|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś z Was pracuje z badanich rynku/opinii publicznej?
Chciałabym się dowiedzieć jak ważny jest kierunek studiów. Waham się pomiędzy ekonomią a psychologią przy czym bardziej skłaniam się ku ekonomii- gdyby badania nie wypaliły daje mi więcej możliwości. Czy ekonomia jest dobrym wyborem?
Chętnie dowiem się też czegokolwiek nt. pracy w tej branży ![]() Dodam że nie chodzi mi o pracę ankieterów tylko specjalistów ds. badań rynkowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoś z Was pracuje z badanich rynku/opinii publicznej?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Piszesz, że nie ma dużo osób po ekonomii, ale czy to w jakiś sposób mnie dyskwalifikuje? A orientujesz się może ile mniej więcej zarabia taki badacz dajmy na to z 3+ letnim doswiadczeniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak skoro chcesz zaczac dopiero, to czeka Cie praca na sluchawce albo w terenie. na sluchawce dostajesz marne grosze za ankiete, w terenie zarabia sie lepiej, do 20 zl za ankiete nawet (z tym, ze trwa ona jakies 40 min i musisz miec na oku dana grupe badawcza). wiec zaangazowanie w prace jest ogromne. bez wyksztalcenia kierunkowego trudno Ci bedzie z ankietami terenowymi, takze na sam poczatek zostaje Ci sluchawka. pracowałam tak od 2 roku studiow (skonczylam miedzy innymi socjologie) na sluchawce i w terenie. bierz jeszcze pod uwage, ze jest to praca z brakiem stalej wyplaty. raz zarobisz 600 zl a raz 3000. mowie o Twojej terazniejszej sytuacji, gdybys zaczynala teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co oprócz socjologii kończyłaś i czy pracujesz dalej w badaniach? Edytowane przez MartaMar1 Czas edycji: 2014-01-17 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz nie pracuje w badaniach, bo zachcialo mi sie wiekszej kasy, reszta mojego wyksztalcenia nie jest zwiazana ani z socjologia ani z badaniami rynku/spolecznymi. ale osobiscie uwazam, ze robisz glupote, po ekonomii zarobisz wiecej w skali roku (na stanowisku chociazby ksiegowa) niz w badaniach - tak jak pisalam w jednym miesiacu zarobisz 600 zl a w innym 3000 lub wiecej. kredyt na mieszkanie etc tez wezmiesz latwiej majac stale dochody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Tak, ale zauwaz ze ona bez podstawowej znajomości badań nic nie zrobi. To tak jakby weterynarz most budował. Nie przeskoczy tego, jeśli chce być w tej branży to musi zacząć od ankietera. Nikt jej nie da być nawet koordynatorem badan
![]() Nie ma co mówić dziewczynie ze może być badaczem bez wiedzy jak te badania przeprowadzać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ankalime Czas edycji: 2014-01-17 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Koordynator badań terenowych/ankieter nie musi mieć pojęcia o statystyce a badacz nie musi mieć praktycznego doświadczenia w przeprowadzaniu ankiet, bo nie na tym polega jego praca, to zwykle są dwa zupełnie różne zawody.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ją mam inne doswiadczenia. Każda ze znanych mi osób przechodziła etap "od pucybuta".
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.