|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
potrzebuję pomocy, mam siebie dość
witam
mam 30 lat. Nie lubię swojego wyglądu, mojej "małej" głowy w stosunku do całego ciała, moich przebarwień na twarzy i bruzd po trądziku. Miałam już kilkanaście peelingów, ale blizny dalej są. Jestem strasznie blada, nie mogę się opalać z powodu uczulenia na słońce. Robią mi sie worki pod oczami. Jedyne co mi sie podoba to oczy, są duże i brązowe. Niestety nosze dość grube szkła, o soczewkach też nie ma mowy wiec jestem na nie skazana. Wybierałam specjalnie okulary takie bez oprawek żeby było widać oczy, ale teraz mam wątpliwości. Może powinnam nosić grubsze, żebym nie była taka blada na twarzy. Pomóżcie co nosić, co z sobą zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję pomocy, mam siebie dość
Hej! Tak po pierwsze to ładna z Ciebie dziewczyna! I wcale nie masz powodów do narzekania!!!
Ja bym zrezygnowała z grzywki (najlepiej wg mnie wyglądasz na zdjęciu nr 3) i przyciemniła włosy. Lepiej Ci w tych ciemnych niż w rudawych. Wybrałabym się do kosmetyczki na regulację brwi- kilka włosów tu czy tam i zmienia się kształ twarzy. Co do cery to wcale nie jesteś blada. Wszystko się ze sobą komponuje. Jeśli chcesz makijaż to proponuję kreski kredką na górnej powiece. Nie czarne, ale np. brązowe, rudawe, grafitowe, zielone będą Ci bardzo pasować. Na cienie to korektor. Ten typ tak ma, mogę kilogram nałożyć a u mnie i tak będzie je widać. Usta masz ładne, możesz nie malować albo dać kolor np. malinowy. Ogólnie lepsze błyszczyki niż pomadki bo Ty jesteś świeża i delikatna więc w mocnych kolorach i ciężkich szminkach będzie Ci gorzej. Zacznij od fryzjera i kosmetyczki, umaluj się trochę i zobaczysz jaka jesteś piękna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Tak jak wyżej napisała Agniesia19831...
Do tego możesz faktycznie spróbować zmienić oprawki. Grubsze i większe oprawki mogą wręcz podkreślić Twoje oczy. Choć z doborem okularów to wiem, że zawsze jest problem. Tylko zdecydowanie unikałabym tak modnych od lat, czarnych oprawek. Jesteś na nie zbyt delikatna (co uznaję za atut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wygladasz mega delikatnie i mlodo, a patrze na kolor kasku i czyzbys byla inzynierem??
![]() co bym zmienila- 1- najlepiej faktycznie zdjecie nr 3 2- grzywka jest straszna na innych fotkach 3- objetosc wlosow, sa za dlugie i za delikatne. scielabym w taki sposob by po podkreceniu w grube loki byly do ramion 4- masz twarz o kocim ksztalcie, to najbardziej wdzieczny do stylizacji kobiety delikatnej ![]() ![]() 5- kolor ciemny, nie jasny 6- oprawki, ktore nosisz tez kiedys popelnilam. naprawde one nie pasuja prawie nikomu. nie podkreslisz nimi oczu, one jedynie postarza. wiem po sobie i widze po Tobie ![]() 7- brwi 8- cienie tworza genialnie oprawki, na zdjeciach bez nie ma tego efektu 9- pewnosc siebie, widac jej brak!!
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziękuje za opinie. Jeśli ktoś jeszcze się wypowie - chętnie przeczytam. Z oprawkami żałuję, ze sobie takie wybrałam, sporo kasy kosztowały a niezbyt pasują. Co do kasu to zdjęcie było robione w jakiejś kopalni - bez kasku nie wpuszczali ;-) Nigdy nie myślałam, ze mam trójkątną, sercowatą twarz, cały czas myślałam że podłużną i tylko takie oprawki oglądałam.
Grzywkę zwykle mam dłuższą, fajnie wygląda jak ją zrobię na szczotce, ale z reguły mi się nie chce ;-) Trzeba się jakoś zmusić. Najgorzej mnie wkurza, że nigdy sie nie mogę opalić, w dodatku jeszcze kilka lat temu dorobiłam się uczulenia na słońce i mam zakaz opalania i muszę smarować się wysokimi filtrami. znacie może podkłady dobrze kryjące przebarwienia. Mam też blizny po trądziku, ale tego to chyba nic nie zasłoni. Na wiosnę wrócę do peeligów, ale póki co muszę to jakoś ukrywać. Dziękuję za wszystkie rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.