Nasza data ślubu, a siostry TŻa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 07:57   #1
Kokoroko1
Raczkowanie

Unhappy

Nasza data ślubu, a siostry TŻa

Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post, więc witam Was bardzo serdecznie i liczę na to że Wy spojrzycie na moją sprawę bez emocji i pomożecie mi podjąć decyzję.

Zacznę od początku, planujemy wesele na lipiec 2017, mam swoją wymarzoną datę, 1. Jest ona dla mnie tak ważna, ponieważ wtedy akurat przypada rocznica ślubu moich rodziców. Od kiedy pamiętam chciałam właśnie wtedy wziąć ślub i teraz tak się złożyło, że ten 1 wypada za dwa lata w sobotę. Narzeczony nie ma nic przeciwko, chociaż dla niego to data jak każda inna.

Do rzeczy, siostry mojego przyszłego męża mieszkają za granicą, siostra 1 w dniu naszego wesela będzie miała dzieci w wieku od 10 do 4 lata, siostra 2 będzie miała 5 letnią córe, i one sabotują naszą date. Szantażują emocjonalnie mojego narzeczonego grożąc że nie przyjadą/przylecą i że powinniśmy zorganzować wesele 3 tygodnie później. Dodam, że narzeczony potrafi się od wszystkiego odciąć i dla niego najważniejsze jest to żeby to był nasz dzień i żebyśmy to my byli szczęśliwi, nie chce ulegać niczyjej presji.. Problelem jest jego mama, która płacze mu w rękaw, że robi na złość siostrom, że nie chce aby dzieci niosły mu obrączki itd.. Agrumentem sióstr jest to że dzieci mają szkołe, i nie mogą przyecieć.. Dodam tylko że siostra 1 wielokrotnie już była w PL i zostawała np na dwa pierwsze tygodnie września. Wiem, że w UK wakacje zaczynają się później, ale ja im nie karzę przyjeżdzać na 2miesiące tylko na kilka dni, co jest oczywiście kolejnym argumentem na nie, bo dzieci przyjadą i będą płakały że wszystkich zobaczyły i już muszą odjeżdżać...

Dziewczyny co mamy zrobić ? Ja jestem załamana, nie chcę robić nikomu na złość, ale mnie wychowano tak że nawet by mi do głowy nie przyszło żeby wtrącać się w jakiekolwiek nieswoje sprawy a już w czyjeś wesele w ogóle.. Proszę powiedzcie co Wy byście zrobiły, może znajdą się dziewczyny z UK, i wypowiedzą się czy kilka dni nieobecności w szkole to duży problem.

Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam jeśli coś jest nieskładne ale piszę to pod wpływem dużych emocji..

Edytowane przez Kokoroko1
Czas edycji: 2015-05-01 o 17:37
Kokoroko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 08:13   #2
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Nasza data ślubu, a siostry TŻa

Akurat z nieobecnością w szkole w UK jestem na bieżąco, bo Tżta syn musi przylecieć na nasz.
Tam podobno jest tak, że dzieci mają prawo do nieobecności w ciągu 3 dni, a reszta jak nie jest usprawiedliwiona to rodzic płaci karę 60 funtów za dzień.
Tzta była żona powiedziała w szkole jaka jest sytuacja i szkoła wyraziła zgodę na wyjazd młodego na ślub ojca ale musimy dostarczyć zaświadczenie z usc że ślub będzie i przetłumaczyć u przysięgłego.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Ja bym ślubu nie przekładała.
Stary 2015-03-12, 08:18   #3
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez Kokoroko1 Pokaż wiadomość
Wracając do senda, jedyne czego ja od nich oczekuje to tego żeby przyjechały, jestem w stanie powiększyć budżet ślubny o koszty związane z ich przylotem i odlotem + transort do i z lotniska, mimo to narzeczony powiedział, że one nie przyjadą i już.
No to niech nie przyjeżdżają. Nikogo na swoje wesele siłą nie zaciągniesz.
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 08:19   #4
sQuaara
Zakorzenienie

