![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lublin, sale weselne, ranking 2012, 2013
SZUKAMY SALI Z GÓRNEJ PÓŁKI. Interesuje nas coś pięknego ale z otoczeniem ( Arkadia np odpada bo po sąsiedzku jakieś wysypisko PGR - obiekt piękny w środku ale na zimowe wieczory - a my planujemy slub w lecie !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lublin, sale weselne, ranking 2012, 2013
Mi się podoba Hotel Trzy Róże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a na ile osób wesele?
może hotel jedlina, dwór Anna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za linki
![]() A teraz najlepszy numer... Pytam o Dwór Leśce a powyżej jest reklama - google cyt. Dwór Leśce k Lublina Wesela na najwyższym poziomie luksus i piękno.. wspaniała kuchnia www.lesce.pl a ja pytam czy ktoś o tym słyszał? ![]() ![]() Gdzie ten Dwór jest i czy to prawdziwy dwór czy tylko w nazwie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Byłam na weselu kuzynki w Leścach w lipcu. Dwór jest piękny, ogród bardzo przyjemny, ale należy zastrzec w umowie, że w przypadku, gdy decydujesz się na np. wiejski stół, żeby to lokal zapewnił wędliny. Bo okazało się dzień przed weselem, że lokal czekał na dostarczenie wędlin przez parę młodą/rodziców. No i kolejna sprawa to przypilnowanie (jeśli chcesz), żeby jedzenie pozostałe po weselu nie zostało wyrzucone do kosza. Wątpię, żeby ktokolwiek wyrzucał wędliny za 2500zł do kosza, ale tak właśnie powiedziano ciotce następnego dnia. I chyba jest problem z prądem, na weselu, na którym byłam, głośniki zasilane były z agregatu pracującego w ogrodzie (agregat był własnością firmy nagłośnieniowej).
Jak zastanawiałam się nad robieniem wesela w Lublinie, to absolutnym faworytem dla mnie była Etiuda - http://www.restauracjaetiuda.pl/, szukałam na styczeń, więc brak dużego ogrodu nie był problemem.
doross Edytowane przez doross Czas edycji: 2012-01-11 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki doross,
rozumiem, że to ktoś od wędlin ( producent ) nawalił ... a nie Dwór Leśce ![]() zapytajcie czy lokal jest zabezpieczony na wypadek braku prądu ????? 2. jakość prądu dla urządzeń elektronicznych w zespole ( tzw falownica ) często w lecie są duże spadki prądu - taki generator niweluje niebezpieczeńtwo 3. jest jeszcze trzeci powód - w Puławach znajomy muzyk usłyszał od właściciela lokalu - że albo płacą mu 300 zł za prąd albo niech sobie zabezpieczą własny... ![]() Tak czy inaczej jeszcze raz dzięki - będę czujny!!! Czyli - Dwór Leśce piękny w środku, ogród bardzo przyjemny - tak zaczęłaś ![]() Dzięki czekam na następne inforamacje ( do soboty bo chcemy zadecydować w tym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
http://s10.suwaczek.com/200912213338.png http://s7.suwaczek.com/201001073829.png http://www.suwaczek.pl/cache/6939182781.png http://www.suwaczek.pl/cache/fbbd411fe4.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usavcqgegaaczpr.png Edytowane przez shirmus Czas edycji: 2012-01-12 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ceny w Etiudzie powalają. Nie pamiętam dokładnie ile to kosztuje (coś koło 300 zł chyba) sylwester był za 400zł/os. Etiuda ma ten + że ma duży parking. Musiałabym się TŻ zapytać bo tam pracuje, my nie wnikaliśmy bo powaliła nas cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
