|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie odnośnie diety
Witam,
mam pytanie odnośnie diety. Aby powoli i racjonalnie sobie chudnąć (mam już do spalenia tylko 3kg) jem ok. 1900 kcal dziennie (zapotrzebowanie 2100 - 2200: codzienna aktywność fizyczna, najczęściej ćwiczenia aerobowe). Zazwyczaj dzielę to sobie na 4-5 posiłków. I teraz czy jeżeli jednego dnia całe to 1900 kcal zjadłam na śniadanie, to czy lepszą opcją jeżeli chodzi o dzienny bilans kaloryczny tego dnia będzie: a) nie zjeść już nic do końca dnia, czy b) zjeść jeszcze dwa malutkie posiłki? Czyli innymi słowy, co jest ważniejsze, bezwzględna liczba kalorii dostarczonych i spalonych, czy ilość posiłków? (tzn. wiem, że długoterminowo to drugie ma duży wpływ, ale chodzi tylko o taki jeden pojedynczy dzień). Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Pytanie odnośnie diety
Lepiej zjeść jeszcze coś w ciagu dnia a policzyć tygodniowy bilans kaloryczny, żeby się zgadzał.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.