|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pączuszki z Poznania i okolic- walczmy razem!
Cześć!
Szukałam tu wątku, który byłby głównie dla kobietek z Poznania i okolic. Znalazłam jeden ale niestety od dawna raczej tam nikt nie zagląda... a szkoda. Zakładam ten wątek, ponieważ wiem, że wsparcie i odchudzanie w grupie daje dużo więcej energii i zapału do działania. Dzięki takiej grupie możemy podzielić się też informacjami o poznańskich lekarzach (głównie dietetykach), fajnych sklepach ze zdrową żywnością, spotkaniach dla grubasków (wiem, że kiedyś się takie w Poznaniu czasem pojawiały) czy sklepach z większymi ciuszkami. Dodatkowo może uda nam się tu poznać bratnią duszę z okolicy z którą wspólnie zawalczymy? Pójdziemy na spacer, rower, basen, wspólnie zaczniemy ćwiczyć ? No bo wiadomo, że z kimś raźniej ![]() Ciężko opisać w słowach o co mi chodzi...ale myślę, że mnie zrozumiecie! Zapraszam tu kobietki z Poznania i okolic, które zaczynają, zaczęły bądź może już skończyły walkę z tłuszczykiem; szukają wsparcia, pochwały, kogoś do wspólnych ćwiczeń czy nawet wyjścia na kawę lub chcą udzielić innym porad czy podzielić się doświadczeniami! Napiszcie proszę kilka zdań o sobie, czy zaczynacie dopiero walkę, ile macie lat, ile kg do zrzucenia, co robicie by to zmienić, czym się zajmujecie na co dzień itp. A więc zapraszam do wspólnej walki i oczywiście na ploteczki, które urozmaicą nam te trudy ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A żeby dać dobry przykład, zacznę od siebie ![]() Mam na imię Magda, w tym roku skończę 23 lata. Mieszkam z mężem pod Poznaniem, ale pracuję, uczę się i "żyję" praktycznie w nim. Problemy z wagą towarzyszą mi niestety od kilu ładnych lat. Na początku było to parę kg ale z czasem przez eksperymenty, tryb życia, efekty jojo i niekompetentną Panią dietetyk tych kilogramów okazało się dużo za dużo. Moja najwyższa waga to koło 118 kg w 2012 roku! Do sierpnia 2013 udało mi się zrzucić ją do 103 kg. W listopadzie 2013 udało mi się uzyskać 95kg, które do tej pory stoi i nie chce dalej spaść. Dlatego też szukam osób, które razem ze mną, będą pozostawiać nadmierne kg za sobą ![]() Wypróbowałam tysiące diet, każda ma coś dobrego, ale niestety też dużo złego. W moim przypadku najodpowiedniejsze jest zdrowe, rozsądne odżywianie + ruch. Przyznam, że od świąt nie wiele robię i muszę przerzucić się znów na zdrowy tryb! W najbliższym czasie chcę ograniczyć słodycze, słodkie napoje oraz alkohol, ponieważ to one blokują spadek wagi. A od 17.02 (ponieważ po drodze mam kilka imprez rodzinnych ) wyeliminować je całkowicie, zrobić kilku dniowe oczyszczanie i znów zacząć jeść mniej i rozsądniej. Oczywiście dorzucić do tego REGULARNE ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A żeby dać dobry przykład, zacznę od siebie ![]() Mam na imię Magda, w tym roku skończę 23 lata. Mieszkam z mężem pod Poznaniem, ale pracuję, uczę się i "żyję" praktycznie w nim. Problemy z wagą towarzyszą mi niestety od kilu ładnych lat. Na początku było to parę kg ale z czasem przez eksperymenty, tryb życia, efekty jojo i niekompetentną Panią dietetyk tych kilogramów okazało się dużo za dużo. Moja najwyższa waga to koło 118 kg w 2012 roku! Do sierpnia 2013 udało mi się zrzucić ją do 103 kg. W listopadzie 2013 udało mi się uzyskać 95kg, które do tej pory stoi i nie chce dalej spaść. Dlatego też szukam osób, które razem ze mną, będą pozostawiać nadmierne kg za sobą ![]() Wypróbowałam tysiące diet, każda ma coś dobrego, ale niestety też dużo złego. W moim przypadku najodpowiedniejsze jest zdrowe, rozsądne odżywianie + ruch. Przyznam, że od świąt nie wiele robię i muszę przerzucić się znów na zdrowy tryb! W najbliższym czasie chcę ograniczyć słodycze, słodkie napoje oraz alkohol, ponieważ to one blokują spadek wagi. A od 17.02 (ponieważ po drodze mam kilka imprez rodzinnych ) wyeliminować je całkowicie, zrobić kilku dniowe oczyszczanie i znów zacząć jeść mniej i rozsądniej. Oczywiście dorzucić do tego REGULARNE ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pączuszki z Poznania i okolic- walczmy razem!
