|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Święta, ach święta. Brrrrrrr.
Kto tak samo jak ja uwielbia spędzać ten czas w rodzinnym gronie? Z kochanymi najbliższymi?
Nie wiem, może to ja coś robię źle. Ale dziś jest 1 dzień świąt, śpię, wchodzi moja mama do pokoju z miną, jakby patrzyła na wymiociny imprezowicza, i cytując: "K*rwa mać, takiego nienormalnego dziecka nigdy nie chciałam mieć. Jesteś okropna" i dalej patrzyła się na mnie z TĄ miną. Nie wiem o co jej chodziło, bo nie odpowiedziała na moje pytania. Pewnie o to, że nie wstałam wcześniej [nikt mnie nie obudził, ani nie powiedział o której mam dziś wstać...] No ale poszła gruchać do swojego partnera. Zabawne, przy nim złego słowa nie powie. Zazwyczaj w innym pokoju mówi do mnie szeptem jakim jestem okropnym dzieckiem, albo jak on wychodzi, i usłyszy trzaskanie drzwi wejsciowych na klatce, zaczyna wyzywać. Zaraz jade do babci. Bilet na piątek o 5 rano kupiony. Na Wielkanoc tu nie przyjeżdżam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta, ach święta. Brrrrrrr.
Jedno Ci mogę powiedzieć - prawdopodobnie nigdy nie rozwiążesz problemów z mamą, prawdopodobnie długo będziesz się z tym zmagać, ale izolacja i dystans pomagają. Chociaż brzmią często okrutnie i są bardzo trudne. Ja byłam kłębkiem nerwów mieszkając z moją mamą.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio byłam tu w sierpniu, ale na święta wypada przyjechać... Najgorsze jest to udawanie cudownej kobiety przy innych, a jak tylko może to szeptem mnie wyzywa... A ja mówię na głos 'o mamo, jak mnie miło dziś przywitałaś wyzwiskami, to jakaś nowa tradycja na święta?" "o co ci chodzi, powiedziałam, że jemy śniadanie, nie wymyślaj" taaaaaaaaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rok temu, jak jej TŻ miał wypadek w Wigilię i się o tym dowiedziała, to ja poszłam ją pocieszać, a ona krzyknęła że to nasza wina bo życzyłyśmy mu źle i na pewno to przez nas. Nie przepadam za nim, ale nigdy nie pomyślałam nawet o tym, żeby mu się coś złego stało... I wyjechała zostawiając nas same w święta. Mevianne porozmawialiśmy sobie, wybaczył mi itp., ale powiedział, że nie zniesie tego, że wyjeżdżam na Erasmusa go zostawiając. I po ptakach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz dużo czasu na rozmyślanie i zastanowienie się, czy nie warto może kolejnych świąt spędzić z kimś, kto na prawdę ucieszy się z twojej obecności, kto nie będzie sprawiał ci przykrości, w przyjemnej atmosferze, a nie w udawanej grzeczności, bo przy ludziach mamusia się hamuje, żeby wyjść na kochającą mamusię, a z ciebie zrobi wyrodną córkę.
