![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Idiotyczne zachowanie kolegów mojego TŻ
Witajcie kochane
![]() Od początku. Mój TŻ jest cudowny, wspaniały i pod każdym względem idealny dla mnie ![]() Problemem są jego kumple. Dla jasności- to naprawdę fajni faceci, bardzo się wszyscy lubimy, od kiedy jestem częścią ich paczki doświadczam niespotykanej wręcz ilości sympatii i akceptacji ![]() Zauważyłam jednak, że coraz częściej i coraz bardziej agresywnie dokuczają mu z powodu jego wagi. Pół biedy, gdyby dogryzali sobie po kumpelsku, jak to mają w zwyczaju robić wyzywając się od debili i brzydali (no 20 lat, dzieciarnia w sumie, co poradzić), ale kiedy obgadują go za jego plecami, za to w mojej obecności, to to już chyba przesada. Dzisiaj np. napisałam do kolegi, z którym mój TŻ studiuje, czy nie ma tam pod ręką "mojej lepszej połówki" (TŻetowi się telefon rozładował), na co ten odpisał: "chyba grubszej". Nie ukrywam, że zrobiło mi się strasznie przykro. To nie pierwsza taka sytuacja, na Sylwestrze kiedy TŻ wyszedł na chwilę do drugiego pokoju, też coś dogadywali, nie tyle nie zrażając się moją obecnością, co wręcz jakby celowo do mnie. Zdarza się to coraz częściej, a ja już nie wiem, jak się zachować. Na początku oboje próbowaliśmy obracać to w żart, później ignorować, ale nic to nie daje. TŻ mówi, żebym się tak tym nie przejmowała, bo oni są zwyczajnie zazdrośni, ale widzę, że mu przykro. Czemu zazdrośni? Wszyscy znamy się od 5 lat, od początku liceum i nigdy takich akcji nie było. Zaczęło się pół roku temu, kiedy związałam się z TŻ. Dodam, że koledzy są singlami, także TŻ twierdzi, że po prostu nie mogą znieść, iż mimo godzin, które zmarnowali na siłowni, to ja wybrałam jego, a ich żadna nie chce. Może i ma rację, ale nie o to chciałam zapytać. Powiedzcie mi- co mam zrobić? Jak się zachowywać? Kiedy jestem z nimi sama, a oni zaczynają ten idiotyczny temat, zwyczajnie się odgryzam. Nawet powiedziałam jednemu, że chyba jest gejem, bo jeszcze się nie spotkałam, żeby jeden facet tak się interesował tyłkiem drugiego, i co on, chce mojego chłopaka na wesele zaprosić jako osobę towarzyszącą, że tak się troszczy o jego wygląd?- chyba podziałało, ale zostało jeszcze kilku, a ja powoli tracę cierpliwość... Kwestia jest taka, że z jednej strony chcę, by TŻ wiedział, że zawsze jestem po jego stronie, a z drugiej, nie jestem pewna, czy nie będzie się czuł niezręcznie, jeśli dziewczyna będzie tak go bronić i czy nie wolałby załatwić tego sam? No i co zrobić, kiedy jesteśmy oboje, wtrącać się, czy pozwalać, by załatwiali to między sobą i udawać, że mnie nie ma? Doradźcie mi coś, proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Idiotyczne zachowanie kolegów mojego TŻ
Cytat:
1. Olać to 2. Powiedzieć im w ostry sposób żeby się odczepili 3. Zmienić kumpli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedz mu, że Ci się to nie podoba, że ich nie poznajesz i sama tracisz cierpliwość, bo zachowują się okropnie względem Was, bo przecież obrażają nie tylko jego, ale także Ciebie i Cię to boli. I nie wiesz czy możesz się tak zachować. Myślę, że zaczęłabym reagować podobnie jak Ty ![]() Swoją drogą - niezłe chamidła ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Cóż, kiedy ostatnio ich obsztorcowałam, żeby lepiej popatrzyli na swoje mordy (naprawdę straciłam cierpliwość) i się uspokoili, to mi podziękował, że jestem po jego stronie. No i przynajmniej wie, że naprawdę go kocham takim, jakim jest, a nie mówię mu "jeśli zdecydujesz się odchudzać, to tylko dla siebie" tylko dlatego, że tak wypada.
