![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta Dukana po raz drugi :(
Witam wszystkich. Jestem ciekawa czy ktos stosowal diete dukana po raz drugi. Poprzez przerwanie fazy III i liczne problemy zyciowe udalo mi sie przytyc 15kg z wagi 59kg na 74kg w ciągu 7 m-cy!!! Teraz jestem 7 dzien na diecie i niecale 3 kg mniej. Ciagle sie obawiam, ze teraz chudniecie nie bedzie takie latwe jak za pierwszym razem. Niech mój przyklad bedzie przestroga dla tych ktorzy mysla o przerwaniu faz diety po osiagnieciu fajnej wagi. Pozdrawiam
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta Dukana po raz drugi :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w podpisie widać startowałam z 71,2 kg. Marzyłam o 62 kg (ale wydawało mi się to nierealne, bo metoda MŻ jakoś od lat skutkowała kolejnymi deko więcej). Dukan wyliczył mi, że mogę nawet 61 kg, ale skoro chcę 62 to OK zrobił mi symulację dla tych 62 kg. Ładnie mi się chudło, bez wyrzeczeń i zmęczenia organizmu, pokusiłam się o zobaczenie liczby 5 z przodu zanim przejdę na III fazę. I dokładnie z wagą 59,6 kg zaczęłam 120 dniowe utrwalanie 12 straconych kilosów. Jakie było moje zaskoczenie, gdy na trójce waga dalej spadała i miałam trudności z dostosowaniem posiłków tak, żeby "utrafić" w kaloryczność. rekord najniższej wagi pobiłam w 94 dniu utrwalania wagą 53,8 kg. Nie czułam się z tą wagą najlepiej..... Zaczęłam zjadać więcej skrobi, zwiększyłam porcje żółtego sera, więcej uczt i z wagą 55,4 kg weszłam w IV fazę. Trwa piąty miesiąc ostatecznej stabilizacji i odpukać waga trzyma się dobrze. Wczoraj 55,1 kg, dzisiaj po wczorajszej pizzy o 20-tej 55,9 kg. Tak więc jest to możliwe i do zrobienia. Powiem Wam, nawyki zdrowego odżywiania pozostały i staram się unikać wszelakich trans tłuszczów i dalej z półek wybieram nabiał do 4% tłuszczu. Piekę sama bułki i chleb, wyłącznie z mąki z pełnego przemiału, pełne otrąb a do białych makaronów nie powrócę już nigdy, bo poznałam cudowne właściwości tych z pełnoziarnistej mąki, objadając się nimi, w dużych porcjach naprawdę bezkarnie. Powodzenia dziewczyny. Myślę, że drugi raz może być nawet bardziej skuteczny niż pierwsze podejście, bo o ile mądrzejsze o doświadczenia Jesteście. Silnej woli i wytrwałości życzę. ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-02-13 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja dopiero przymierzam się do podjęcia diety dukana. proszę o kilka rad na jakiej stronie internetowej mogę znależć najleopszą bo znalazłam kilka wersji tej diety ..... Mogę wiedzieć LyraBea z jakiejk strony jest ta dieta????? proszę o szybką odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
A Twoje dążenie do niedowagi "na zapas" nadaje się co najwyżej na "Krzywe zwierciadło odchudzania". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ja za pierwszym razem zeszlam do 59 kg ale z 66. Chwilami bylo 58kg ale ludzie mi mowili ze nie wygladam juz za dobrze i powinnam przytyć.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=lexie;25057060
Czytałaś książkę...? Na 4 fazie z tego co wiem, to nie "dwa razy" można sobie pofolgować, tylko należy jeść zdrowo i NORMALNIE. A Twoje dążenie do niedowagi "na zapas" nadaje się co najwyżej na "Krzywe zwierciadło odchudzania".[/QUOTE] Tak czytałam. Nie wierzę, że da sie całe życie codziennie zdrowo odżywiać, tzn. zrezygnować z wyjścia na pizzę, lody, czy dokładki pysznych pierogów babci. Grunt żeby nie miało to miejsca codziennie. A co do wagi każdy ma prawo dążyć do wymarzonej. Jak sie nie uda, to trudno, ale warto spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
i najwazniejsze pytanie do LyraBea... w jakim czasie doszlas do wagi 59,6kg z wagi 71kg??
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki! dobrze mieć kogoś kto jest w takiej samej sytuacji! a ile masz wzrostu? Cytat:
mi wyszło z testu 64,7, aczkolwiek marzy mi się 60 i jeśli dam radę to będę do tego dążyć [chyba że zacznę wyglądać za chudo O_o]
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Zresztą, anorektyczki też mają wymarzoną wagę do której dążą, a mimo to zdarza się, że sąd im to prawo odbiera i wysyła na leczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jolkah ciesze sie ze ktos sie znalazl z podobna sytuacja
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
176, więc praktycznie ta sama sytuacja
![]() ost jak próbowałam, ważyłam 76 kg i schudłam do 68. od tego czasu niestety przytyłam te 13 kg i postanowiłam z tym walczyć ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja zaczynam 14 lutego diete dukana drugi raz. Mam nadzieję, że będzie tak samo skuteczna jak za pierwszym razem ![]() Mam 166cm wzrostu i obecnie ważę 57kg. Jak długo stosować 1 fazę - uderzeniową???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
...ale mnie delikatnie mówiąc zjechałyście
![]() Nayha - nie o denerwowanie tu chodzi ![]() Najpierw chcę schudnąć, a potem powrócę na siłownię, aby wyrzeźbić figurkę. A właśnie, ćwiczycie coś przy diecie dukana? Ciężko jest monitorować wagę ćwicząc, ponieważ mięśnie są o wiele cięższe i atuomaycznie waga idzie w górę, a sama sylwetka szczupleje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ćwiczeń to na 1 fazie się nie powinno ćwiczyć, a na drugiej czemu nie. Ale nie przemęczać organizmu i nie ćwiczyć zbytnio masy mięsniowej tylko takie bardziej ćwiczenia cardio. Ja osobiście chodziłam codziennie na siłownię i spadki tak czy siak miałam, a przy okazji mięśnie się kształtowały. teraz wydaje mi się że siłownia to za dużo i może jakieś fitness sobie zrobie albo basen...?
