|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gronkowiec
Witam. Czy miał ktoś problem z gronkowcem? Szukam informacji na temat tej paskudnej bakterii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Dot.: Gronkowiec
Zaraziłeś się w szpitalu ? Miałeś jakiś zabieg ? Najczęstrzą przyczyną zarażenia sie są zakażenia okołoszpitalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak już to zaraziłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jakie informacje konkretnie Cię interesują?
Ja zostałam zakażona gronkowcem złocistym jako dziecko, na porodówce [ja oraz wszystkie noworodki, które się tam znajdowały] - zakażenie układowe. Rokowania były słabe, ale jakoś się wylizałam. Historię z oczywistych względów znam tylko z opowiadań, ponoć miały czekać mnie liczne powikłania, na szczęście do tej pory nic takiego nie zauważyłam. Co do gronkowca - to bakteria. Nie jestem specjalistą, ale z mojej wiedzy wynika, że trudna do wyleczenia. Łatwiej zaleczyć, ale pozbyć się chyba nie da. Zarazić można się wszędzie, nie tylko w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gronkowca wykryto u TŻ niedawno więc dopiero zbieramy informacje. A robiłaś jakieś badania? Czy jest on ciągle aktywny w Twoim organizmie? Edytowane przez maly_wredzius Czas edycji: 2014-01-15 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej chyba by było, gdyby TZ wypytał o wszystko lekarza, jednak specjalista poda Ci najpewniejsze informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
Miałam zainfekowaną skórę gronkowcem, wyleczyłam się. Co dokładnie mu dolega? Ta bakteria wywołuje szereg przeróżnych jednostek chorobowych.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hmm...to trochę długa historia ale w skrócie Tż zaczęły boleć nerki i odczuwał ból przy oddawaniu moczu. Jeden lekarz urolog stwierdził bakterie w moczu, przepisał antybiotyk. Pomogło na miesiąc. W końcu Tż trafił na pogotowie z bólem brzucha, pleców. Lekarka stwierdziła piasek na nerkach i mały kamień w kielichu. Kazała zrobić posiew z moczu. Posiew wykazał gronkowca, lekarka przepisała Furaginum
![]() Teraz czekamy na wyniki kolejnego posiewu, dodatkowo Tż zrobił badania krwi i wymaz z śliny. Zastanawiam się czy gronkowiec który wyszedł w posiewie będzie również w krwi? i czy przy gronkowcu wyrywać zęba? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A jakie objawy tego zarażenia ma TŻ? Czytałam, ale to na blogu (chociaż ma to też podstawy naukowe), że można wyleczyć gronkowca pijąc napar z kory brzozy (zebrać, zmielić w młynku i gotować, potem pić) oraz wdychać dym z palącej się brzozy. Nie weryfikowałam tego, ale na logikę - olejki eteryczne i betulina mogą pomóc. W każdym razie jak się na to zdecydujecie to nie rezygnujcie z medycyny ''normalnej''. Ziołowe leki itp. to z reguły tylko dodatki do leczenia, a nie główna terapia.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisałam zaczęło się od bólu nerek do tego gorączka. Chłopak przeczytał gdzieś o leczeniu propolisem i na razie tego próbuje. Oczywiście wraz z normalnymi lekami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.