łady lokal jest jeszcze w Kazimierzówce http://dworchoiny.pl/#
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Objechaliśmy 10 obiektów - w poszukiwaniu lokalu na wesele. Oto nasze spostrzeżenia i mini "ranking"
Warunki jakie postawiliśmy Cena 180 -200, bez ukrytych kosztów, musi być pięknie w środku i pięknie na zewnątrz, odległość do 20 k od Lublina, udokumentowane doświadczenie w organizacji wesel ( nie mogą uczyć się na naszym weselu ![]() 1. ![]() 2. Na prawdę trudno wymienić kolejność następnych bo są na podobnym poziomie. Dwór Lwowski ( koło Dworu Leśce ok 2 km ). Zadbany lokal, w lecie na pewno ładnie. Duży staw ( nawet 2 stawy ) zagospodarowany teren. Dużo negatywnych wpisów na forum. Powtarzają się o słabej kuchni i o małej ilości jedzenia, złej wentylacji i braku managera podczas imprezy. Nam się podobał, no może ta szosa Warszawska trochę za blisko bo buczy non - stop, ale na weselu to pewnie zespół zagłusza samochody ![]() Cena 190 , zależy od menu 3. DWÓR ANNA ( zaletą jest odległość od Lublina bo nie trzeba autobusu dla gości ale wadą jest hala bez okien w której odbywają się wesela. Wadą jest też ciągła zmiana kucharzy ( 4 x w ostatnim roku ! ) Otoczenie bardzo ładne. jest gdzie się przejść i porobić sesje zdjęciowe. Cena 200 4. Dwór Choiny. Nowy lokal. Ładny ale odpada bo dosłownie przy autostradzie. Wyszedłem zadzwonić na zewnątrz żeby nie przeszkadzać innym w rozmowie i ... po prostu musiałem wrócić bo nie da się słowa powiedzieć. Cena 180 ale z "dodatkami" wyjdzie 190 - 200 5. Dwór Arkadia ( zauważcie że same dwory w nazwie a Lwowski, Arkadia , Choiny - to nowe obiekty )Duży obiekt. Piękna sala bankietowa ale na bankiet, bal karnawałowy a nie na wesele. Wesele takie jak nasze na 100 - 130 osób zginęłoby w tak dużej sali. Brak otoczenia. Budowla z tych "na bogato" ale taki obiekt powinien iść w parze z równie duży i pięknym otoczeniem - a tu go po prostu nie ma. Negatywne wpisy dot. klimatyzacji. Cena ok 200. Wyobrażaliśmy sobie ten lokal inaczej. Zdjęcia na stronie oszukują ( fotomontaż ) 6. Siedlisko Folkloru Marzanna. Największy obiekt jaki oglądaliśmy. Brak otoczenia. Bardzo ładny jeżeli ktoś lubi góralski styl. Cena 220 ale z ciastem i alkoholem w cenie. Super na wesele dla np 400 osób. 7. Kmicic - pokrowce na krzesłach plastikowych - to według mnie wiocha Szyk podmiejski - Ładnie zagospodarowane otoczenie ale małe. Cena 200. Wada - 2 wesela na raz na małej, wspólnej powierzchni otoczenia- odpada 8. Hotel Korona - teraz po wybudowaniu nowego budynku jest tam zbyt tłoczno na placu. Ogólnie - przed budową było dużo lepiej. Cena 200 - 210 9. Etiuda - super, bogaty lokal ale cena z Emiratów Arabskich ( ok 300 ) 10. Akropol - piękny z zewnątrz ale trochę kiczowate pomieszanie stylów. Blisko szosy. Z tyłu - druga budowla która nie kojarzy się z tą pierwszą SUMUJĄC - to oczywiście tylko nasz ranking - każdy może mieć inne zdanie ale wzięliśmy także opinie z forum i od znajomych Piszcie co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez VVerr Czas edycji: 2012-03-12 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Obserwuję Waszą rozmowę od jakiegoś czasu i chciałem odrobinę pomóc. W związku w wykonywanym zawodem przyglądam się niejako z boku jak to wszystko wygląda
