|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z cera w zimie
Mam wrazliwa mieszana cere,hmmm,do tej pory mialam mieszana bo teraz sie wysuszyla.Na codzien przebywam w pomieszczeniu z klima i zauwazylam ze podklad ktory rano nakladam ( specjalnie zainwestowalam z lepszy cliniquea nawilzajacy) zaczyna sie wysuszac i robi sie taka jakby skorupka.Nie wiem co mam zrobic bo bez podkladu ciezko,mam widoczne naczynka.Dostalam probke avene Hydrance Optimale z SPF 15 ale nie wiem czy to cos da.Zmywam twarz mleczkiem,robie peeling,maseczke nawilzajaco a cera jest jakby wysuszona czy odwodniona,juz sama nie wiem.Czy macie moze podobne problemy?Jak sobie z tym poradzic bo juz nie mam sily.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z cera w zimie
Moze zażyj Capivit i cie nawilzy od środka (skóry oczywiscie).
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też pracuje w klimatyzowanym pomieszczeniu i zawsze miałam problem w zimie z twarzą. A jak narazie bardzo dobrze sobie radzi krem Nivea Soft (w białym opakowaniu) i podkład Loreal Visible Lift. Nie czuję ściągniętej skóry i nie mam jakiś plan czerwonkawych. Narazie jest ok
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny ,ale nie wiem czy to pomoze.O Capivicie poczytam a nivea soft odpada ,nie jest dla mnie,kiedys probowalam.Stosuje avene ale w zimie to nawet tomi slabo pomaga
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś już też próbowałam właśnie tą nivee ale jakoś ostatnio wpadła mi w ręce próbka no i muszę powiedzieć że się bardzo miło zaskoczyłam. Kiedyś próbowałam w okresie lenim to faktycznie mi nie pasowało bo mimo że soft to skóra była jakaś taka natłuszczona a teraz w zime to jest naprawdę bardzo fajny kremik. Najlepiej by było jakbyś w jakimś kosmetycznym dostała próbkę tego kremu. Ja trafiłam na próbkę w jakiejś gazecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzieki Patka za rady,moze faktycznie krem ulegl poprawie albo do probek co innego wkladaja,nigdy nie wiadomo,zaczne przegladac gazety chyba
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często się zdaża że wkładają , ale ja kupiłam cały krem i działa tak samo jak próbka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
polecam na noc nanobase, bardzo pomaga, mam podobna cera jak ty, zima zawsze ten sam problem, suche placki na policzkac i przetłuszczajaca sie , a jednoczesnie rowniez wysuszona strefa T. próbowałam różności typu: Vichy termal fix, hydrophase i nic, a nanobase pomaga, tylko poczekaj na efekt kilka dni, tak jak podaje producent, po okolo 5 dniach przesuszenia znikan, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
U mnie takie problemy są już od kilku lat i co rok jest gorzej ale w tym roku to już tragedia. Skórę mam ciągle suchą już 5 minut po posmarowaniu kremem, ulgę przyniósł mi krem Loreal NUTRI-GOLD ale na krótką chwilę.
Dłuższe przebywanie w nagrzanym pomieszczeniu (praca) powoduje, że moja cała twarz jest czerwona i mam uczucie palenia (mi nawet podkład loreala nie pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Olejek najlepiej nalozyc na lekko zwilzona twarz, czyli mozna spryskac czysta juz twarz mgielka i nakladac olejek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
nie polecam kremów nawilżających na zimę, gdyż mają dużo wody w składzie i mogą zamarznąć na skórze i ją podrażnić, więc jak najbardziej, należy w zimie zaopatrzyć sie w krem z bogatszą kosystencją, a Tobie ulek2106 rekomenduje krem z Biodermy Sensibio AR BB cream, dzięki czemu przykryjesz zaczerwienienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zadbaj o skórę od środka. Ja zawsze miałam problem z odwodnioną skórą w okresie jesienno-zimowy, teraz już nie mam, wystarczyła pielęgnacja od środka.
Polecam coś z tego: - garść pestek dyni i słonecznika do czegoś (np. do owsianki rano) - kapsułki z jakimś olejem (wiesiołek lub lniany, ja kupiłam opakowanie wiesiołka z firmy GAL w Superpharm, chyba 25zł, łykam 2 dziennie, starczy na 3 miesiące) - wyżej wspomniany olej lniany lub oliwa - łyżka stołowa dziennie Po jakimś czasie zauważysz różnicę - ja poza miękką i dobrze nawilżoną skórą mam też super błyszczące paznokcie, więc naprawdę warto ![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Również odradzam kremy nawilżające na zimę - u mnie efekt zawsze był dziwny, bo miałam wrażenie, że skóra robi się coraz bardziej sucha. Nie wiem na jakiej zasadzie to działało, ale z czasem efekt widoczny na mojej skórze był dramatyczny - teraz kilka razy się zastanowię zanim się zdecyduję na konkretny krem. Nie każdy produkt pod każdą pogodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy krem ma wodę czy tłusty, czy nawilżający. Woda z kremu wyparowywuje od razu po aplikacji więc nie zamarza na niej. ![]() Oczywiscie kremy tłustsze są na zimę bardziej polecane, bo sprawdzają się lepiej, ale nie ma to nic wspólnego z zamarzaniem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja też długo miałam problem ze znalezieniem jakiegoś dobrego kremu na zimę. Teraz używam krem ochronny bambino i muszę przyznać, że nawilża naprawdę dobrze i radzi sobie nawet z bardzo suchą skórą, a dodatkowo łagodzi zaczerwienienia i rozjaśnia. Na początku bałam się, że zapcha mi pory, bo mam cerę mieszaną, ale na szczęście tak się nie stało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.