No ale ile można ;/ A że nie pozostaje im dłużny, to wiem, bo byłam parę razy świadkiem. Jak dla mnie, to oni mogą się nawzajem od gówien wyzywać- tylko ja zwyczajnie nie chcę brać w tym udziału. Chodzi mi właśnie o to, że nie wiem, jak ukrócić te teksty, które rzucają bezpośrednio do mnie, za jego plecami (przykład: "powinnaś przestać z nim sypiać, może wtedy weźmie się za siebie" i inne takie). Edytowane przez maruda69 Czas edycji: 2014-01-14 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do sportu- uprawia sport i to sporo. Chodzi na siłownię dwa razy w tygodniu (a kolegom nic do tego, bo robi to dla siebie, oni by chcieli, żeby razem z nimi zaniedbywał studia i latał tam codziennie), dużo jeździ na rowerze, a zimą wymiata na nartach. Naprawdę ma świetną kondycję i jest okazem zdrowia. Po prostu- jest duży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na takie teksty, że masz z nim nie spać itd. - odbijaj piłeczkę, że jakoś to, że ktoś jest szczuplutki (ew. chudziutki, faceci nie cierpią takich określeń) nie oznacza że ma z kim uprawiać seks i wymownie na nich patrz, skoro są singlami. Twój TŻ ma rację, że są zazdrośni, koledzy mojego (też głównie single, ale nie z wyboru) też nie mogą zrozumieć, że akurat ,,Gruby" znalazł sobie dziewczynę na stałe jako pierwszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
wydaje mi się, że są zazdrośni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i dla ścisłości- nie jest otyły, ma jedynie nadwagę, także raczej zawał z tego powodu mu nie grozi. Jego brat i rodzice też są tacy- krępi i silni. Jak krasnoludy z Władcy Pierścieni xD Odżywia się dobrze, słodyczy nie je wcale, gotuje sobie sam (a robi to świetnie), żadnych fast foodów... O jego zdrowie się nie martwię ![]() Aha, jeszcze jedno. Jak myślicie, mówić mu o sytuacjach, kiedy tak pieprzą za jego plecami? Zwłaszcza, że w twarz to tak mu dosrywa może ze dwóch, a jak go nie ma, to do mnie nawalają całą grupą... Po tym kolesiu od dzisiejszego smsa to bym się nawet nie spodziewała ;/ Edytowane przez maruda69 Czas edycji: 2014-01-14 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiesz?
Ten Gruby, co zawsze się z niego śmiali wyrwał fajną laskę i jest szczęśliwi a przystojniaki same, więc żal pupę scisnął. Wyjścia masz dwa: - ignorować. Po prostu, uznaj, że zazdrość jest najlepszym komplementem i udawaj, że nie słyszysz takich tekstów. - przygotować się na wojnę, i chamskim dogryzaniem odpowiadać na chamskie dogryzanie. 'przestań z nim sypiać, to się weźmie za siebie' 'spokojnie X, wiem, że ma większego i cierpisz, ale namawianiem go do chudnięcia nic nie zmienisz, ta część ciała nie chudnie, pogódź się z tym'. Znudzi im się, faceci są zazwyczaj mocni w gębie jak nie spodziewają się równie chamskiej odpowiedzi. A jak mają dyskutować w takim tonie, to najczęściej się zawstydzają albo braknie słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ogólnie też radziłabym olać to, złośliwie kumpli zawstydzić albo poszukać sobie przyjemniejszego towarzystwa. Nawet gdyby Twój TŻ stracił brzuszek, to koledzy i tak się nie odczepią, dla nich zawsze będzie gruby. Wiem z doświadczenia. Mój TŻ teraz nie jest tłusty, chudzielcem też nie jest, powiedziałabym, że jest krępy i umięśniony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No najlepiej byłoby zmienić towarzystwo.. Tylko szkoda, bo znamy się od lat, a TŻ z niektórymi z nich to dosłownie ze szkoły rodzenia
![]() A, i on nie jest "Grubym z którego zawsze się śmiali" ![]() Z dziewczynami to też nie do końca, bo miał, skubany, powodzenie zawsze- buźkę ma śliczną, dowcip cięty i traktuje dziewczyny jak damy, także nie miał na co narzekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() `przestań z nim sypiać, to się weźmie za siebie` `przynajmniej nie tylko brzuch ma duży - pewnie w przeciwieństwie do niektórych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
A ja myślę że przesadzasz i to bardzo.
Cytat:
Myślę że jego kolega odpisał Ci w adekwatnym tonie bo też go to rozśmieszyło i wcale nie o tuszę tu chodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No ale co, twój chłopak jest dorosły? nie jesteś mamą przedszkolaka żeby coś mówić zlym kolegom. Skoro mu to przeszkadza to niech powie.