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/rozwo...na-matka/he0pn |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Listy przyjętych będą w drugim tygodniu lutego. mam już zdany egzamin, ale dziekan może się przyczepić, że jakieś przedmioty się nie będą zgadzać czy coś... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() zazdroszczę im, jak przyjeżdżają z wałówką, jak ich rodzice odwiedzają w akademikach itp... |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Tulam cię tulam, ja się żrę z rodzicami mojego narzeczonego
![]() wesołych świąt wszystkim ktorzy muszą znosić takie rzeczy w święta jeszcze trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli jest coś, o czym ktoś na pewno nie chce gadać to własnie ten temat Ciotka Wywąchiwacz wywlecze i będzie się rozwodzić w szczegołach. Od czasów dzieciństwa po chwilę obecną i z powrotem. Bedzie glośno krytykowac obecnych i jeszcze głośniej szczęsliwych nieobecnych. Fałszować przy śpiewaniu kolęd, a spiewa najgłośniej. Krytykować przy wigilijnym stole rząd, Żydów, masonów i cyklistów. Utyskiwać i wieszczyć katastrofy. Na koniec powie, że się objadła, każe zapakować sobie świąteczne wiktuały i pójdzie do siebie, to znaczy, zażąda od obecnych kierowców, by ją odwieźć. Co roku obiecuję sobie, że następne święta gdzieś w pensjonacie w górach. ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
autorko, idź do psychologa w końcu. przyda ci się.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Po co tam w ogóle jeździsz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lepiej czekać te 2 tyg na wizytę niż odkładać ją w nieskończoności, bo kosztuje i kasy szkoda/nie ma.
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Skąd ja znam tę "miłą,serdeczną i rodzinną atmosferę".Zadbaj o siebie,bo takich ludzi i tak nie zmienisz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
.
|
lada chwila pewnie znowu uwikłasz się w beznadziejny związek. możesz iść do psychologa na nfz, ale oczywiście zawsze lepiej czekać aż problem sam się rozwiąże. tak samo jak z facetem. gdyby on nie zdecydował, że to koniec to nadal byś tkwiła w tym beznadziejnym związku.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, że już po świętach ale skoro będą przecież następne to się wypowiem
![]() Ja myślałam, że u mnie jak mama krzyczy "no wstawaj już! zrób sałatkę! poodkurzaj! czemu jeszcze nie kupiłaś prezentów świątecznych - nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę bo nie zdążysz!" itp. to całkiem słusznie, że sobie myślę wtedy "niech te święta się już skończą". Ale potem zbieramy się całą rodziną (co roku 20 osób! ![]() ![]() ![]() ![]() Droga autorko! Współczuję Ci matki, która jest toksyczna i obwinia Cię o wszystko. Stąd pewnie Twoje problemy z "byciem samotną" z poprzednich wątków - nie chcesz się narażać na dodatkowe kpiny z jej strony i wierzysz, tak wewnątrz siebie, że jesteś tak nic nie warta jak to Twoja matka Ci wmawia. BY-ZY-DY-URA! Jesteś wartościową młodą kobietą, która da sobie radę w życiu bez ciągnących ją na dno pseudo-bliskich osób - jak takiej matki i tego Twojego eks (brr!) Niestety takie problemy są b.trudne do pokonania i jedynie ludzie z naprawdę silną osobowością i wsparciem bliskiej osoby potrafiłyby sobie z tym poradzić bez pomocy psychologa. Ty niestety, w moim odczuciu, do nich nie należysz, skoro wolisz jechać prosto w takie piekiełko, zamiast skorzystać z zaproszenia na święta do koleżanki, u której na pewno byłoby spokojniej i bez nerwów. Idź do psychologa - on Ci krzywdy nie zrobi a na pewno pomoże. I Twoja siostra dobrze zrobiła że wyjechała, a Ty powinnaś pójść za jej przykładem. A matkę przy najbliższej okazji nagraj na dyktafonie w komórce - będziesz miała czarno na białym do ew. wykorzystania przeciw niej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego LEPSZEGO w tym Nowym 2014 Roku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Kochana, dlatego ja wyprowadziłam się z domu w wieku 19 lat. Moja mama nie jest potworem, ale bardzo daleko jej do ideału i jej zachowanie wpływało na mnie bardzo negatywnie, byłam zestresowana, zawsze płakałam, pełno było we mnie frustracji, bo ile się można użerać z człowiekiem, który stawia siebie na pierwszym miejscu i nie dba o dobro własnych dzieci?
spakowałam walizki i wyjechałam do Londynu, teraz jest ok, wciąż jej nie wybaczyłam, ale na odległość potrafimy sie dogadać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.