|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bezsennosc z powodu zabawy mojego meza
witam mam problem z bezsennoscia zwiazana z nerwica...i tu pewnie nie bez znaczenia zasługa mojego meza ktory znalazł sobie zastepstwo...czy to mozliwe zeby zdrada potrafila totalnie czlowieka wypalic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: bezsennosc z powodu zabawy mojego meza
Cytat:
poza tym posta napisalas o 22, wiec gdzie tu bezsennosc?
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeszcze raz po kolei: co się stało, kiedy, czy wcześniej miałaś nerwicę, czy po tym wydarzeniu (jakim?) dopadła Cię, jak wygląda ta bezsenność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro twierdzi, że ma bezsenność to znaczy, że zapewne ma. Autorko tak zdrada może zniszczyć życie, ale to zależy od człowieka, od jego psychiki, jak na to reaguje i wielu czynników. Powinnaś udać się do psychologa skoro masz takie problemy. Rozmowy bardzo pomagają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd pewność że to nerwica - masz diagnozę, podjęłaś leczenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak leczenie podjete .tzn "leczenie" bo nic ciekawego sie nie dowiedzialam poza ksiazkowa teoria poczatku depresji i teraz tylko strzelamy ktore leki mnie "trzepia" i jest ok... tzn spie a ktore nie...lekarz moze i dobry fachowiec ale jak probuje porozmawiac to mnie zbywa...prywatnie mnie nie stac zeby chodzic ...sama juz nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przez kilka lat borykałam się z bezsennością, dlatego rozumiem twój problem. W sumie do tej pory mi zostało, sen mam bardzo lekki, budze się w nocy, a raz na jakiś czas mam takie okresy, podczas których po prostu nie jestem w stanie zasnąć i musze brać tabletki.
Z bezsennością jest tak, że czasem nie ma na nią rady. Trzeba próbować wszystkiego, żeby zapewnić sobie zdrowy sen - wywietrzone pomieszczenie, spacer przed snem, techniki relaksacyjne, muzyka relaksacyjna, odpowiednia dieta, odpowiednie zachowania przed snem (typu nie oglądanie telewizji itd, powolne wyciszanie organizmu), ćwiczenia rozluźniające,melisa bądź rumianek... i tak przez długi czas, co wieczór. U mnie zadziałało, chociaż nie obeszło się bez lekarstw na receptę, aczkolwiek zawsze są dla mnie ostatecznością. Bezsenność siedzi w twojej głowie i musisz z nią walczyć. Nie przejdzie sama z siebie, a łykanie tabletek na dłuższą metę też nic nie da, bo niestety, są mocno uzależniające i nie powinno się ich stosować zbyt długo. Poza tym nie likwidują one przyczyny, jedynie otępiają i pozwalają zasnąć. Leczenie bezsenności to długi i żmudny proces, a i trudno wyleczyć ją całkowicie. Na pewno nerwica i problemy z mężem mają na to wpływ, dlatego radzę również oczyścić swoją sytuację życiową, bo gdy w głowie kłębią się złe myśli to zasnąć niepodobna.
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2012-02-24 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zreszta mysle ze w sytuacji autorki bezsennosc wcale nie jest jej najwiekszym problemem:| |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
macie racje ale w wiekszosci forum smieja sie z takich pytan i watkow...ciezko znalezc kogos kto podpowie ,doradzi...wszyscy traktuja problemy innych jak spam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
juz pisałam post ale jakos sie na załadował przepraszam jezeli zblamuje poprzedni....moze macie racje to nie najlepsze miejsce na takie tematy...ale jest naprawde malo miejsc gdzie mozna pogadac o swoich problemach glownie wszyscy smieja sie z takich problemow i traktuja to jak spam..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy jesteś pewna, że mąż zdradza, czy po prostu masz na razie jedynie podejrzenia, i to spędza Ci sen z powiek? Jak rozumiem nadal mieszkacie razem?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
malo ktora by sie nie denerwoala na Twoim miejscu i miala spokojny sen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Co do bezsenności, nie miałam takich problemów na dłuższą metę, więc nie będę się wypowiadać w tej kwestii, ale wydaje mi się, jak już ktoś wspomniał, że to zasługa psychiki, a każdy ma inną. Na pewno kłębiące się problemy z mężem wpływają na to, że dużo się myśli i martwi, a to z kolei powoduje problemy ze snem.
