|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pieczenie w pochwie po chusteczkach do higieny intymnej
Hej. Przedwczoraj użyłam jednej chusteczki do higieny intymnej. Już kilka sekund później czułam niezbyt przyjemne ciepło w tamtych okolicach, ale mówię ok, może to normalne (nie używałam wcześniej żadnych chusteczek).
Wczoraj odczuwałam pieczenie przy siusianiu, a dzisiaj już także w trakcie normalnych czynności. Nie jest to jakiś strasznie dokuczliwe zwłaszcza, że pieczenie nie jest bardzo nasilone, ale do najprzyjemniejszych uczuć nie należy. Co mam zrobić? Przeczekać? Dodam, że mam wrażliwą skórę, zwłaszcza tam, i już niejeden kosmetyk do higieny intymnej mnie podrażnił, ale nigdy nie trwało to dłużej niż kilka minut.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieczenie w pochwie po chusteczkach do higieny intymnej
Cytat:
Chusteczki oddaj/wywal, bo jeśli jesteś skłonna do podrażnień, to nawet płyn do higieny intymnej powinnaś mieć jakiś specjalistyczny, nieperfumowany. Pewnie są i chusteczki jakieś apteczne, bez różnych perfum i świństw. Ja używałam chusteczek Lacibios i były ok, ale ciebie mogą też podrażnić, nigdy nie wiadomo. No, trzeba uważać, po prostu.Tak jak i papier toaletowy. Płukanie rumiankiem odradzam, bo mnie właśnie rumianek uczulił. Jeśli przez dzień-dwa nie przejdzie, to umów sie do lekarza, bo możliwe, ze to pieczenie jest na innym tle, a okazje, że tak powiem, się zbiegły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może masz uczulenie, ja bym nie kupiła żadnych perfumowanych chusteczek, bo wiem, że mi szkodzą. Najlepiej nie używaj ich już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Szalony Kapelusznik
|
Podrażnienie zwykłe, albo akurat Cię jakiś składnik uczulił. Przeczekaj - przejdzie.
A gdyby nie przeszło no to wiadomo - do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.