Cytat:
Z Poznania nie jestem, ale powodzenia zycze ze zrzuceniem wagi. p.s. pal licho z tymi imprezami rodzinnymi, zacznij juz dzis - bez motywacji i samozaparcia daleko nie zajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Do Poznania mam jakies 45km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Cinderella Girl mam 165cm wzrostu. A no z metabolizmem była tragedia, ale myślę, że jest coraz lepiej! Najgorsze jest to, że największe jojo złapałam to diecie, którą dostałam od lekarki! Teraz mam straszny wstręt do lekarzy
![]() A co do zaczęcia już dziś, to już zaczęłam ćwiczenia, nie jem słodyczy itp. Wiem tylko, że w najbliższym czasie dużo będę poza domem i ciężko będzie z dietą oczyszczającą i ogólnie pokusami. Dlatego też 17 jest taką datą, od której zaczynam już na 150 % ![]() majka5908 45 km to bliziutko ![]() ![]() Dziękuję ślicznie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- jedzenie o regularnych porach - conajmniej 5 posilkow dziennie, czyli: sniadanie, II sniadanie, lunch, podwieczorek, kolacja/obiado-kolacja. - wysilek fizyczny - minimalnie 3x w tygodniu. Przy takiej wadze super by bylo jakbys duzo cardio robila - spacery/basen. Oczywiscie cwiczenia silowe rowniez. - wyrzuc wszystko co biale - ryz, makaron, make, bulki, chleb. Zastap brazowym/razowym - brazowy ryz, razowy makaron, dorzuc kasze - jaglana/jeczmienna/gryczana. Duzo warzy, w szczegolnosci zielonych (maja najwiecej blonnika). Mieso zastap chudym - kurczak/indyk. Smaz malo, a jak trzeba to uzywaj tluszczow roslinnych (olej kokosowy/oliwa z oliwek). Dzien rozpoczynaj od owsianki - wkrawaj banana/dodaj maliny czy borowki, troche orzechow wsyp i nasion, lyzke miodu lub od jogurtu naturalnego/greckiego - to samo mozesz do niego wrzucic. - z owocami ostroznie - banan i pomarancza raz dziennie wystarczy czy tam dwa owoce dziennie sa okay, lub salatka owocowa. Nie ma co sie tez nimi obzarac, lepiej wcinac warzywa - duzo warzyw! - dzien rozpoczynaj od szklanki cieplej wody z wycisnieta cytryna - oczyszcza i przyspiesza prace watroby/metabolizm. - ustal sobie dzienny limit kalorii - z Twoja waga zaczelabym od 1800 na dzien i ucinala powoli do tych zdrowych na diecie - 1300/1200 kcl. - ogranicz chleb - maksymalnie dwie kromki ciemnego razowego chleba rano w zupelnosci wystarczy. - zastap smietane (do zup/sosow) jogurtem naturalnym. Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to dopisze. Od siebie polecam blog z inspiracjami: http://qchenne-inspiracje.blogspot.co.uk/ I dodam, ze waga 118 przy wzroscie 165cm jest zastraszajaca! Nie wiem jak do tego doszlo, ale mam nadzieje, ze juz teraz zaczniesz dzialac z glowa. Tym, ze waga stoi w miejscu sie nie przejmuj. Powodzenia! Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!! Mieszkam jakieś 55 km od Poznania. Też usiłuje schudnąć. Staram się zdrowiej odżywiać, gotuje na parze, nie stosuje kostek rosołowych i innych gotowców. Jem więcej warzyw i owoców, mniej słodyczy. Dziś nagrzeszyłam, bo zjadłam 5 ciasteczek w czekoladzie i mówiąc szczerze czuje się teraz ciężko, bo praktycznie od tygodnia nie zjadłam nic co miałoby z czekoladą cokolwiek wspólnego.
W normalny dzień na śniadanie jem płatki owsiane, dodaje do nich owoce i nie czuje po nich głodu do obiadu. Na obiad ryż brązowy albo pełnoziarnisty makaron. Mięsko tylko chude, nie smażę. Pieczywo ciemne. Wczoraj upiekłam w piekarniku filet z indyka żeby mieć do kanapek. Waga może ciut drgnęła. Na początku strasznie mi się odbijało i stale było niedobrze, pewnie mój organizm wołał: dawaj czekolade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja mieszkam obecnie 45 km od Poznania, chętnie przyłączę się na wątek, o ile się w ogóle rozwinie ![]() Ja już trochę weteranka odchudzania, walczę od 2012 roku. Obecnie mam mały efekt jojo, bo przez kilka miesięcy sobie na dużo pozwalałam. Obecnie moja waga to 98 kg, startowałam z 121 kg. Pozdrawiam i czekam na jakieś nowe koleżanki i posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() A utrata wagi jest u mnie w tym momencie tak jakby efektem ubocznym ![]() czasami mi bardzo brakuje rzeczy z listy zakazanej, ale staram się zastępować je zdrowymi odpowiednikami, np. frytki - frytkami z selera, czekoladę - "puddingiem" z awokado lub daktyli itd ![]() życzę nam wszystkim wytrwałości w dążeniu do celu! ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Madzialena, juz po imprezach. Faza oczyszczania powinna byc, a Ty gdzie? Czekolada sie opychasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45224042]Madzialena, juz po imprezach. Faza oczyszczania powinna byc, a Ty gdzie? Czekolada sie opychasz?
![]() Może być...Coś zapału brak mają, a ja czekam i czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.