Co do zdrady, też to przerabiałam i nie jest łatwo. Ty zbyt dużo o tym nie napisałaś, jak to u Was wygląda. Na to czy potrafimy się z tego otrząsnąć wpływa wiele czynników. Ja nie umiałam zapomnieć, a czy wybaczyłam to też sama do końca nie wiem. Od rodziny miałam ogromne wsparcie i to mi ułatwiło pozbieranie się po tej klęsce. Nie wiedziałam czy się rozstać czy próbować coś pozbierać, co będzie jeśli się rozstaniemy, jak sobie poradzę (jedno dziecko + drugie oczekujące narodzin, w związku z czym brak możliwości powrotu do pracy). Miałam wtedy straszny mętlik w głowie i wrażenie ogólnego chaosu. Takie doświadczenia potrafią wypalać, ale trzeba szukać rozwiązań samemu lub z czyjąś pomocą (jeśli trzeba, także lekarza). Jest wiele osób, które zmagają się z podobnymi problemami i nie poddają się. Mam nadzieję, że i Tobie uda się poradzić z sytuacją. Pamiętaj, że zawsze jest wyjście, nawet gdy się go od razu nie dostrzega. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja to juz sama nie wiem,teraz znow zaczyna mnie atakowac na kazdym kroku..juz mam coraz mnie siły na to by cokolwiek naprawiac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
no ciężko tak od razu napisać wszystko...jakoś nie mam chyba talentu w pisaniu o sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
To po co zakładasz wątek na forum?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma w tym nic dziwnego. Dziwne by było gdyby napisała post o 22 i pisała, że b. szybko zasypia i baaardzo dużo śpi i ma problem. Wtedy mogłabyś się dziwić co tu robi. 22.00 to jakaś pora zasypiania, co się jej widocznie nie udaje. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Znajdź też forum o nerwicy, depresji, forum psychologiczne, blog samorozwojowy. Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-03-07 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pozwólcie, że się wtrącę... psychiatra musi wysłuchać aby znaleźć przyczynę i dobrać odpowiednie leki i leczenie, na tym polega jego praca. Psycholog natomiast tylko prowadzi terapię na zasadach rozmowy czy tym podobne, ale nie może zapisywać leków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę jednak trudno pogadać o czymś o czym druga strona nie wie :P
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Pogadać bez zbędnych świadków to się idzie do koleżanki, na czat, czy gg. Jeżeli zakładasz wątek na publicznym forum, w dodatku podforum Intymnym, to tak - decydujesz się opowiedzieć obcym ludziom, użytkownikom tego forum swoją historię, przestawić swój problem - jakakolwiek by on nie był. Pisząc po jednym zdaniu, w którym nie wiadomo o co chodzi, wychodzisz na trolla, kogoś kto robi tutaj sobie jaja, albo zwyczajnie mu się nudzi w życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
bezsenność jest problemem złożonym, forum na pewno nikomu nie pomoże, chyba że osoba szukająca tu pomocy chce się po prostu wygadać ja osobiście coraz bardziej przekonuję się, że pomaga jedynie praca nad sobą i nad umiejętnością budowania relacji z innymi reagowania na relacje z innymi i reagowania na własne reakcje
![]() ______________________ http://bezsennosc.edu.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja po zdradzie też nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to się szybko budziłam. W głowie trzeba sobie wszystko poukładać. Ja tak mam, że im więcej problemów tym mniej snu. Na wszystko potrzeba czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.