My też mieliśmy w paczce grubszego, ale on to akurat od siedzenia w domu - kiedyś to mega wysportowany. I cały czas było ciśnięcie od grubego. To był mój przyjaciel najbliższy i wiem, że sam się z tego śmiał. Gdyby tak nie było to by coś powiedział. Twój nic nie mówi. Więc no nie wiem albo nie umie zadbać o jakieś własne sprawy albo ma to gdzies. Nie wychowuj sobie takiego ciapy szczerze ci mówię, nie załatwiaj nic za niego. To nie związek chłopca i dziewczynki z podstawówki pt "odczep się od niego!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy tez od zażyłości między nimi. ja mam 2 takich przyjaciów, których znam 11 i 8 lat i my tez smiejemy się z siebie nawzajem. jakby ktoś podsłuchał czasem nasze rozmowy z boku to nigdy by nie uwierzył, że my się przyjaźnimy. często też jeden driiego obgaduje jak akurat nie ma go w towarzystwie (jestem pewien, że na mnie też również nadają
![]() Może sa zazdrośni, może tacy są po prostu i tak w szyderę puszczają (ale nie mając na celu obrazić go, tylko sie pośmiać tak na luzie), a może tak naprawdę martwią się o niego i chca takim podsmiewaniem się skłonić go do przemysleń w stylu "może powinienem zrzucić ten brzuch". Nie znamy Twojego grona w jakim sie obracasz. Każda z 3 opcji jest możliwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, niefajna sprawa. Ja bym chyba postawila sprawe na ostrzu noza, bo takie komentarze na dluzsza mete sa strasznie denerwujace. Powiedzialabym, ze nie zycze sobie w mojej obecnosci takich tekstow. Krotka pilka i bez fochow. Skoro to nie przeszkadza chlopakowi, to co mozesz wiecej zrobic? ![]() Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2014-01-14 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym cisnęła riposty. Może koledzy nie wiedzą/nie rozumieją, że to jest nie miłe, acz sądzę że powiedzenie im tego niczego nie zmieni, oprócz tego, że mogą to wyszydzić. Dobra riposta nie jest zła - załatw ich ich własną bronią.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo podobny problem z kolegami mojego chlopaka. Ciągle dogadają i z tego co wiem tylko przy mnie. Problem bardziej się tyczy np tego ze kiedyś mój chłopak dużo ćwiczył a teraz z różnych powodów ma mniej czasu na siłownie i glupie dogadywanie że strony kolegów ze jest coś za chudy, tak jak dotyczące jego auta ( nie jest najnowsze Ale też się nie rozpada i zaznaczę że koledzy jego raczej nie posiadaja własnych aut) nie wiem czy to z zazdrości i z jakiego powodu staraja się przy mnie go ośmieszyć... Próbował rozwiązać problem na spokojnie przy mnie ale oczywiście wszyscy udają że przecież nic się nie dzieje. Jak chlopak stara sie na osobnosci już nie tak delikatnie załatwić problem to nagle są wszyscy mili... Wiem jakie to denerwujące..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
zuy mod
|
A ja bym nie bronila faceta jak lwica - denerwuja mnie dziewczyny, ktore wyskakuja z pazurami jak ktos powie zle slowo na misiaczka (nie mowie ze Ty tak robisz). Jak rzucaja chamskim zartem - odpowiedz tym samym, ale bez prob powaznych rozmow itp. Jedyna osoba, ktora moze sprobowac to wyjasnic jest Twoj facet. Twoja reakcja inna niz olanie/cieta riposta tylko pogorszy sprawe.
wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A ja bym albo ripostowała w żartach ich docinki albo olała. Relacje między facetami są dziwne i czasami takie docinki są czymś naturalnym. Myślę, że jakby twojemu facetowi przeszkadzało zachowanie kumpli, to albo sam by im coś powiedział albo by ich unikał.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja bym albo zareagowała ostro, że nie życzę sobie takich haseł i jeszcze raz usłyszę, to się przestaniemy spotykać, bo "chamstwa nie zniesę". Ewentualnie poleciałoby kilka uśmiechniętych ripost mocno walących ich w ego, to już zależy co na to towarzystwo lepiej działa. Siebie wzajemnie niech wyzywają ile chcąc, ich sprawa, jak im pasują takie hasełka, to ok, ale ode mnie PRECZ.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego twój chłopak nie każe im spier..? tylko wysługuje się Tobą?
Chyba nie ma obowiązku przyjażni z kims wrednym, nie miłym, itd? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"No najlepiej byłoby zmienić towarzystwo.. Tylko szkoda, bo znamy się od lat, a TŻ z niektórymi z nich to dosłownie ze szkoły rodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Elve, tak naprawdę to ciezko Tobie jako kobiecie zrozumieć relacje miedzy facetami-przyjaciółmi. Czasem można naprawdę rzucac sobie docinkami, czy nawet mówić coś takiego, a moga nie mieć wcale złych intencji. Taka prawda- gdyby siebie nawzajem ni lubili i te docinki miałyby być złośliwe i nastawione na wbijnie szpil drugiej osobie to na pewno nie byliby kumplami. Takie słowa mogą oznaczać również troskę o swojego kumpla- sądzą, że potrzebuje bodźca, aby schudnąć. Meżczyźni różnią sie od kobiet w wielu sprawach- również w kwestii okazywania sobie przyjaźni. Dlatego to co Wam kobietom może wydawać się obrażaniem tak naprawdę nigdy nie miało tego na celu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
po drugiej stronie szafy
|
Relacje, kiedy wprost w oczy niewiele mu takich tekstów rzucają i raptem jest dwóch odważnych, a jak wyjdzie z pokoju, to wszyscy na hura walą takie teksty do jego dziewczyny? Owszem, trudno mi zrozumieć. Dla mnie to nie ma nic wspólnego z normalnością i troską, a mnóstwo z buractwem i tchórzostwem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.