![]() Lublin i koło lublina: 1. Sala w Tomaszowicach pod Lublinem - ładne malunki na ścianach, ładnie sale przystrajają, jedzenie średnie. Otoczenie takie sobie - jeśli chcecie sesję koło domu weselnego - można zapomnieć ![]() 2. Dwór Leśce - baardzo ładna zastawa z ładnymi wizytówkami ślubnymi po prostu super. Widać że ktoś się przyłożył przy tym lokalu. 3. Etiuda. - same superlatywy za każdym razem świetnie. 4. Arkadia - ładna ale nie w tym otoczeniu 5. Była kiedyś sala koło giełdy nie pamiętam nazwy ale tam zdecydowanie odradzam - wnętrze ładne ale obsługa do niczego i jedzenie miałem wrażenie że chciało z talerza uciec ![]() Zamość i pod Zamościem: 1. Polak - Dużo zależy od ubrania tej sali świetnie wygląda w błękitach, (sala jest pomarańczowa)pozwolenie na ubieranie przez obsługę lokalu jest kiepskim pomysłem. Bardzo dobra obsługa i świetne jedzenie. Za każdym razem jest super 2. Orzeł - sala zimna nawet w lecie. Jedzenie nienajgorsze, średniej wielkości parking. Ciężko ją ładnie ubrać 3. Wiatrak - Brzydka sala i ciemna strasznie. W miejscu do siedzenia ciasno masakrycznie. Jedzenie dobre. NIenajmniejszy parking 4. Jubilat - Duży parking i strzeżony. Jedzenie ok. Ładna sala no może poza kolumnami (są straszne). Miejsca sporo. Minus największy że to hotel i można spotkać gości hotelowych a i w apartamencie dla nowożeńców była zimna woda z kranu. 5. Padwa i Uroczysko - nie polecam. Małe klitki do tańczenia. Kiepskie jedzenie, na Uroczysku jakaś stara wanna leży obok pustego i brudnego niemiłosiernie basenu. Biłgoraj i koło Biłgoraja 1. Dodo - Polecam. Ładna odnowiona sala - kiedyś straszyło PRLem ale teraz jest bardzo wyszukana. Dobre jedzenie. Ładnie muzykę słychać. 2. Kryształowa w Józefowie - ładna nowa sala. Bardzo dobra obsługa. Duży parking. Dobre jedzenie. 3. Sonata w Zwierzyńcu - Olbrzymia sala (miałem wrażenie jakby to kościół był), kiepski odgłos dla zespołów. Jedzenie dobre ale obsługa jest strasznie wolna. Chciałem kiedyś tam przespać się po weselu niestety z pokojem były straszne problemy. 4. Czar roztocza w Zwierzyńcu - Mało miejsca do tańczenia. Dobre jedzenie. Kiepska dopiero jednosezonowa obsługa - ale generalnie bardzo dobrze wspominam tam wesele. 5. Staropolska koło Tomaszowa - piękny lokal zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Sporo miejsca do tańczenia. Jedzenie bardzo wyszukane i elegancko podane. Świetna obsługa. Bardzo dobry odgłos. Olbrzymi parking. Jestem tam co roku raz lub dwa i za każdym razem jest świetnie. Jakby Was coś interesowało - piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja też się zastanawiam nad Dworkiem w Leścach, urzekło mnie to miejsce. Jedyną moją obawą jest właśnie usadzenie gości (ok. 90-100), ale może jakoś damy radę
![]() A może macie jeszcze jakieś godne polecenia miejsce? Nie ukrywam, że zależy nam na ogrodzie lub dość kameralym otoczeniu, aby goście spokojnie mogli wyjść na zewnętrz jeśli będą mieli taką ochotę Czy ktoś był tam ostatnio na jakimś weselu i może co nieco powiedzieć o jedzeniu? Jestem bardzo ciekawa czy smaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
