|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
![]() Tekst zaproszeń ślubnych
Kochane, mam taki oto problem. Rodzice TŻ nie żyją od kilku lat, mnie wychowała tylko mama. Na wszystkich wzorach zaproszeń jest podpis: 'Narzeczeni z Rodzicami'. A co napisać w naszej sytuacji? "Narzeczeni" a może "Narzeczeni z Mamą XYZ". A może jeszcze jakoś inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tekst zaproszeń ślubnych
Też mam taki problem i pewnie będziemy mieć tylko "Narzeczeni".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Można jeszcze: Narzeczeni z Rodziną, Narzeczeni z Najbliższymi, albo nie kombinować i zostawić samo Narzeczeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
przeglądałam ostatnio zaproszenia ślubne i powiem szczerze, że bardzo mnie zdziwiło, że wszędzie są dopisani rodzice
![]() na ostatnim weselu na którym byłam, faktycznie byli dopisani rodzice w zaproszeniu, ale tłumaczyłam to sobie tym, że oni w dużej mierze finansowali imprezę więc może dlatego widnieją na zaproszeniu. no ale teraz widzę, że to norma i nie bardzo ogarniam. osobiście na swoim zaproszeniu będę miała tylko nasze nazwiska, bez rodziców, najbliższych, rodziny czy kogokolwiek innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
sami "Narzeczeni" chyba odpadają, bo mama na sam pomysł się obraziła... ciężki ma charakter...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
no ale mama robi wesele czy wy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja znalazłam jeszcze taką wersję:
"Janina i Jan Nowakowie oraz Mirosława i Mirosław Kowalscy zapraszają na ślub swoich dzieci Patrycji Nowak i Patryka Kowalskiego" wydaje mi się, że to zależy od tego, czy rodzice finansują wesele. my raczej będziemy pisać normalnie: Agnieszka N i Jarosław B z radością pragną zaprosić (...) na swój ślub, który odbędzie się w dniu 7 lutego 2015 o godzinie 14.00 w Kościele (...) Po ceremonii serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne, które odbędzie się w (...) ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- chociaż tak całkiem szczerze to chciałabym napisać, że z rodzicami... tylko właśnie u nas taka sytuacja, że moi rodzice nam połowę wesela finansują, a drugą połowę płaci tż, jego rodzice się nie dokładają. i teraz nie wiem, jak to rozwiązać...
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja na waszym miejscu napisałabym sami "narzeczeni" a mamie wytłumaczyła że nie będziesz pisała jej samej bo np. Tz bedzie czul sie zle czy cos w tym stylu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Wesele opłacamy sobie sami, każdy za swoich gości plus na pół pozostałe wydatki. Mama się nie dokłada, ale zachowuje się jakby tylko ona finansowała... Nie będzie u nas tradycyjnego podziękowania dla rodziców, tylko kwiaty dla niej czy prezent. I już foch, bo jak to tak... Tylko nerwosol w dużych dawkach mnie ratuje przed zbrodnią...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hello kobiety to jest tak zwany problem z niczego
![]() nazwiska PM i PM mają zaszczyt zaprosić nazwiska zaproszonych gości na ceremonię zaślubin itd. po co wpychać tu więcej? Jeśli ktoś ma życzenie, można dopisać po nazwiskach PM 'wraz z rodzicami' i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Do autorki a co na to TŻ? A może tak: Narzeczeni wraz z Ewą Nowak oraz Marią i Jackiem Kowalskim.
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my mamy identycznie jak wyżej bo rodzice wykładają kasę na ślub. ale gdybyśmy sobie sami robili to pewnie tylko nasze imiona i nazwiska by były. ktoś napisał by mamie dać inaczej wypisane zaproszenie - w sumie dla świętego spokoju niezły pomysł, przecież nie będzie chodzić po gościach i zaglądać w ich zaproszenia.
![]() |
![]() |
#15 |
|
TŻ nawet nie myśli o tym. póki co ja ogarniam temat, on jest za granicą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
planuje coś takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Pełna szczerych chęci i ochoty Kamila Proszkowska oraz Bogu ducha winien Wacław Wiaderko ogarnieci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa postanowili zawrzeć związek małżeński Uroczystość zaślubin odbedzie się dnia 26. maja 2014 roku o godzinie 17:00 w Kościele św. Piotra w Puszczykowie Po ceremoni miło nam będzie gościć Sz. P. Weronikę i Stefana Wiaderko na przyęciu weselnym
które odbędzie się w pensjonacie Róża w Puszczykowie my mamy ten wzór i nie uważam że wpisywanie rodziców to konieczność "bo tak wszyscy wpisują" jeśli jest z tym problem nie wpisuj i już a dla rodziców dajcie oddzielne zaproszenia na większym formacie w formie podziękowań że będą dla Was najważniejsi i że serdecznie ich zapraszacie napewno poczuje się Twoja mama wyjątkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Nie bardzo ogarniam zaprasza ten kto finansuje imprezę, zatem jak Twoja mama chce zapraszać jak nie dokłada się do wesela? My również sami płacimy za swoje przyjęcie i w zaproszeniu nie będzie mowy o rodzicach i nikt nie widzi problemu.
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z kolei moja siostra miała bez tego zwrotu, bo jej mąż nie ma już rodziców. Pogadali po prostu z rodzicami, czy nie będzie im przykro ale oni absolutnie tego tak nie odebrali. Podziękowań dla rodziców też nie było. Lipstick - Dziwię się trochę że twoja mama stroi takie fochy. W waszej sytuacji nie pisałabym na zaproszeniach o nikim innym poza wami.
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lipstick89 Czas edycji: 2014-02-16 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.