hm. ja bym slubu prawdopodobnie nie przełożyła.
szczegolnie jak chcecie im zapłacic za podóóż
inaczej może bym sie zastanawiała, że przecież to Jego rodzina, chesz żeby byli, że może ich nie stać żeby ot tak sobie na 5dni przylecieć, bo chcieli na dłużej a tak wczesnie nie mogą.
ale jak to kwestia "wsiądz w opłacony samolot i bądź" to wszystko jest po ich stronie
Stary 2015-03-12, 08:49   #5
AGUSIAE
Raczkowanie

Mialam podobna sytuacje chociaz w moim wypadku na mniejsza skale bo chodzi tylko o jedno dziecko. Moj brat jest rozwiedziony i jego byla mieszka za granica. Ich corka ( jestem jej matka chrzestna ) rozpoczyna rok szkolny w poniedzialek po naszym weselu wiec musi wrocic do miejsca swojego zamieszkania na ten czas. Moja byla bratowa chce z nia wrocic tam autokarem i beda musialy wyjechac w sobote w dniu naszego slubu.
Zaoferowalam zaplacic za samolot dla niej i mojej chrzesnicy, ale odmowila. Mój brat cos tam wspomnial o zmianie daty, ale my zostalismy przy tej samej.

Na twoim miejscu zostalabym przy twojej dacie zwlaszcza, ze ma ona dla ciebie takie a nie inne znaczenie.
Niestety planujac wesele nie dogodzisz kazdemu i czasami trzeba byc egoista.
Stary 2015-03-12, 08:57   #6
zambeza
polaczek cebulaczek

Ja bym slubu nie przekladala. Nic sie nie stanie, jak dzieciaki do szkoly pare ostatnich dni nie pojda. Robcie jak chcecie, to wasz dzien. A jesli z takiego powodu siostry sie nie pojawia no to sory... to juz nie wasza wina.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 09:04   #7
201610170910
Konto usunięte

Ja bym nie przełożyła.
Zmienisz datę, a może one i tak nie przyjadą, bo "coś tam, coś tam" ? Kto wie co się stanie w ciągu tych dwóch lat.
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 09:07   #8
Mirianka
Zakorzenienie

ja też bym absolutnie nie przekładała

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2015-03-12 o 09:16
Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 09:15   #9
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Ja bym nie przełożyła.
Zmienisz datę, a może one i tak nie przyjadą, bo "coś tam, coś tam" ? Kto wie co się stanie w ciągu tych dwóch lat.
Właśnie, nie masz gwarancji czy innego numeru nie wywiną. Też bym nie przekładała.

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 09:20   #10
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym nie przełożyła.

Dokladnie tak!
Stary 2015-03-12, 09:22   #11
wildDaisy
żona bez ogona

Nie przełożyłabym. Siostry nie muszą przylatywać od razu na kilka tygodni, bo dzieci, mogą przylecieć na kilka dni. I tak, jak odpowiednio wcześniej poinformują o tym szkołę to nie będzie problemu, też mam rodzinę w UK.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 09:29   #12
Kokoroko1
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie szybkie odpowiedzi, jeśli chodzi o przylot idt to nie chodzi o pieniądze, przynajmniej jedną z sióstr bez wątpienia na to stać (raczej dla nas to jest spory wydatek, tym bardziej że za wesele płacimy sami), chodzi o jakieś dziwne postawienie na swoim.

Jeśli chodzi o mnie to ja przeżyję jeśli ich nie będzie, narzeczony też, ale jego mama już od długiego czasu chodzi do lekarza po leki uspokajające (właśnie te siostry dostarczają jej dużo wrażeń) i my nie chcemy jej dokładać kolejnych zmartwień, bo to jej będzie przykro i to ona będzie musiała tłumaczyć przed wszystkimi dlaczego najbliższa rodzina pana młodego postanowiła olać wesele, ktorę bądź co bądź odbędzie się raz w życiu.

