|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę oceńcie czy to oryginały?
nie wiem czy są oryginalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Proszę oceńcie czy to oryginały?
Oryginały czego? Ugg? Nigdy nie widziałam takich "dwa w jednym" - Opal i Ugg. Nie przypominam sobie też współpracy Ugg z takim "tworem". Wg mnie kogoś poniosło ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na pewno są ze skóry.
Ja sama nie posiadam oryginalnych ugg, wiec cięzko mi powiedzieć. Ale oryginlne uggi mają nieco inne logo, przedewszyskim, srodkowa literka "G" wyróżnia się wsród pozostałych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to dobrze, że chociaż są ze skóry... ja sie kompletnie nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze sa to oryginalne buty. Kiedys istniala taka marka jak "Opal Ugg". Czy istnieje dalej to nie wiem. Jest kilkadziesiat marek majacych w nazwie "UGG lub Ugg". Ugg to po prostu rodzaj obuwia, ktore powstal w Australii i Nowej Zelandii. Z kolei w USA istnieje przedsiebiorstwo Deckers Outdoor Corporation, ktorego zarejestrowanym znakiem towarowym jest "UGG", znane rowniez jako UGG Australia. Obie nazwy wymawia sie zreszta inaczej. Amerykanska marka to "Ju-Dzi-Dzi", rodzaj obuwia to "Ag".
Powyzej na zdjeciu sa oryginalne ugg marki Opal Ugg. Niemozliwym jest stwierdzenie czy buty sa ze skory patrzac jedynie na zdjecie. Zgodnie jednak z warunkami Australian Sheepskin Association buty, aby mozna je bylo nazwac ugg'ami sa wykonywane na zewnatrz z owczej skory. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-11 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie poomgę jeśli chodzi o oryginalnośc tych butów bo takich nie posaidam ze wzgledu na to ze nie trafiają w moje gusta. Jedynie zastanawiam sięjaką ma to roznice czy sa oryginalne czy nie. Jesli nie są to przeleża w szafie cale zycie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Bo noszenie podrobek to wstyd, hanba, zenada i zachowanie swiadczace o braku dobrego gustu? Jasno mowi tez o tym, ze ktos noszacy podrobke ma kompleksy wielkie jak stodola, bo wazna jest dla niego tylko metka, a nie jakosc (mozna kupic tanszy produkt dobrej jakosci, ale bez znanej marki jako logo). Do tego widzac kogos w podrobkach widac jak na dloni, ze nie ma on rozumu, a jego znajomosc ekonomii i finansow panstwa jest zerowa. Dodatkowo wiadomo, ze nie obchodza go warunki pracy innych ludzi.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-11 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tak, na pewno są skórzane
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44551120]Bo noszenie podrobek to wstyd, hanba, zenada i zachowanie swiadczace o braku dobrego gustu? Jasno mowi tez o tym, ze ktos noszacy podrobke ma kompleksy wielkie jak stodola, bo wazna jest dla niego tylko metka, a nie jakosc (mozna kupic tanszy produkt dobrej jakosci, ale bez znanej marki jako logo). Do tego widzac kogos w podrobkach widac jak na dloni, ze nie ma on rozumu, a jego znajomosc ekonomii i finansow panstwa jest zerowa. Dodatkowo wiadomo, ze nie obchodza go warunki pracy innych ludzi.[/QUOTE]
JAMESTOWN, uwielbiam cię!!!! nawet nie wiesz jak mi pomogłaś ![]() ![]() ![]() pytałam o oryginalność, bo jakby były podróbkami to bym ich nie kupiła, bo fakt, kupiłabym inne lepszej jakości lub poczekała rok dwa i kupiła sobie w sklepie oryginalne. Bo uważam, że podróbki to mega wiocha, dlatego wole kupić np używany sweterek lacoste ale oryginalny niż w tej samej cenie nowy a podróbka. coś mi tylko podeszwa nie pasuje, bo sądziłam, że powinno tam być jakieś logo albo coś?a nie taka zwyczajna. Bo na różnych stronach pisało, że powinno być logo. Edytowane przez Sweeet_Kitty Czas edycji: 2014-01-11 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-11 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44550930]
Niemozliwym jest stwierdzenie czy buty sa ze skory patrzac jedynie na zdjecie. Zgodnie jednak z warunkami Australian Sheepskin Association buty, aby mozna je bylo nazwac ugg'ami sa wykonywane na zewnatrz z owczej skory.[/QUOTE] Niby dlaczego jest to nie możliwe? Miałam kilka par butów skórzanych, podobnie jak kurtek itp. Więc widzę różnicę pomiędzy eko a prawdziwą skórą. Tylko skóra tak charakterystycznie się marszczy. Tworzywa skóropodobne zaginają się zupełnie inaczej. Na tej podstawie jestem pewna, że buty są wykonane ze skóry. Jeżeli jestem w blędzie, to mnie z niego proszę wyprowadz. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2014-01-11 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Da sie logicznie wytlumaczyc, dlaczego te buty sa ze skory, co zrobilam pare postow wyzej. Z patrzenia na zdjecie nic nie wynika. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-11 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44552367]Niemozliwe, poniewaz nie masz rentgena w oczach, ani nie wrozysz po laczach. Ze sztucznych materialow mozna robic bardzo wiele syntetycznych blendow. Sa rowniez blendy materialow syntetycznych i naturalnych, ktore beda wygladac podobnie. Malo chyba materialow w zyciu widzialas, skoro jestes taka pewna, ze to skora. Nigdy nie ocenia sie zwierzecych skor na oko. W dobie obecnej ilosci materialow bywa, ze nawet dotyk moze byc zwodniczy. Najzwyczajniej w swiecie po prostu sie nie da okreslic z pewnoscia, ze material to skora patrzac jedynie na zdjecie.