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja właśnie zamierzam od jutra przejść na,, dukana" kupiłam juz wagę otręby i jakieś jogurciki light ale nie mam silnej woli i boje sie z nie dam rady... więc pomóżcie kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501350&page=64 doświadczone dukanki ci pomogą
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Anechka ja Cię świetnie rozumiem. Mam Twój wzrost, ale waże 2 kilo więcej. Zaczynam dietę za kilka dni. Mam nadzieję, że ta dieta okaże się skuteczna również dla osób, które nie mają dużej wagi wyjściowej. A jak długą planujesz uderzeniówkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ty zaczynasz za kilka dni??? To może zacznij jutro razem ze mną, będzie raźniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jolkah a Ty przerwałas diete? czy przytylas pomimo zakonczenia wszystkich faz?
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Zastanawiam się, co jeść w I fazie oprócz lekkich twarożków, jajek, jogurtów? Rozumiem, że mięso gotowane/pieczone, ale czy można je doprawiać przyprawami?? A co z tuńczykiem w sosie własnym z puszki, wolno jeść taki rodzaj ryby? Jak znacie jakieś urozmaicenia, to podzielcie się, bo same jogurty to nudna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
przerwałam. niestety. zbliżałam się do fazy 3, ale nie wyrobiłam - miałam egzamin we wrześniu, sporo nauki i obronę i musiałam zacząć jeść :/ niestety tak reaguję na stres. teraz wierzę że sesję letnią zakończę bez przybierania na wadze...
![]() |
#29 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Uuuf dziewczyny, uzbierało się sporo do nadrobienia. Chociaż na kilka kwestii postaram się odpowiedzieć....
Cytat:
Nadal jadam pizze, uwielbiam ruskie pierogi a już dałabym się pokroić za placki ziemniaczane smażone w głębokim tłuszczu.... Ale coś mi się tak po dietce zrobiło w głowie, że pizzę jadam (nawet po nocach) pod warunkiem, że sama sobie na pełnoziarnistym spodzie z chudą szynką i mniejszą porcją mozarelli upiekę. Ruskie pierogi też jadam, ale nie 13-15, polanych rozpuszczonym masłem jak dawniej, tylko najadam się 6 sztukami, okraszonymi cebulką w kapką oliwy dolanej na końcu (wierzcie mi, cebulka się świetnie smaży bez tłuszczu ![]() ![]() Tak więc nie o wagę tu chodzi..ale o to, czy potem będzie na tyle ochoty, by normalnie z nią żyć....... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak jeśli z testu Ci wyszło 64,7 kg... to myślę, że spokojnie zawalczysz o te 60 kg.... zwłaszcza jeśli wcześniej w miarę szczupła nastolatka byłaś i masz drobne kości. I jeszcze pod jednym warunkiem, że nie będziesz tej wagi traktować na zapas.... Żaby mieć z czego potem tyć... To największy błąd jaki można popełnić. Jeśli przeczytałaś książkę Dukana, będziesz wiedzieć o czym piszę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I tu znowu może za bardzo się mądrzę, ale..... nie traktujcie jogurtów jako posiłków, zapychaczy... owszem, nadają się do sporządzania sosów, dipów, ale nie zajadajcie nimi głoda. Spójrzcie, ile mają węgli w stosunku do białka... a niby takie "białkowe" Stawiajcie w diecie na białko a nie nabiał. (w polskim języku może nam się to pomylić) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ryby można wszystkie! Tylk bez puszki ![]() A taka kolacyjka może być dobrym końcem początku. Tylko musisz sobie powiedzieć dzisiaj jem tak, a od jutra jestem na dukanie.... Ja uwielbiam piwko....a przez te 3 fazy nie tknęłam piwa. W ogóle sobie postanowiłam że będę wierna Dukanowi i maksymie: ![]() I dzisiaj mam wszystko! No to sobie popisałam.... Pewnie nie będę tu zaglądać regularnie. Ale zawsze swoją osobą zachęcam zaczynające swoją przygodę (romans) z Dukanem. Ja go pokochałam miłością wieczną.... i w każdy czwartek siadam z min przy stole.... i ucztuję wielbiąc go i dziękując mu za to, że go poznałam..... Pozdrawiam Was ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Przecież to i tak tylko woda...a po co na starcie sobie tak organizm obciążać? Tak czy inaczej życzę sukcesów. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Szkoda, że nie zaczęłaś utrwalać. Wystarczyło ogarnąć te kilogramy, które ubyły a już teraz miałabyś do celu tylko pół drogi.... ale Ty to wiesz... teraz nie zawrócisz, prawda?
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-02-13 o 21:39 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj kolejny kilogram mniej
![]() ![]() ![]() maaartyniaaa3 - zadne stronki Przeczytaj książkę! Tylko ona da Ci pewnosc Anechka_85 - Ty rowniez przeczytaj ksiażkę. Dukan wymienia wiele produktów, podaje przepisy. Podzielam zdanie LyraBei na temat jogurtow Ja je tylko uzywam do salatek, sosów, lub nadzienia. Owocowych w ogole nie uzywam. Lyra Bea dziekujemy za wsparcie i mobilizacje. Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.