|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co się ze mną dzieje...
Witam serdecznie. Mam pewien... "problem", który nie wiem jak zdefiniować i wreszcie rozwiązać.
Od długiego czasu moje serce wariuje. Przy jakiejkolwiek sytuacji, w której muszę coś zrobić, strasznie przyśpiesza. Przy porannym wstaniu i pójściu do kuchni... Nawet wtedy. Jest to dosyć denerwujące, ponieważ np. siedzę, muszę coś zrobić, serce zaczyna szybciej bić i tutaj dochodzi: pocenie się, strach (nie wiem dlaczego), drżenie rąk, brak kontroli nad ciałem (jakbym miała zaraz upaść). Oprócz serca, zawsze przy wstawaniu towarzyszą mi zawroty głowy - tak silne, że muszę aż kucnąć albo usiąść. Od pewnego czasu z tyłu głowy czuję zimno. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, trochę mnie to martwi. I jeszcze coś... Mam straszne huśtawki humorów. Nienawidzę tego, bo przez to pogarsza mi się kontakt z ważnymi osobami. Jestem strasznie nerwowa, szybko się irytuję i nie umiem np. usiedzieć w miejscu, bo mnie telepie. Często mam ochotę coś rozwalić, wyżyć się, z wkurzenia się płaczę... Nie wiem co mi jest. Proszę o odpowiedzi.
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie wiem co się ze mną dzieje...
Cytat:
O takie rzeczy nie pyta się na forum.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem lekarzem, ale może masz jakąś nerwicę? Długo to u Ciebie trwa? Od czego się zaczęło? Jakieś wydarzenie?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydarzenie... Mhm, nie sądzę. Tak się po prostu stało i nie wiem co było przyczyną. Albo nie pamiętam - większość wspomnień zaczyna się od czasów gimnazjum, reszta jest taka "wyblakła" i nie jestem pewna czy było to realne, czy mi się przyśniło.
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to jakiś psychiczny problem, ale nie zaszkodzi, żebyś zrobiła sobie jakieś testy wydolnościowe, bo może masz jakiś problem z sercem.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Wygląda jak nerwica, ale najpierw wykluczyłabym problemy z sercem, dziwię się, że jeszcze u lekarza nie byłaś. To ma związek z konkretnymi sytuacjami, czy zdarza się losowo?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Endokrynolog, kardiolog, neurolog.
Na pewno nie forum Wizażu.
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy niektórych sytuacjach jest to wg mnie normalne, bo się stresuję i wtedy tak się dzieje. Ale od jakiegoś czasu przy zwykłych czynnościach zaczęło to występować i to jest dziwne.
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Anemia? Problemy z tarczycą?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Miałam praktycznie tak samo. Robili mi różne badania i okazało się, że to nerwica i brak magnezu, potasu itp
Biorę magnez i jest trochę lepiej, także polecam sobie kupić, no i lekarz Jeśli pijesz alkohol i wszelkie energetyki to radziłabym z tego zrezygnować, mi tak radziła neurolog |
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO LEKARZA? Masz różne dziwne objawy i na co czekasz? My cie tutaj nie zdiagnozujemy w 100% więc idź do neurologa
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
|
|
|
#15 |
|
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Miałam identycznie. Łaziłam od lekarza do lekarza , miałam setki badań: EKG, tarczyce (tsh, f1, f2), rezonans głowy, morfologie, mocz itp. itd. Wszystko było ok. Myślałam, że to może nerwica. W badaniu mikroelementów wyszło mi , że mam niski poziom magnezu, potasu i takie tam. Dlatego postanowiłam kupić magnez w tabletkach i zobaczyć czy to mi pomoże. Z każdym tygodniem było lepiej, a po miesiącu poczułam się jak nowo narodzona. Braki magnezu są naprawde odczuwalne, dają objawy podobne do nerwicy np. kołatanie serca, nadmierne zmęczenie, potliwość dłoni, zawroty i bóle głowy itp. Żałuje, że tyle kasy wydałam na te badania i lekarzy konowołów (bo chodziłam głównie prywatnie) a wystarczyło iść do apteki i kupić magnez za 8, 99 w promocji
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Przez tydzień spisuj sobie objawy jakie Ci dokuczają np obniżony nastrój, poranne drętwienie rąk, ciągle Ci gorąco/zimno....., wzdęcia, biegunki, kołatania serca - wszystko co Ci ciągle dokucza nawet jak Ci się to wydaje banalne. Idź do lekarza rodzinnego, opisz te objawy i poproś o skierowanie na badania. Jak będziesz miała badania może coś w nich będzie, jeżeli nic nie znajdzie to zapytaj do jakiego specjalisty masz uderzyć.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
To wygląda na kołatania serca, mogą być związane z nerwicą ( i bardzo często są ) albo też spowodowane jakimiś zaburzeniami hormonalnymi.
Najlepiej lecieć do lekarza, chyba że wiesz skąd się biorą te "nerwy" i wystarczą jakieś ziołowe medykamenty ![]() Ja miałam coś takiego na początku studiów, miałam toksyczną współlokatorkę, kołatania przeszły jak tylko się wyprowadziła
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zacząć od magnezu, rezygnacji z alkoholu, kawy, itp., jeśli to nie pomoże, to idź do lekarza. Tylko nie każdy suplement magnezu jest skuteczny i dobrze się wchłania, ale to w aptece powinni Ci doradzić.
Chyba że znasz jakiś moment od kiedy tak się dzieje? Może to być skutek uboczny jakichś leków.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka 

Biorę magnez i jest trochę lepiej, także polecam sobie kupić, no i lekarz