|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Problem z byłą dobrą "przyjaciółką"
Witam. Mam problem. Od dzieciństwa przyjaźniłam się z Pauliną. Przez wszystkie szkoły aż do średniej. Oczywiście głupia ja poszłam za nią do kiepskiej szkoły. Zwierzałam jej się. Klasa,nauczyciele byli krótko mówiąc fatalni. Klasa cieszyła się z każdego mojego potknięcia. Byłyśmy w różnych klasach. Dowiedziałam się że mówi o mnie niestworzone historie. I sprzedaje mnie do nauczycieli żeby tylko ona była grzeczna i zdała. Była dwulicowa,wredna i fałszywa. Jak powiedziałam jej że przepisuje się do niej to ona. Co? Nie. Nie chce Cię u mnie w klasie. Kiedyś lekcje nam skrócili i zobaczyłam ją na mieście z innymi koleżankami ja podchodzę a one nas u nie ma zjawa,duchy i poszły. Chciała mnie wciągnąć w narkotyki ale się nie dałam. Mam teraz, nową szkołę nowe (lepsze przyjaźnie) Jednak czasami nie mogę, zapomnieć bo były też dobre chwile. I mam pytanie do was. Zawaliłam przez nią rok. Jak myślicie dlaczego mi czasami jej brakuje? Szczególnie jak widzę ją w tramwaju z innymi dziewczynami to robi mi się przykro. Czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z byłą dobrą "przyjaciółką"
Cytat:
Nie warto radzić Ci, abyś zapomniała, bo się nie da. Wystarczy, że ruszysz dalej, znajdziesz jakąś naprawdę szczerą i porządną kumpelę... ![]() A do tej Pauliny karma wróci, tak się "przyjaciółka" nie zachowuje.
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To zrozumiałe co czujesz, ale musisz pamiętać, że jednak okazała się fałszywa i dwulicowa. Teraz masz lepsze koleżanki i szkołę więc może jednak dobrze, że tak się stało.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
'Przyjaźniłyście' się sporo czasu, sama mówisz że były też dobre momenty. Takie rzeczy zapadają w pamięć, ciężko wymazać ale da się z tym żyć. Pomyśl o tym co straciłaś na tej 'przyjaźni' przy 'nowym życiu' zmotywuje Cię co potrafisz a być może nie mogłabyś osiągnąć 'przyjaźniąc' się z nią.
Znajdziesz lepszą koleżankę/ przyjaciółkę. Bo na miano przyjaciółki ta na pewno nie zasłużyła.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Normalna rzecz, że Ci jej brakuje, że tęsknisz itd.
Ja ze swoją ex "przyjaciółką" zerwałam kontakt ponad rok temu. Nie żałuję, bo dzięki temu odżyłam, uwierzyłam w siebie. Zaczęło mi się po prostu układać, poznałam nowych ludzi, w tym kumpelę, z którą się świetnie dogaduję. ![]() Ty też sobie poukładasz jakoś te sprawy - poznasz nowych ludzi, zaprzyjaźnisz się z kimś. Pamiętać swoją ex przyjaciółkę będziesz zawsze bo jednak trochę czasu się 'przyjaźniłyście', ale uwierz mi, z każdym dniem tęsknota będzie coraz słabsza. ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To oczywiście normalne
![]() Najważniejsze to wyciągnąć nauczkę na przyszłość. Nie demonizuj jednak tak koleżanki i nie mów, że przez nią zawaliłaś rok. W kiepskiej szkole? Nie ma mowy. Jej winą jest tylko zerwana przyjaźń i złe traktowanie Cię, pozostałe kwestie to wina twoja i Twoich rodziców. Ale teraz skup się na teraźniejszości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz skoro masz nową szkołę i nowych znajomych to skup się na nich - czas wyleczy rany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Cóż. Masz nową szkołę, nowych znajomych. Z czasem przykrość zrobiona Ci przez Paulinę stanie się najpierw przykrym a potem obojetnym wspomnieniem. Po prostu emocje w Tobie są jeszcze bardzo silne.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.