|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolejność wykonywania makijażu
hej
![]() oczywiście używałam opcji szukaj, naczytałam się... no i właśnie-z tego, co się naczytałam, wynika, że wykonuję makijaż od... pupy strony ![]() ponoć właściwa kolejność to podkład, puder, cienie, eyeliner, zalotka tusz... chciałam się skupić głównie na makijażu oczu, ponieważ mam opadające powieki i niedługie, proste rzęsy, gęstością też nie powalają (używam odżywek). ale chciałabym, aby wypowiedziały się na temat wykonywania makijażu oczu osoby z opadającymi powiekami i krótkimi rzęsami - jak efektywnie wykonać taki makijaż? zawsze miałam wrażenie, że używając zalotki i tuszu PO eyelinerze, od razu się rozmażę... a zależy mi na dobrym otwarciu oka, żeby nie wyglądało na takie smutne i małe... poradzicie coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolejność wykonywania makijażu
( olej rycynowy przed spaniem- przyciemni i zagęści). jeśli nie potrafisz zalotką po eyelinerze to wykonaj to w odwrotnej kolejności. W twojej sytuacji należy ciemnym cieniem wyciągnąc oko na zewnątrz po skosie do góry. Ciemny cień aplikuj nad kącikiem zew oka. Jasny cień nałóż na powiekę ruchomą. Eyeliner w płynie nie rozmazuje się, jeśli poczekasz minute, najlepiej delikatnie zamknij oczy aby kreski się nie odbiły na powiece . I oczywiście tusz na końcu bo trudno wykonać makijaż oka z nałożonym już tuszem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam krotkie rzzesy swoje i tuz nad linia rzes cienka pacynka nakladam cien szary ciemny, aby rzesy wygladaly chociaz na gestrze
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.