Dodam, że jak do tej pory miałam dobry kontakt z jego siostrami, dzieciaki mnie po prostu uwielbiają i zawsze byłam dla nich miła z uwagi na Tż chociaż często musiałam gryźć się w język. Ja po prostu chcę zgody i tego żeby były, niczego poza tym od nich nie wymagam.

Edytowane przez Kokoroko1
Czas edycji: 2015-03-27 o 19:35
Stary 2015-03-12, 09:35   #13
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za wszystkie szybkie odpowiedzi, jeśli chodzi o przylot idt to nie chodzi o pieniądze, przynajmniej jedną z sióstr bez wątpienia na to stać (raczej dla nas to jest spory wydatek, tym bardziej że za wesele płacimy sami), chodzi o jakieś dziwne postawienie na swoim.

Jeśli chodzi o mnie to ja przeżyję jeśli ich nie będzie, narzeczony też, ale jego mama już od długiego czasu chodzi do psychiatry po leki uspokajające (właśnie te siostry dostarczają jej dużo wrażeń) i my nie chcemy jej dokładać kolejnych zmartwień, bo to jej będzie przykro i to ona będzie musiała tłumaczyć przed wszystkimi dlaczego najbliższa rodzina pana młodego postanowiła olać wesele, ktorę bądź co bądź odbędzie się raz w życiu.

Dodam, że jak do tej pory miałam dobry kontakt z jego siostrami, dzieciaki mnie po prostu uwielbiają i zawsze byłam dla nich miła z uwagi na Tż chociaż często musiałam gryźć się w język. Ja po prostu chcę zgody i tego żeby były, niczego poza tym od nich nie wymagam.
Tak czy siak ja bym nie przełożyła. Jestem pewna, że te siostry wywiną kolejny numer skoro się tak zachowują.
Stary 2015-03-12, 10:00   #14
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:

Jeśli chodzi o mnie to ja przeżyję jeśli ich nie będzie, narzeczony też, ale jego mama już od długiego czasu chodzi do psychiatry po leki uspokajające (właśnie te siostry dostarczają jej dużo wrażeń) i my nie chcemy jej dokładać kolejnych zmartwień, bo to jej będzie przykro i to ona będzie musiała tłumaczyć przed wszystkimi dlaczego najbliższa rodzina pana młodego postanowiła olać wesele, ktorę bądź co bądź odbędzie się raz w życiu.

to im powinno byc z tego powodu wstyd, nie mamie twojego TZ. I nie powinna ich nawet tlumaczyc...
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:14   #15
joaaa83
Rozeznanie

Ja bym decyzję zostawiła narzeczonemu, bo to w końcu jego rodzina. Moim zdaniem stawiasz narzeczonego w bardzo niekomfortowej sytuacji, upierając się przy swojej dacie. Podobnie robią jego siostry.

Ty nadajesz dacie jakąś symbolikę, a rodzina patrzy na praktyczne aspekty. Nie widzę szans na znalezienie pomiędzy Wami porozumienia w ustaleniu, która data jest korzystniejsza. Trzeba podjąć decyzję i ja bym ją zostawiła narzeczonemu.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:16   #16
cherry1988
Raczkowanie

Gdyby siostry miały rzeczywiście poważny powód, żeby nie pojawić się na Waszym ślubie 1go lipca, to zastanowiłabym się czy nie zarezerwować późniejszej daty. Ale w takiej sytuacji na pewno bym nie uległa. Zapewniacie im przylot, nic ich to nie kosztuje, a jeśli dzieci na początku miesiąca zobaczą rodzinę, wrócą na 3tygodnie do UK, a potem na całe wakacje znowu do Polski, to nic im się nie stanie. Co to za tłumaczenie, że będą płakać
A mama TŻ nie powinna się za nie tłumaczyć, są dorosłe, mają swoje rodziny, podejmują własne decyzje.
Jeśli ulegniecie teraz, to co będzie później? Może też będą chciały wtrącać się do Waszego życia?

