Przyjaźń czy coś więcej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 17:13   #1
julinka14
Przyczajenie

Przyjaźń czy coś więcej?

Mam problem jakże banalny i popularny- otóż zakochałam się w swoim przyjacielu. On o tym wie od dobrych 2 miesięcy. Na początku powiedział że nie chce niczego między nami zmieniać no to ok przystałam na to i dalej jesteśmy przyjaciółmi. Przez dobry miesiąc stwierdziłam, że dam sobie z nim spokój nie pisałam do niego pierwsza i zaczęłam go olewać. Nagle niedawno koleś zaczyna pisać o buziaczkach, o wspólnym spaniu (bez seksu), truje bez przerwy o spotkaniach i pisze prawie codziennie. Jednak gdy przychodzi co do czego facet kompletnie nie wykazuje inicjatywy- i stwierdzam, że jest po prostu mocny w gadce. Nie wiem czy nagle stwierdził, że też coś do mnie czuje, ale się boi czy po prostu pisze takie rzeczy ot tak. Prawdopodobnie spotkam się z nim w ten weekend. Zastanawiam się, czy sama spróbować zacząć na nowo coś inicjować i zobaczyć czy on odwzajemni mój flirt czy dać sobie z nim spokój?
julinka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 17:32   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Przyjaźń czy coś więcej?

Oesu...
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 17:35   #3
suzeta
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016

Cytat:
Napisane przez julinka14 Pokaż wiadomość
Mam problem jakże banalny i popularny- otóż zakochałam się w swoim przyjacielu. On o tym wie od dobrych 2 miesięcy. Na początku powiedział że nie chce niczego między nami zmieniać no to ok przystałam na to i dalej jesteśmy przyjaciółmi. Przez dobry miesiąc stwierdziłam, że dam sobie z nim spokój nie pisałam do niego pierwsza i zaczęłam go olewać. Nagle niedawno koleś zaczyna pisać o buziaczkach, o wspólnym spaniu (bez seksu), truje bez przerwy o spotkaniach i pisze prawie codziennie. Jednak gdy przychodzi co do czego facet kompletnie nie wykazuje inicjatywy- i stwierdzam, że jest po prostu mocny w gadce. Nie wiem czy nagle stwierdził, że też coś do mnie czuje, ale się boi czy po prostu pisze takie rzeczy ot tak. Prawdopodobnie spotkam się z nim w ten weekend. Zastanawiam się, czy sama spróbować zacząć na nowo coś inicjować i zobaczyć czy on odwzajemni mój flirt czy dać sobie z nim spokój?
Po pierwsze powiedziałaś mu , że czujesz coś do niego.
Po drugie skoro on już o tym wie to powinien się określić.
Po trzecie pamietaj, że możesz więcej stracić niż zyskać.

Czekaj teraz na jego reakcję - co on o tym wszystkim myśli i nie naciskaj bo stracisz przyjaciela. Warto ?!?

Edytowane przez suzeta
Czas edycji: 2014-01-16 o 17:48
suzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 17:40   #4
julinka14
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez suzeta Pokaż wiadomość
Czekaj teraz na jego reakcję - co on o tym wszystkim myśli i nie naciskaj bo stracisz przyjaciela. Warto ?!?
Nie nie warto. Jest świetnym przyjacielem nawet jeżeli tak miałoby już zostać. Tylko denerwuje mnie jego zachowanie bo skoro wie, że ja coś do niego czuje to dlaczego ze mną flirtuje i pisze mi takie rzeczy.
Stary 2014-01-16, 18:00   #5
Individualist
Rozeznanie

Ja bym z nim po prostu o tej relacji porozmawiała. To niczego nie powinno zepsuć a przynajmniej wiecie na czym stoicie.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-01-16, 18:03   #6
amarenamena666
Raczkowanie

nie warto marnować przyjazni... dla miłości ;/
amarenamena666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 18:35   #7
Monkaaa92
Raczkowanie

A nie pomyślałaś, że on się z Tobą bawi w kotka i myszkę? Nie chcę go posądzać o najgorsze.. ale osoba kochająca jest bardzo podatna na manipulacje. Widzisz, sama powiedziałaś, że on niby pisze, niby flirtuje, dlaczego? Bo zaczęłaś go ignorować. Utracił Twoją wieczną gotowość, Twoje uczucie, flirtując chce udowodnić SOBIE, że nadal ma Cię w szachu. Sama powiedziałaś mu, że czujesz coś do niego, on z tym fantem nic nie zrobił, chociaż nie.. Zrobił! Powiedział, że nie chce niczego zmieniać.
Na tym spotkaniu, które ma się odbyć w weekend, nie poruszałabym tematu. Bo jeśli faktycznie dostrzegł w Tobie kogoś więcej niż przyjaciółkę to najprawdopodobniej powie Ci o tym Będziesz to czuła, w zmianie jego nastawienia, zachowaniu, spojrzeniu. Chociaż szczerze w to wątpię..

Możecie mówić co chcecie, ale nie wierzę w przyjaźń damko-męską
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:53   #8
julinka14
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monkaaa92 Pokaż wiadomość
Będziesz to czuła, w zmianie jego nastawienia, zachowaniu, spojrzeniu. Chociaż szczerze w to wątpię..
Powiem tak jego spojrzenie jest zawsze takie 'maślane'. Tak mi się wydaje, bo zawsze patrzy mi głęboko w oczy i może to robić przez długi czas. Często się ze mną droczy i zaczepia. Nie jest to typ chłopaka, który by zabawiał się kosztem dziewczyny.
Stary 2014-01-16, 19:55   #9
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Ty mu powiedziałaś co do niego czujesz więc teraz jego kolej na wyznawanie uczuć ja na Twoim miejscu nic bym z tym już nie robiła.

Jemu chyba imponuje, że taka dziewczyna jak Ty się w nim zakochała i dlatego stara się z Tobą flirtować, ale nie chce niczego więcej.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości