|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ochrona dóbr kultury
Hej Wizażanki!
W tym roku mam pisać maturę i niestety nie mogę się zdecydować, co chciałabym robić w przyszłości.. Ostatnio wpadła mi w ręce ulotka z Uam-u w Kaliszu, gdzie był taki kierunek jak 'Ochrona dóbr kultury' . Studiuje ktoś z was może ten kierunek? CO trzeba zdawać na maturze? I gdzie po nim można znaleźć prace? ![]() _____________ ej,Mała - nie płacz. rób wszystko - pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu - ale nie płacz. nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż, że potrafisz być silna. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ochrona dóbr kultury
Może najpierw zerknij na stronę internetową UAM i znajdź potrzebne ci informacje?
|
|
|
#3 |
|
na przekór do celu
|
co trzeba zdawać na maturze - tego NIKT Ci nie powie bo na każdej uczelni to są inne przedmioty. ale taka informacja aż bije ze strony uczelni, wystarczy na nią wejść.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-07-20 o 10:27 |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hmm.. myślałam, że może opinie wyrazi ktoś, kto studiuje ten kierunek, doradzi i pomoże koleżance ;-p ale to nic, dzięki za wasze rady
![]() Wszędzie piszą, że historię lub też historię sztuki najlepiej na poziomie rozszerzonym, oczywiście ważne są też języki obce jak i język polski.. A czy może mi ktoś powiedzieć, kto skończył taki kierunek, gdzie po nim można znaleźć prace?
|
|
#5 | |
|
na przekór do celu
|
Kierunek taki jakiś małoznany, więc trudno będzie znleźć absolwentów, ale może kiedyś ktoś się odezwie. Poczytaj na stronie uczelni o możliwościach pracy (choć uwaga - w 50% to są bajki) lub poszukaj ogłoszeń pracy jako absolwentka tego kierunku. Mnie od razu nasunęło się muzeum, galeria, skansen ale nie wiem czy dobrze trafiłam
![]() A tyle znalazłam na stronie kierunkistudiów: Cytat:
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-07-20 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
szczerze wątpię, żeby kogoś od razu po studiach zrobili specjalistą od konserwowania zabytków..
A o co chodzi z tym cytatem w twoim podpisie od niejakiej 'asi(...)' ;>
|
|
#7 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-07-20 o 19:34 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
och, ja się zastanawiam nad rozszerzoną matematyką mimo iż jestem na humanie ;-p poszłam na niego ze względu na moją kochaną historię
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
1. Na UAM w Kaliszu nie ważne co zdajesz na maturze.. możesz miec po 30% z podstaw i tak się dostaniesz... jest mniej chętnych niż miejsc..
2. UAM w Kaliszu robi sobie jaja ze studentów! Robi rekrutację na różne kierunki a potem ich nie otwiera (oczywiście 85zł trzeba zapłacić), o tym że kierunek jest nie otwarty można dowiedzieć się 1 października jak pójdzie się na zajęcia jak się ma szczęscie do zapiszę na inny kierunek ![]() 3. O wyborze specjalizacji z listy która prezentuje UAM można sobie pomarzyć, otwierane są 1 w polotach może 2.. i tylko takie jakie jakie pasują wykładowcy lub zapisze się 20 osób 4. Jeśli chcesz iśc na studia bo coś Cię interesuje lub coś lubisz.. to lepiej sobie odpuścić.. zajęcia są prowadzone pod wykładowców i tematycznie odbiegają od kierunku który się studiuje |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
toiowoitu jesteś może studentką ODK naUMK?? Bo własnie się tam wybieram, a Twój post nie brzmi optymistycznie
napisz proszę coś więcej. Może wiesz, czy inne kierunki typu historia sztuki są równie olewane?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam. Chciałabym startować na ten kierunek od października na UJ. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć na jakim poziomie musiałabym napisać historię rozszerzoną? Szukałam takich informacji ale bardzo mało piszą o tym kierunku w internecie. Zdaję jeszcze rozszerzony język
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

napisz proszę coś więcej. Może wiesz, czy inne kierunki typu historia sztuki są równie olewane?