![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Rose&Jack z Titanica
Przed świętami kolejny raz oglądałam Titanica i popadłam w lekką melancholię i refleksję mimo, ze to już chyba 5 raz.
W związku z tym zakładam ten wątek. Puśćmy wodze wyobraźni i zastanówmy się co by było gdyby Jack przeżył. Oczywiście wiem, ze to zmyślona historia, ale co szkodzi sobie dopowiedzieć parę rzeczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rose&Jack z Titanica
Myślę że po powrocie Rose popełniłaby mezalians i została z Jackiem. Rodzina by ją opuściła ale ona nie zniosłaby życia w jego stylu i uciekłaby zostawiają mu dzieciarnie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
miłość po grób
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- p.s. tez uwielbiam ten film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-25 o 02:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Holy Crap!
|
A według mnie scenarzyści rozbiliby tę miłość tak jak to było w przypadku Pocahontas
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nawet jakby Jack przeżył to niedługo cieszyłby się życiem bo za parę lat zginąłby w bitwie pod Sommą. Rose z trójką dzieci klepałaby biedę i żałowała, że jednak nie wyszła za mąż za tego bogacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko nie jestem pewna tej ''dzieciarni''. Pewnie już po 2 miesiącach mieszkania w slumsach NY by jej przeszło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
ja myslę że ona była już w ciąży ratując się na drzwiach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się po filmie wydaje, że ona ogólnie była bardziej za nim niż on za nią (rzuciła się z szalupy do niego, chciała wysiąść w tym samym porcie co on, wyznala mu miłość na tych drzwiach, a on ,,nie żegnaj się" chociaz to ostatnie można w sumie to olać, bo potem powiedział jej przepiękne słowa). Myślę, ze Rose tyle dla niego zrobiła na Titanicu podczas katastrofy, tak się poświęcała (w sumie chciała to robić, nie wyobrażała sobie inaczej, więc trudno to nazwać poświęceniem, ale Jack mógł to tak podświadomie odebrac), że on już nie wykłócał się o to miejsce na drzwiach, starał się ją ratować jak tylko mógł z wielkiego uczucia, ale również i wdzięczności.
Ja uważam, ze powinni na zmianę siedzieć na tych drzwiach jesli we dwójkę się zatapiały. Wtedy by pewnie dotrwali do momentu, w którym szalupa przejeżdżała i oboje by się wyratowali, ale Rose strasznie skarżyła się na zimno. :P Trudno powiedzieć czy by byli ze sobą do końca życia. Jako małolata powiedziałabym zdecydowane tak, ale teraz myślę, że Rose jako dama pewnie by miała trudności z gotowaniem, sprzątaniem, obowiązkami i Jack by mógł stracić cierpliwość ![]() A Jack chyba lubił bliskie znajomości z kobietami - niby skąd on wytrzasnął tyle francuzek do rozbieranych malunków ? ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Łe nie była :P Jeśliby by była to ta ,,stara Rose" by mówiła pod koniec, że ma dziecko z Jackiem i by pewnie to dorosłe już dziecko było pokazane na filmie ![]() Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-12-25 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pani Mizantrop
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym znali się kilka dni, a gdzie tu myśleć o wspólnym życiu z "artystą" ![]() w tym filmie podobał mi się zawsze motyw gdy ten bogacz jej "ex" cofnął się na pokład i spokojnie gdy okręt tonął popijał sobie whisky ![]() co zresztą faktycznie miało miejsce, bo dżentelmenom nie wypadało bić się o miejsce w szalupach z kobietami i dziećmi i byli tacy którzy zostawali na pewną śmierć do końca racząc się dobrym whisky ![]() Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2013-12-25 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ja całkiem niedawno oglądałam, lubię ten film i lubię do niego wracać ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a wydawało mi się że on z jakimś dziadkiem sobie usiadł i popijał whisky w czasie gdy okręt tonął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() hmmm... ale przecież Rose miała w momencie uratowania (nie wiem jakim cudem niby nie wypadł, ale ok, to tylko film ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() BTW, wydawało mi się, że ten diament utonął. Może i miała go w płaszczu, ale w trakcie skoku do wody wypadł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie z dziadkiem tylko z dzieckiem. Cal (czyli ex Rose) wziął jakieś zagubione dziecko i udał, ze jest jego ojcem. W ten sposób wpuścili go na szalupę. Jednak po jakimś czasie od katastrofy stracił majątek i sie zastrzelił.
Poza tym on był przemocowcem wobec Rose i zapewne nie tylko. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-12-25 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie wypadł, ona miała go do późnej straości, a potem jako ,,stara Rose" wrzuciła go do oceanu przez barierkę. Ten diament nazywał się ,,serce oceanu" i ona była do niego mocno przywiązana mimo, ze dał jej go ten okropny ex Cal, który ją lał i chciał zabić Jacka ![]() Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-12-25 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
... choć nie Westwood
|
Ale ona odsunęła się od bogatego życia przecież. Wyglądało na to, że odcięła się od rodziny podając fałszywe nazwisko Jacka po spisie ludności ocalałej z katastrofy. Ex ją szukał (btw żaden dżentelmen, wciął się do szalupy, bo miał jakąś pozycję), a ona go olała. Więc... może byłoby love story
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, że podała jego nazwisko, bo tak jakby chciała być jego żoną. Poza tym Jack był przecież na kolacji i się przedstawiał 1 klasie, w tym Calowi i matce Rose ,,Jack Dawson", to szło się domyśleć, że Rose ocalała i podała jego nazwisko na liście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Po przyjeździe do NY zgłosił jego zagubienie/kradzież. Jack i Rose nigdzie legalnie nie mogliby go sprzedać, chyba, że mafii, a wtedy dostaliby sporo mniej niż był wart. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2013-12-26 o 08:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątpię, żeby to był pierwszy raz.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
jej pierwszy raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A dlaczego nie?
![]() Już wam tłumaczę dlaczego tak przypuszczam ![]() Po pierwsze: kiedy Rose pierwszy raz oglądała malunki Jacka zapytała się czy dochodziło do czegoś więcej i Jack zaprzeczył Po drugie: kiedy leżeli w aucie, Rose mówi Jack ty drżysz i go głaskała taka zdziwiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.