13.10.2013r.

06.12.2014r.

13.08.2016r.
cherry1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 10:54   #17
Kokoroko1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Ja bym decyzję zostawiła narzeczonemu, bo to w końcu jego rodzina. Moim zdaniem stawiasz narzeczonego w bardzo niekomfortowej sytuacji, upierając się przy swojej dacie. Podobnie robią jego siostry.

Ty nadajesz dacie jakąś symbolikę, a rodzina patrzy na praktyczne aspekty. Nie widzę szans na znalezienie pomiędzy Wami porozumienia w ustaleniu, która data jest korzystniejsza. Trzeba podjąć decyzję i ja bym ją zostawiła narzeczonemu.
Obawiam się że masz rację, tylko ja nie potrafię zrozumieć jak można tak bardzo ingerować w czyjeś sprawy, i mówić mi kiedy mam wyjść zamąż. Oczywiście, że decyzję podejmiemy razem bo to nasze wesele, dzięki za wszystkie opinie! Bardzo je sobie cenie
Stary 2015-03-12, 11:03   #18
201607111040
Konto usunięte

Ja bym nie zmieniala. Do slubu ponad 2 lata. W tym czasie sie moze wiele wydarzyc. Moze za rok stwierdza ze w tej pozniejszej dacie one maja super fajny wyjaz, w ogole okazja i co znow przelozysz? To na prawde nie jest powazny powod. Nie tancz jak ci zagraja. Jakby date sie ustalalo pod preferencje kazdego goscia to zadnej daty by si nie ustalilo, bo zawsze sie znajdzie ktos komu by nie pasowalo.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 11:28   #19
201801191006
Konto usunięte

ani bym nie zmieniała daty ani bym nie płaciła za podróż żeby ktoś łaskawie się zjawił na moim ślubie.
nie to nie, dla mnie by było po sprawie.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 11:38   #20
smerfetk_a
Żona Gargamel

Nie zmieniaj daty Wesele jest w weekend, dzieci mogą np pt i pn opuścić więc spokojnie obrócą w 2 strony...
Nie daj im się bo potem wymyślą milion innych rzeczy, których sobie życzą a koniec końców obrażą się i nie przyjadą skoro to taki typ ludzi...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 14:39   #21
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
ani bym nie zmieniała daty ani bym nie płaciła za podróż żeby ktoś łaskawie się zjawił na moim ślubie.
nie to nie, dla mnie by było po sprawie.
Ja bym zrobiła tak samo. Tym bardziej, że ślub ma być za 2 lata i siostry tż mają sporo czasu na załatwienie wolnego. Przecież nie powiedzieliście im o tym 2 miesiące przed ślubem
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 16:41   #22
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Nie przekładaj!

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 17:52   #23
Kokoroko1
Raczkowanie

Dziewczyny, widzę że większość odpowiedzi jest za tym żeby nie przekładać i taką też wiadomość przekazałam narzeczonemu. Jednak on zastanawia się kto będzie w takim razie od niego na weselu, serce mi mięknie jak na niego patrzę, ale nie chcę sie poddać terrorowi jego sióstr. Argument, że będą się dalej wtrącały jak im teraz na to pozwolimy on bagatelizuje, twierdzi że nie (czasami mama wrażenie, że faceci żyją w jakims innym świecie pozbawionym podstawowej logiki). Niemniej jednak decyzja wciąż niepodjęta w 100% i pewnie czeka mnie duża przeprawa ..

