|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pchly?
Przeprowadzilam sie do nowego mieszkania i cos mnie podgryza w nocy. Dzisiaj znalazlam intruza w lozku to chyba pchla bo skacze. Jak to mozliwe skoro nie mam zwierzat? Mogly zostac po tamtym wlascicielu? Jesli tak to jak sie ich pozbyc?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pchly?
Pluskwy?
Niestety bardziej prawdopodobne sa pluskwy- do wywalenia kanapa, fotele, pościele i dywany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Miałam ten sam problem jak się przeprowadziłam. Myślałam, że to pluskwy. Szukałam informacji w internecie.
Pierwsze co zrobiłam to zajrzałam do łóżka, pod materac, za obrazy, wywaliłam jakieś stare koce z łóżka, nie zmywałam podłogi i nie odkurzałam przez tydzień w pokoju gdzie było łóżko aby znaleźć trupa pluskwy. ![]() Nie znalazłam NIC. Więc w następnej kolejności, weszłam do wanny w skarpetkach i ubraniu, kolejno ściągałam z siebie ubranie wytrzepując je nad wanną, każdą jedną część ubrania dokładnie trzepałam. Później głowa w dół i trzepanie włosów. Wszystko to po to by wytrzepać jakiegoś intruza , a na białej wannie lepiej widać (rada z internetu). Pchły zazwyczaj gryzą gdzie doskoczą ![]() Mi przy trzepaniu ze skarpetki wypadła pchła. Normalnie poszłam do weterynarza po preparat na pchły. Wzięłam najdroższy (chyba 130zł). Wypsikałam, dywany, małe dywaniki (koniecznie w każdym pomieszczeniu), zasłony i firanki (pchły skaczą i sobie na nich siedzą ![]() Przeczytałam w internecie, że za jakieś 2tyg- 1 miesiąc wyklują się nowe z jajek (nie wiem czy to prawda) i że po drugim pryskaniu już ich nie będzie. U mnie tak było. Po drugim pryskaniu już nic mnie nie gryzło. Skończyłam walkę z pchłami i wyprowadziłam się od teściów. Teraz nie wiem czy znowu u nich są pchły brrrr !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Szukalam w necie i pluskwa inaczej wyglada. I nie skacze 😉
Nie mam wlasnie zadnych zaslon dywanikow nic. Tylko lozko...
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
to wypsikaj łóżko.
Tylko lepiej pierwszego dnia ne spać w takim wypsikanym. Najpierw spróbuj z normalnym muchozolem ![]() Edytowane przez WizazankaLublinianka Czas edycji: 2015-01-14 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Sprobuje dzieki 😊
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No i jeszcze kiedyś poodkurzaj tak porządnie wszystkie kąty - mam na myśli listwy ścienne itp wszystkie zakamarki. Niestety pchły żyją długo bez jedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Czytalam ze 2-3 dni...
![]() |
#9 |
Meravigliosa creatura
|
Jeśli to pchły, to do worka do odkurzacza dobrze wrzucić taką zwykłą, gumową obróżkę przeciwpchelną, a po odkurzaniu i tak prewencyjnie wyrzucić ten worek i wynieść jak najszybciej z domu. Cały proceder dobrze kilka razy powtórzyć. Inaczej jeśli odkurzy się jaja, to pchły wylęgną się w worku, wyjdą z odkurzacza i znów rozlezą się po mieszkaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.