my planujemy na 120 - 130 . Przeliczyliśmy krzesła - jest OK. Jedzonko też OK ( ten lokal polecił nam kolega ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja robiłam dla mojego syna we wrześniu 2010 na 130 osób w Dwór Leśce i jestem bardzo zadowolona. Służę każdemu szczegółowymi informacjami. Oglądaliśmy lokal pierwszy raz w lutym a umowę podpisywaliśmy w maju. Dwór Leśce inaczej wygląda w lecie bo ma piękny ogród, to jest duży park. W zimie też jest pięknie a to dlatego że w środku jest bardzo ładnie. Wydawałam drugie dziecko i najeździliśmy się po tych lokalach. Jest sporo lokali nawet pięknych w środku ale mało jest tachich żeby było i w środku i na dworze ładnie. Nam zależało żeby można było zrobić dużo ładnych zdjęc i film no i żeby wszyscy byli zadowoleni. Polecam Dwór Leśce bo byłam bardzo zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję Wam za Wasze opinie. Skoro tak pozytywnie, to myślę, że zakończymy nasze poszukiwania i się zdecydujemy na Leśce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Na przyszłość polecam Europe oraz Etiudę!!! Ja biorę ślub w Kmicicu. A do przed ślubem polecam salon kosmetyczny Black Berry Beauty w Lublinie. Mają super makijażystkę i manicurzystkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was była osobiście na weselu w Leścach i może mi coś powiedzieć o jedzeniu? Niestety nie sposób tam spróbować, więc polegać możemy jedynie na opinii...
Wahamy się między Leścami i Hotelem Jedlina... nie możemy się zdecydować do końca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
czy ktoś czyta te moje wypociny??? Przecierz dopiero co pisałam że polecam Dwór Leśce i będę tam robiła za rok dla drugiegi mojego dziecka bo uważam że tam jest w lecie super i jedzenie i pyszne i po prostu pięknie podane.
Ja tez objeździłam duzo lokali i słyszałam że Pan Jedlina zmarł w wypadku i że jego zona chce prowadzić lokal i szuka kucharza bo wszyscy odeszli po tym wypadku. Teraz w zime to wszedzie lokale wygladaj atak samo bo szybko z samochodu ucieka się do środka żeby uciec przed mrozem ale spróbuj objechac lokale w lecie - na pewno nie znajdziesz piękniejszego miejsca niż Dwór Leśce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że Pani poleca i dziękuję bardzo. Chciałam się tylko upewnić w kilku kwestiach, bo nie ukrywam, że kwestia jedzenia jest dla mnie bardzo ważna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witam Was, w sierpniu tego roku planujemy nasz ślub, wesela nie będzie, jedynie małe przyjecie dla najbliższych ok. 30 osób, na parę godzin 17-22. Mam do Was pytanie czy możecie polecić jakaś restauracje w Lublinie, która może takie przyjecie zorganizować, może na Czechowie bo tam będzie ślub..czy któraś z Was była na takim przyjęciu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chętnie się dowiem. Szzególnie interesują mnie lokale na Starówce bo blisko Trybunału. Jak narazie słyszałam tylko o Magii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
W Magii byłam ze dwa lata temu, co prawda tylko na przyjęciu urodzinowym, ale jedzenie smaczne, obsługa w porządku. Z tyłu mają mały ogródek, więc w lecie to fajne rozwiązanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Trzy Róże, pominięte w tym zestawieniu. Co do Dworu Leśce to swego czasu słyszałam dobre opinie o tym lokalu. Nawet poleciłam go koleżance..i podobało jej się...tylko jak tam pojechała w listopadzie, to jej powiedzieli, że przepraszają..ale lokal jest właśnie zamykany z powodu kontroli SANEPIDu. Niestety nie wyjaśnili czy tylko na czas kontroli czy jest to skutek kontroli. Także fajny lokal, a przez taką niepewność koleżanka się nie zdecydowała
![]() Dla mnie jedyny minus to odległość, trochę się jedzie..