Z drugiej strony zastanawiam się czy jak już będziemy małżeństwem on będzie brał opinie sióstr na równi z moją ?
Stary 2015-03-12, 18:15   #24
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, widzę że większość odpowiedzi jest za tym żeby nie przekładać i taką też wiadomość przekazałam narzeczonemu. Jednak on zastanawia się kto będzie w takim razie od niego na weselu, serce mi mięknie jak na niego patrzę, ale nie chcę sie poddać terrorowi jego sióstr. Argument, że będą się dalej wtrącały jak im teraz na to pozwolimy on bagatelizuje, twierdzi że nie (czasami mama wrażenie, że faceci żyją w jakims innym świecie pozbawionym podstawowej logiki). Niemniej jednak decyzja wciąż niepodjęta w 100% i pewnie czeka mnie duża przeprawa ..

Z drugiej strony zastanawiam się czy jak już będziemy małżeństwem on będzie brał opinie sióstr na równi z moją ?
Też bym się nad tym zastanowiła

Ja bym nie przełożyła ślubu. Siostry jeśli chcą to przyjadą, bo tak naprawdę to nie stoi im na przeszkodzie nic czego nie można pokonać.
Jak się wam kiedyś urodzi dziecko to zapewne chrzciny też trzeba będzie pod siostry ustawiać, tak samo jak i wszystkie inne uroczystości.
Tego, że dla Ciebie to ważna data to już narzeczony nie widzi? Tylko grymasy sióstr?
Stary 2015-03-12, 18:36   #25
Kokoroko1
Raczkowanie

Cytat:
Też bym się nad tym zastanowiła

Ja bym nie przełożyła ślubu. Siostry jeśli chcą to przyjadą, bo tak naprawdę to nie stoi im na przeszkodzie nic czego nie można pokonać.
Jak się wam kiedyś urodzi dziecko to zapewne chrzciny też trzeba będzie pod siostry ustawiać, tak samo jak i wszystkie inne uroczystości.
Tego, że dla Ciebie to ważna data to już narzeczony nie widzi? Tylko grymasy sióstr?
Widzi, wierzcie mi, że to on jest w najgorszej sytuacji, ja rozumiem jego rozdarcie, ale niestety nie odpuszczę, nikt mi nie będzie mówił kiedy mam wyjść za mąż. Żałuję, że od razu po zaręczynach ogłosiliśmy datę, w której chcemy się pobrać, mama Tż w tym czasie zdązyła odwiedzić córki w UK i pewnie wtedy ustaliły że wesele ma być 3 tygodnie później. Mogliśmy powiedzieć po zaklepaniu terminu i podpisaniu umowy.. Człowiek w chwili szczęścia nie zastanawia się nad konsekwencjami tego co mówi I chociaż jego mama jest śmiertelnie obrażona i zła to tata twierdzi, że skoro mają problem to nie przyjadą.. Na końcu i tak ja wyjdę na tą złą.

Dodam tylko że siostra 1 brała ślub w Anglii i narzeczony nie był nawet zaproszony, kiedy powiedział o tym mamie odpowiedziała, że mógł kupić bilet i przylecieć (jakby w ogóle liczył, że dostanie ten bilet).. Dodam że on jest chrzestnym jednego z dzieci, a chrzciny były dwa tygodnie wcześniej, czyli on na chrzest a rodzice na ślub + posiadówa w knajpie przy piwie bo weselem tego nazwać nie można. Takie tam panują dziwne zwyczaje
Stary 2015-03-12, 18:46   #26
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Widzi, wierzcie mi, że to on jest w najgorszej sytuacji, ja rozumiem jego rozdarcie, ale niestety nie odpuszczę, nikt mi nie będzie mówił kiedy mam wyjść za mąż. Żałuję, że od razu po zaręczynach ogłosiliśmy datę, w której chcemy się pobrać, mama Tż w tym czasie zdązyła odwiedzić córki w UK i pewnie wtedy ustaliły że wesele ma być 3 tygodnie później. Mogliśmy powiedzieć po zaklepaniu terminu i podpisaniu umowy.. Człowiek w chwili szczęścia nie zastanawia się nad konsekwencjami tego co mówi I chociaż jego mama jest śmiertelnie obrażona i zła to tata twierdzi, że skoro mają problem to nie przyjadą.. Na końcu i tak ja wyjdę na tą złą.