Da sie logicznie wytlumaczyc, dlaczego te buty sa ze skory, co zrobilam pare postow wyzej. Z patrzenia na zdjecie nic nie wynika.[/QUOTE] moim zdaniem nie do konca masz rację w tym co piszesz, masz na myśli chyba tylko nowy towar. Bo moze coś wyglądać podobnie, ale nie typowo jak skóra. Nie twierdzę że jak but jest nowy, to można, owszem - wtedy wszystko wygląda bardzo podobie, ale tutaj mamy do czynienia z butami które już były noszone, i które mają typowe tylko dla skór nubukowych zagniecenia. I zaden inny podobny materiał tak się nie zagina, inaczej pisząc - specyficznie marszczy. Skóry nubukowe są wykorzystywane do produkcji właśnie uggów, czy emu. A także kurtek. Są to skóry pochodzenia bydlecego, świńskiego, cielęcego itp. Więc wg mnie nie trzeba mieć rentgena w oczach, kazda skóra ma swoje cechy charakterystyczne, i po nich można poznać skórę, a nawet kazdy jej rodzaj. Gdyby było tak jak piszesz, ze materiały sztuczne mogły rywalizować ze skórą, i być tak podobne że nie szłoby ich od siebie rozróżnić to byłaby pewnie jakaś Nagroda Nobla za to. Skóry pochodzą od żyjących organizmów i człowiek jeszcze nie wymyslił czegoś co jest odpowiednikiem dla skóry. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2014-01-11 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro pan majacy kilkadziesiat lat doswiadczenia, ktory widzial tysiace materialow mowi, ze zdjecie nie daje pewnosci to ciezko uwierzyc, ze Ty masz bogatsze doswiadczenie i wyksztalcenie od niego. EOT Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-11 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44554657]Czytalam kiedys wywiad ze znawca materialow, ktory pracuje dla domow mody. Gosc mial wyksztalcenie odpowiednie i kilkadziesiat lat doswiadczenia. Stwierdzil, ze nie sposob z calkowita pewnoscia ocenic patrzac na zdjecie czy cos jest skora. Stwierdzil, ze pozna za to skore po dotyku zawsze.
Skoro pan majacy kilkadziesiat lat doswiadczenia, ktory widzial tysiace materialow mowi, ze zdjecie nie daje pewnosci to ciezko uwierzyc, ze Ty masz bogatsze doswiadczenie i wyksztalcenie od niego. EOT[/QUOTE] cięzko na podstawie wypowiedzi jednego eksparta dowiedzieć się czy to prawda. Ile ekspertów tyle opini. Nowa tkanina, to ja oczywiście rozumie, że nie zawsze można pewnie stwierdzić po zdjęciu, tak jak juz pisałam wyżej, jest to oczywiste. W tym przypadkku przyznam mu rację. Ale sama piszesz, że to znawca materiałów, a materiały są dopiero czymś z czego tworzy się but. Nie mówił o uzywanych butach, które mają już wyrobione cechy charakterystyczne widoczne gołym okiem. Dla mnie liczą się fakty. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2014-01-11 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
tak to buty noszone ale w dobrym stanie
![]() ![]() sama nie wiem z czego są. naprawde. ja nie umiem tego określić ![]() Dziękuje za odpowiedz za podeszwę, bo jak wspomniałam nie znam się i to by były moje pierwsze buty z UGG. Naprawde dziękuje wam za pomoc a szczególnie Jamestown ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
nie znam sie, wiec nie pomoge ;/
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Cena bardzoi dobra. bo 50zł. więc biore
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Buty pewnie ze skóry owczej, bardzo cieplutkie - ale moim zdaniem wyglądają na znoszone, widać to po przebarwieniach i kolorze , a tego łatwo nie wypierzesz. Poza tym na rynku polskim znane są głównie Ugg Australia i pewnie sporo osób będzie myślało, że pomykasz w podróbkach.
Poza tym jak je zdezynfekujesz wewnątrz skoro są używane? Po praniu mogą przemakać. Ja bym chyba nie brała, chociaż faktycznie tanie.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
trudno mi stwierdzić
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
nie, boje się je uprać. fukne im schoolem pare razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44550930]Oczywiscie, ze sa to oryginalne buty. Kiedys istniala taka marka jak "Opal Ugg". Czy istnieje dalej to nie wiem. Jest kilkadziesiat marek majacych w nazwie "UGG lub Ugg". Ugg to po prostu rodzaj obuwia, ktore powstal w Australii i Nowej Zelandii. Z kolei w USA istnieje przedsiebiorstwo Deckers Outdoor Corporation, ktorego zarejestrowanym znakiem towarowym jest "UGG", znane rowniez jako UGG Australia. Obie nazwy wymawia sie zreszta inaczej. Amerykanska marka to "Ju-Dzi-Dzi", rodzaj obuwia to "Ag".
Powyzej na zdjeciu sa oryginalne ugg marki Opal Ugg. Niemozliwym jest stwierdzenie czy buty sa ze skory patrzac jedynie na zdjecie. Zgodnie jednak z warunkami Australian Sheepskin Association buty, aby mozna je bylo nazwac ugg'ami sa wykonywane na zewnatrz z owczej skory.[/QUOTE] To dowiedziałam się czegoś nowego bo znane mi były a tylko UGG Australia. Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.