|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
porady dot. Safari i Sensuous potrzebuję :)
Witajcie
![]() wiem,że trudno komuś powiedzieć co ma nosić, ale proszę o pomoc. Ogarnęła mnie żądza posiadania Sensuous i Safari, ale w ciemno tak jakoś strach kupić ![]() Spodobają mi się czy nie? Będą moje czy niekoniecznie? ![]() Ja niestety nie mam do nich dostępu,wiec nie mogę przetestować ![]() ![]() dziękować za zainteresowanie ![]() Edytowane przez angel 310 Czas edycji: 2009-11-23 o 09:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: porady dot.Safari i Sensuous potrzebuję :)
Sensuous i Safari to przeciwległe bieguny. Z tego, co opisałaś wnioskuję, że jest szansa, że spodoba Ci się Sensuous. Safari jest ryzykowne i zdecydowanie radziłabym przetestować przed zakupem. Może spróbuj na wątku wymiany próbkowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ większość Twoich ulubieńców to również moi faworyci ( poza tymi świeżymi, truciznami i Innocentem
![]() Safari jest pięknym ale trudnym zapachem, więc szansa że spodoba się bez wcześniejszego testowania jest mniejsza. Ja mam Sensuous i bardzo lubię ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja również stawiam na Sensuous,chociaż testowałam tylko z próbki.Safari nie znam.Ale podobnie jak Ty moi ulubieńcy to OI,Angel,Hypnotic Poison i swego czasu również miałam stożek Issey.Według mnie jakieś podobieństwo do OI jest w Sensuous wyczuwalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja też lubię OI i Amoury
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja poznałam Sensuous bardzo niedawno, bo na ostatnim zlocie, ale natychmiast zapałałam do niego bezgraniczną, płomienną miłością
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak Dziewczyny, mysle ze Sensuous Ci sie spodobaja
![]() Natomiast Safari to totalnie inny kaliber perfum- obraz namalowany zapachem; wypalone bezlitosnym sloncem trawy, suche, gorzkie kwiaty, przysypane slodkawym, ziolowym popiolem. Jest i odrobina cytrusowej wilgoci, rodem ze starodawnych wod kolonskich. Bardzo intensywne, piekne i chyba trudne. Mam do nich ogromny sentyment. Zdecydowanie odradzam zakup w ciemno. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-11-23 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Safari to była moja pierwsza miłość zaraz po piatce Chanel. Ponieważ wymienione przez Ciebie zapachy sa poniekąd moje to mimo,ze Safari klasyfikuje sie jako zapach chłodny i koloński, to jednak ma to coś, co mogłoby wzbudzic Twoje zainteresowanie. W bazie Safari bije serce goracej,dzikiej, drapieznej, iskrzącej, nieprzewidywalnej Afryki. Na pewno przed podjeciem decyzji proponowałabym- jak juz wczesniej wspominały dziewczyny- przetestowac ten zapach.Łatwy on nie jest.Ale wart grzechu.
Moją obecna miłoscią jest Sensuous ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja wielbiem Safari...
![]() Z Twoich perfum podoba mi się jedynie Poison'y, reszta zdecydowanie za lekka... czyli nie muj typ ![]() Sensous mnie drażni... ![]() Safari jest bardzo ciepłym zapachem, ciężkim... dla mnie nie jest słodki, ani trochę, wręcz gorzkawy ![]() No i ten flakon... piękny ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2009-11-23 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
lubisz zapachy z silną osobowością ...tej w bezpiecznych, ciepłych, przytulnych i cichych Sensuous nie znajduję - są niewątpliwe ładne, ale mnie nie porywają - przynajmniej jeszcze nie teraz
Safari są perfumami z rozmachem, niepokornymi. Charakterem (nie nutami )przypominają mi Eden I Sensuous i Safari radziłabym mimo wszystko przetestować
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Uważam tak jak wszystkie poprzedzające mój post Nosy- to inny kaliber. Safari porywające lub odrzucające, intensywne bardzo, z charakterem jak się patrzy, iskrzące, w ostatnich nutach na mnie słodkawe- to słodycz bardzo suchej trawy. Plus echa kolońskości.
Sensous- miłe, gładkie, świetlisto- przyprawowe fiki- miki. Na mnie mdłe i bez życia, ale ogólne- to śliczny zapach. W ciemno to można brać Sensous, Safari nigdy. Ja tam jestem jednak we frakcji Safari...
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-11-23 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do Safari powróce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Dzięki Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Też stawiam na to, że jest większa szansa na to, że polubisz Sensuous niż Safari.
Sensous są łatwiej przyswajalne, a Safari zdecydowanie dla węższego grona.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.