Dodam tylko że siostra 1 brała ślub w Anglii i narzeczony nie był nawet zaproszony, kiedy powiedział o tym mamie odpowiedziała, że mógł kupić bilet i przylecieć (jakby w ogóle liczył, że dostanie ten bilet).. Dodam że on jest chrzestnym jednego z dzieci, a chrzciny były dwa tygodnie wcześniej, czyli on na chrzest a rodzice na ślub + posiadówa w knajpie przy piwie bo weselem tego nazwać nie można. Takie tam panują dziwne zwyczaje
Tym bardziej nie zmieniałabym daty
Stary 2015-03-12, 18:46   #27
cleopadra
Wtajemniczenie

ja bylam w podobnej sytuacji,nawet zalozylam watek o dostosowaniu daty do gosci.Ja wolalam miec wesele latem,lipiec lub sierpien,jednak wiekszosc rodziny Tezeta nie bylaby na weselu,oni mieszkaja w gorach i pracuja w turystyce.Zdecydowalam na pazdziernik,bo bardzo chcialam zeby ci goscie przybyli.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 18:51   #28
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:

Ja już wyraziłam wcześniej swoją opinię odmienną od pozostałych dziewczyn, ale będę podtrzymywać. Przyznam, że nie rozumiem tej Twojej symboliki, ale też nie popieram takiej ingerencji sióstr. Moim zdaniem przesadzasz w tym momencie i jeżeli narzeczonego to martwi aż tak bardzo, to chociażby dla niego powinnaś zdecydować się na gest. Nawet jeśli nie uważasz, że to jest słuszne. Przecież to jego bliska rodzina, a w dodatku zaangażowała się w to mama.

Tata ma rację, że to Ty wyjdziesz na tą złą i możesz tego żałować.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 19:02   #29
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Ja już wyraziłam wcześniej swoją opinię odmienną od pozostałych dziewczyn, ale będę podtrzymywać. Przyznam, że nie rozumiem tej Twojej symboliki, ale też nie popieram takiej ingerencji sióstr. Moim zdaniem przesadzasz w tym momencie i jeżeli narzeczonego to martwi aż tak bardzo, to chociażby dla niego powinnaś zdecydować się na gest. Nawet jeśli nie uważasz, że to jest słuszne. Przecież to jego bliska rodzina, a w dodatku zaangażowała się w to mama.

Ty to serio piszesz? Serio ma dziewczyna robić cokolwiek wbrew sobie? Współczuję Ci takiego podejścia.
Stary 2015-03-12, 19:20   #30
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Zdajesz sobie sprawe ze jak ugniesz sie w tak powaznej sprawie jak slub to dasz im sygnal ze ugniesz sie w kazdej sprawie?

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
ja bylam w podobnej sytuacji,nawet zalozylam watek o dostosowaniu daty do gosci.Ja wolalam miec wesele latem,lipiec lub sierpien,jednak wiekszosc rodziny Tezeta nie bylaby na weselu,oni mieszkaja w gorach i pracuja w turystyce.Zdecydowalam na pazdziernik,bo bardzo chcialam zeby ci goscie przybyli.
To jest jednak inna sprawa. Przyczyny dla ktorych rodziny moglo by nie byc na slubie zostaly nalozone "z gory". Oni nie mieli na to wplywu. Tutaj sprawa jest inna. Tak na prawde nic nie stoi na przeszkodzie aby oni przyjechali.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

Bliska rodzine raczej sie zaprasza na slub. Skoro siostra nie zaprosila TZ to moze nie sa az tak bliscy
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości