|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc w doborze perfum bez paczuli
Hej dziewczyny! Mam wielki problem z wybraniem dla siebie odpowiedniego zapachu. Mam 21 lat, od 17 roku życia nieustannie szukam czegoś dla siebie. W tej chwili używam Treselle z Avonu i pięknie na mnie leży - chciałabym mieć jednak jakąś alternatywę (bo, jak wiadomo, perfumy z Avonu lubią znikać w najmniej odpowiednim momencie). W Treselle najbardziej podoba mi się baza (według informacji w sieci: piżmo, irys, orchidea).
W perfumach nie znoszę: paczuli (choćby było w minimalnym stężeniu - zawsze wyczuję i nie mogę znieść; to chyba po nieudanej przygodzie z Perles de Lalique ![]() W zasadzie mogę powiedzieć, że wiele perfum pachnie pięknie na dwóch pierwszych poziomach (np. Coco Mademoiselle), ale paskudnie rozwijająca się na mnie paczuli w bazie (śmierdząca wilgocią, pleśnią, dusząca - słowem: dramat) sprawia, że niestety jestem zmuszona je odrzucić. Doskonale zdaję sobie sprawę, że kluczem są testy - ale perfum jest w drogeriach tyle, że nie wiem, w którą stronę się kierować. Jeśli chodzi o mój styl: jestem zdecydowaną, kobiecą, spokojną, ceniącą minimalizm, prostotę i oryginalność optymistką i indywidualistką. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc ![]() Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2012-12-18 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w doborze perfum bez paczuli
Cytat:
Shiseido zen 2007 ![]() Tam nie czuć ani grama paczuli a niby jest w składzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może spróbuj Chloe (EDP lub EDT)? To ciepły, otulający zapach, a z takim właśnie kojarzy mi się Treselle. Przychodzi mi na myśl jeszcze She Wood DSQUARED 2 (jeśli lubisz fiołki), Neonatura Souffle Yves Rocher (na początku cytrusowa), Noa Cacharel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Arden Beauty, JPG Classique
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, jutro akurat będę w pobliżu Douglasa i Sephory, wypróbuję wymienione przez was zapachy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Love, Chloe
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Zen jest i paczula, i kadzidlo, i sporo drewna ![]() Piekny to zapach (sama b.lubie), ale chyba nie o to Autorce chodzilo? Od siebie dodaje: Infiniment - Chopard wersja edp Aura - Swarovski - wersje edp i edt i moze Dreaming - Tommy Hilfiger popieram kandydature Arden Beauty - E.Arden ![]() i jeszcze nasunelo mi sie Miracle - Lancome |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Zen wg opinii na kwc to Coco bez tej ciężkiej bazy ![]() Doradzając kierowałam się swoimi odczuciami. Ja nie mogę nosić perfum z kadzidłem , przytłaczają mnie, paczula jest dla mnie znośna w naprawdę niewielu zapachach. W Zen nie czuję żadnego kadzidła ,a paczula jest bardzo delikatna dla mnie prawie niewyczuwalna ![]() edit ; Zenka też bardzo lubię i noszę Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-12-19 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z testów!
![]() ![]() Z zapachów niewymienionych przez was: testowałam, po raz kolejny, J'adore - niestety, nie moje klimaty. Na początku wszystko pięknie, a potem zapach zaczyna mnie nieco irytować, a tak nie może być. Poza tym Pure DKNY - bardzo fajne, musiałabym się nimi bardziej zainteresować, pierwsze wrażenie tak na 5-. Podobnie Gucci Flora w wersji Gracious Tuberose - dobrze leżą, ale nie mam jeszcze pewności. Widzę kolejnych kilka propozycji, wyglądają ciekawie. Myślę, że w pobliżu drogerii będę dopiero po świętach - i wtedy wszystko przetestuję. Bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc, dziewczyny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2012-12-19 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Doskonale to rozumiem, jakiś czas temu testowała je intensywnie moja mama - na niej nie czuć nic a nic. Na mnie - dramat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pozwólcie że odgrzebię temat, ponieważ mam podobny problem jak autorka.
W swojej kolekcji mam sporo perfum, większość z nich to przesłodzone ulepki które kocham. Jednak teraz postanowiłam sprawić sobie coś bardziej "eleganckiego", szukam zapachu bardziej pasującego na imprezy czy wieczorne wyjścia niż taka Aquolina czy Fantasy od Britney Spears ![]() Niestety, poszukiwania skutecznie udaremnia mi paczula ![]() Jeśli któraś z Was byłaby chętna mi pomóc - za co serdecznie dziękuję ![]() Princess Very Wang Rebelle Rihanny Nude Rihanny Can Can Paris Hilton Fantasy Britney Spears La Vie Est Belle (do nich niestety mogę tylko wzdychać, bo cena skutecznie mnie odstrasza ![]() Do tej pory na wieczór używałam CK Obsession Night, w zimie zmieniłam je na DKNY Delicious Night. Nie przepadam za Angelem, Jimmy Choo, Flowerbomb ani żadną Lolitą. Baaardzo proszę o podpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Heat Beyonce- słodkie bez paczuli
D&G One lub podobne ale tańsze Rochas Tocade E. Arden 5'th avenue after five ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.