|
Notka |
|
Rêkodzie³o: szyde³kowanie, bi¿uteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubi± tworzyæ co¶ w³asnymi rêkami. Miejsce dla pocz±tkuj±cych oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rêkodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak± farb±?
Mam kilka butelek o ciekawym kszta³cie i chcia³abym je "zdekupa¿owaæ", ale najpierw muszê zrobiæ t³o i tu pojawia siê problem. Nie wiem jakiej farby u¿yæ do malowania. Pomó¿cie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak± farb±?
T³o... hmmm o ile dobrze rozumiem chcesz zrobic jakby obrazek na butelce ( nietransparentny)? Mo¿na u¿yc konturu, np. z³otego, potem wype³nic t³o u¿ywaj±c bia³ej nietransparentnej farby do szk³a i na tym co¶ "zmalowac" równie¿ farbami do szk³a (a s± ró¿ne, ró¿niste). Ale nie wiem czy dobrze Ciê zrozumia³am. Byc mo¿e chodzi Ci o jakie¶ tañsze dpowiedniki farb do szk³a, bo te do¶c drogie (ale za to baaaardzo wydajne!) Farby do szk³a dostêpne s± w ka¿dym sklepie z artyku³ami "artystycznymi".
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 732
|
Akrylow± "paækaj" np. starym zmywakiem. Parê warstw trzeba zapodaæ. Skorzystaj z wyszukiwarki - napewno co¶ znajdziesz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No fakt! Mo¿na przecie¿ akrylem! Kiedy¶ malowa³am b±bki akrylow±.. No ale farb± do szk³a tak fajni¶cie ....
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 140
|
ja w³asnie pomalowa³am butelkê akrylow± zwykla farb±. Trochê siê obawialam,¿e siê bêdzie "¶lizgaæ" ale nawet nie. Czujê tylko ¿e trzeba bêdzie zrobiæ jeszcze ze dwie warstwy i spróbuje to zrobiæ gabeczk±, bo pêdzlem robi± siê smugi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.