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
sprawdzilam na mapi i az sie zdziwilam bo do Dworu Lesce jest z Czechowa 15,4 km a do Trzy Róze 17,6 !! oczywiscie inaczej wyglada sytuacja gdy ktos mieszka na LSM - wtedy do zemborzyc jest blizej ale czy to róznica czy jedzie sié 15 czy 17 minut? Wazne jest aby to nie bylo 30 mimnut bo to juz moze troche meczyc.
Co do sanepidu to zawsze dawali wykaz wszystkich zamykanych lokali do Dziennika Wschodniego i Radia Lublin. Gdyby cos bylo nie tak to by trabili w Radiu. Slyszalam tez ze tego dyrektora z Sanepidu - Policzkiewicza Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
W zależności od trasy do (Leśców k/Garbowa, bo tam miesci się dworek, prawda?) Jest między 20 a 23 km.(Z Czechowa właśnie, nie wiem dlaczego Pani akurat Czechów za punkt startowy przyjęła:/) Należy dodać, że jadąc w stronę Garbowa główną drogą - jest to trasa prowadząca w stronę Warszawy - czyli ruchliwa o każdej porze dnia i nocy. Wiem, bo dużo się poruszam samochodem. Można też jechać przez Jakubowice Konińskie i Krasienin, ale tam z kolei drogi pozostawiają wiele do życzenia. Dlatego tak czy tak człowiek nie przyspieszy, bo albo tłok albo dziury. Dlatego oprócz nominalnej odległości warto wziąć pod uwagę jakość dróg.
Wracając do Trzech Róż to są one nieco bliżej, bo wg google maps ok 13 km od Lublina. Jedzie się mniej uczęszczaną, ale również ruchliwą drogą na Rzeszów - przez Konopnicę. Pani chyba się nie orientuje, że tam nie jedzie się od strony zalewu. Odnosząc się do mojego wcześniejszego postu, to ja nie wykazywałam w nim wyższości Hotelu Trzy Róże nad Dworem Leśce. Wcale nie jest powiedziane, że i odległość 14 km to dla mnie problem. W ogóle nie porównywałabym tych dwóch lokali bo mają zupełnie inny charakter. Po prostu nie lubię jak ktoś próbuje na siłę udowadniać, że coś jest świetne. A ten wątek ma właśnie taki charakter. Wydaje mi się, że Leśce są na tyle dobrym i osobliwym lokalem, że nie potrzebują takiej reklamy na forum. O ile rzeczywiście nic się tam nie zmieniło i nie ma nic na rzeczy. 19lw55 przepraszam, ale Pani wypowiedzi mają charakter : "Powiedzcie, które lokale są najlepsze na wesele, pod warunkiem, że powiecie - to dwór Leśce!!!" ![]()
![]() ![]() 5.03.2011 ![]() ![]() Edytowane przez whitepower Czas edycji: 2012-02-22 o 09:31 Powód: post adresowany do członka forum, a nie do autora wątku |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
A co z Hotelem Trzy Róże???? był ktoś?
Moja przyjaciółka będzie miała tam wesele w czerwcu...a ja mam przyjemność być jej starsza ![]() http://www.m-fotografia.pl/blog/index.php/archives/1472 http://www.m-fotografia.pl/blog/index.php/archives/875 http://www.trzyroze.pl/ Ceny na 2012 jeszcze przestępne, ale na 2013 rok już zwiększyli....ciekawe co z 2014...? Znam tylko jedną opinię od koleżanki która była tam na weselu w 2011 roku pod koniec lata... Sala duża przestronna i elegancka (uznała że najładniejsze miejsce na wesele w okolicach Lublina) jedzenie pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Co do Etiudy to nie jest tak, jak piszecie. W ten weekend jest tam jakaś impreza typu targi ślubne, czy jakieś prezentacje więc przy okazji można zobaczyć wnętrza. Chyba się szykują mocno do sezonu bo ogłoszenia latają po sieci. Poza tym chyba na ich stronie jest oferta ślubna i ceny zaczynają się chyba od 160 złotych w zależności od menu, więc z tymi emiratami to przesada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Znacie moze dobrego polecania kamerzyste???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.