|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 | |
|
Konto usunięte
|
samochodowy stres
jechałam dzisiaj główną ulicą... w środku ulewy
w pewnym momencie wjeżdża się w "zagłębienie" w drodze.. wody po kolana, studzienki wybiły, widok ala http://static.prsa.pl/images/657e3e9...ecca5da4c2.jpg komuś przede mną zgasło auto i nie odpalił, spanikowałam bo moje zaczęło szarpać, bałam się zalania i... wjechałam na chodnik. 30 metrów "zagłębienia" pokonałam chodnikiem i wróciłam na drogę. teraz boję się mandatu. jak to działa? ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- jakby ktoś pytał (nie żartuję z ilością wody )Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.
|
Dot.: samochodowy stres
najważniejsza kwestia - czy był tam jakiś monitoring. jeśli nie to nie dostaniesz mandatu.
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie, sprawdzałam listę monitoringu miejskiego i nie, nie widziałam tam żadnego... ale może lista jest niepełna. albo ja źle sprawdzałam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jesli jest monitoring albo ktos mial np. kamere w samochodzie i zglosi to tak, mozesz dostac mandat.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
a jak się odwołam?
bo nie wiem, ryzykowałam całkowitym zalaniem samochodu. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie panikuj
Będziesz się martwić jak dostaniesz mandat. Prawdopodobieństwo niewielkie, a jeśli nawet, to zawsze można nie przyjąć i tłumaczyć się w sądzie dlaczego tak zrobiłaś. Niby najlepiej byłoby tamtędy nie jechać, ale zawrócić też się nie da w każdym miejscu, a zalany silnik to dużo większe koszty i w dodatku paraliż całego ruchu. Jeśli jechałaś wolniutko, nie trąbiąc na przechodniów itp to moim zdaniem nie masz się czego bać. Jest jeszcze opcja, że mimo że to było wykroczenie, to mandatu i tak nie dostaniesz, a jedynie pouczenie, bo to była znikoma szkodliwość społeczna.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-07-28 o 18:34 |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
nawet nie było przechodniów... to był środek burzy z gradobiciem... :P
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym taki mandat, to 250 zł (tak w internetach piszą). Zalany silnik plus holowanie/laweta kosztowałoby znacznie więcej.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-07-28 o 18:38 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
.
|
no to mała szansa, że cokolwiek dostaniesz.
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- tak jest zawsze xd http://www.meteoprog.pl/pl/news/31620/
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Znajomi uciekali przed taką drogową rzeką przez trawnik i chodnik, jak najbardziej przy miejskim monitoringu, nie dostali żadnego mandatu. A nawet jeśli - czym jest ten mandat wobec kosztów, które byś poniosła za zalany silnik...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
http://trojmiasto.tv/Zalana-ul-Morsk...yni-12136.html
mam nadzieję że obędzie się bez mandatów... |
|
|
|
|
#16 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Nie powinnaś dostać mandatu. Sytuacja była tzw. wyższej konieczności.
PS Gdyby jednak co do czego, pisz PW. Pomogę anulować.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-07-28 o 21:45 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jakiś wyjątkowo upierdliwy złośliwiec wciskałby mandat w takiej sytuacji bo to nie były normalne warunki drogowe
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Ok dziekuje ;p troche sie uspokoilam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, w życiu by mi nie przyszło do głowy, że mogę za coś takiego mandat dostać
![]() Ale w takiej sytuacji bym nie przyjęła i wnioskowała o podanie do sądu grodzkiego. I na moje, w takich warunkach uzasadnione są różne działania, bo warunki podpadają pod ekstremalne. Jesu! Dopiero przeglądam te materiały i łaska pańska, że mi się wczoraj plany pochrzaniły i wybyłam z pracy o wiele wcześniej niż planowałam, bo bym na tej morskiej utknęła i g. przez to załatwiła. :/
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2015-07-29 o 10:32 |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Nom ja wlasnie tam utknelam... Patologia infrastrukturalna. Zawsze sie zalewa morska w kilku miejscach prawie do kolan...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
W Gdańsku jest kilka takich ulic, które podczas większych deszczów zamieniają się w potoki. Celuje w tym Pomorska i Piastowska oraz Wita Stwosza, wzdłuż torów tramwajowych.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

)

Będziesz się martwić jak dostaniesz mandat. Prawdopodobieństwo niewielkie, a jeśli nawet, to zawsze można nie przyjąć i tłumaczyć się w sądzie dlaczego tak zrobiłaś. Niby najlepiej byłoby tamtędy nie jechać, ale zawrócić też się nie da w każdym miejscu, a zalany silnik to dużo większe koszty i w dodatku paraliż całego ruchu. Jeśli jechałaś wolniutko, nie trąbiąc na przechodniów itp
to moim zdaniem nie masz się czego bać. Jest jeszcze opcja, że mimo że to było wykroczenie, to mandatu i tak nie dostaniesz, a jedynie pouczenie, bo to była znikoma szkodliwość społeczna.