|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Na zakrêcie ¿ycia.
Witajcie o poranku!
![]() Dylematy.Dylematy.Dylemat y. Ale od pocz±tku... Mam 22 lata. Jestem na 4 roku prawa, studiujê dziennie, oprócz tego od nowego roku zaczê³am pracê w agencji reklamowo-eventowej, wcze¶niej przez d³ugi czas by³am managerk± kilku lokali, pracujê, od kiedy zaczê³am studia. Mieszkam w stolicy, przeprowadzi³am siê z ma³ej miejscowo¶ci. Jeszcze bêd±c w liceum nie by³am do koñca przekonana odno¶nie wyboru kierunku, owszem, zastanawia³am siê nad tym, ale równie mocno my¶la³am o dziennikarstwie, szczególnie muzycznym, czy te¿ pr, praca w mediach. Interesuje mnie mnóstwo rzeczy, zajmujê siê fotografi±, uczê siê jêzyków, uprawiam jogê, wszystko i nic. Jestem jedynaczk±, mam wspania³y kontakt z rodzicami, szczególnie z mam±. Od zawsze lubi³am wyzwania, ryzyko, dlatego zdecydowa³am siê na wyjazd do Warszawy. Kocham du¿e miasta, mo¿liwo¶ci, perspektywy i cieszê siê, ¿e podjê³am tak± decyzjê. Jednak czasami czujê siê samotna, mimo du¿ej liczy znajomych, starych przyjació³, z którymi mam kontakt, pewnie spowodowane jest to równie¿ tym, ¿e nie mam faceta, jednak nie o tym chcia³am pisaæ. Mój problem dotyczy moich dalszych planów na przysz³o¶æ... Po prostu od jakiego¶ czasu zaczê³o mnie to wszystko przerastaæ. Nie jestem do koñca przekonana czy chcê zdawaæ na aplikacjê, czy chcê pracowaæ w zawodzie. Nachodz± mnie my¶li czy mo¿e jednak zacz±æ nowy kierunek od pa¼dziernika? Z drugiej strony jaki ma to sens, je¶li jestem ju¿ prawie na mecie? Mam okropny mêtlik w g³owie. Czy która¶ z Was mia³a kiedy¶ podobny problem? Jak to rozwi±zaæ, jak sobie poradziæ? Wiem, ¿e muszê sama to wszystko przemy¶leæ, zrozumieæ sam± siebie, jednak na razie wydaje mi siê to wszystko takie trudne... Bêdê ogromnie wdziêczna za porady. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 172
|
Dot.: Na zakrêcie ¿ycia.
Cytat:
Nie wiem czy bêdê robiæ aplikacje, nawet je¶li siê zdecyduje to przeciez nie jest powiedziane, ¿e od razu siê dostane Co raz czê¶ciej mam wra¿enie, ¿e nie nadaje siê do tego zawodu. Je¶li juz to interesuje mnie tylko aplikacja sêdziowska, która nie do¶æ ¿e jest strasznie ciê¿ka to jeszcze trwa prawie 5 lat.Ja sobie my¶lê, ¿e po prostu mam jeszcze trochê czasu, teraz koñczê praktyki w kancelarii, bêdê szuka³a potem jakiej¶ normalnej pracy, do koñca studiów jeszce 1,5 roku wiêc jest trochê czasu, zobaczymy jak siê wszystko potoczy, nie ma co martwiæ siê na zapas i planowaæ wszystko z najmniejszymi szczegó³ami bo w ¿yciu ró¿nie bywa
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 523
|
Zawsze pozostaje wam urlop dziekanski na pol roku czy rok... mo¿na na spokojnie wszystko przemyslec. Nie wiem czy na 4 roku mozecie taki wziasc ale zawsze warto sprobowac
krysys przychodzi zawsze, wypalenie zmiana pogladów...ale szkoda by³o by marnowac 4 lata nauki
|
|
|
|
|
#4 | |
|
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
Skup siê na tym, co teraz robisz i co do tej pory dawa³o Ci przyjemno¶æ. Mo¿e Twój obecny nastrój to tylko chwilowe pogorszenie, a nie ca³kowite znudzenie siê studiami? A co do dziennikarstwa, to z tego, co wiem, to nie trzeba koñczyæ studiów dziennikarskich, ¿eby dziennikarzem zostaæ. Je¶li chcesz spróbowaæ dziennikarstwa, to mo¿e na pocz±tek jakie¶ kursy, sta¿e, bezp³atne pisanie do lokalnych gazet? Wtedy szybko siê przekonasz, jak w ogóle siê w tym czujesz.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Na pewno nie zrezygnujê ze studiów, pope³ni³abym ogromny b³±d.
Prawo nadal mnie interesuje, jednak nie jestem pewna co do tego co zrobiæ z tym dalej, jaka aplikacja, jak pokierowaæ tym wszystkim. Mam dylemat. Dziennikarzem mo¿na byæ i bez studiów, to prawda. ;] |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 418
|
Przecie¿ nie musisz od razu zdawaæ na aplikacjê.
Próbuj ró¿nych rzeczy i dopiero pó¼niej decyduj, co chcesz robiæ. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 725
|
nie musisz robic od razu aplikacji (nie musisz tez sie za pierwszym razem dostac) jesli mozes i widze ze to robisz próbuj sil w innych zawodach do tego wyuczonego zawsze mozesz wrócic
|
|
|
#9 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 521
|
Cytat:
I naprawdê uwa¿am, ¿e to nie jest tak, ¿e aplikacja lub drugie studia s± z³e lub dobre. Trzeba po prostu samemu, w swojej g³owie, doj¶æ do wniosku, co nam bardziej odpowiada, i robiæ to. I bez stresu, ¿e to Twoja ostateczna ¿yciowa decyzja, bo naprawdê znam te¿ osoby, które "wróci³y" na ¶cie¿kê aplikacji po paru latach przerwy i te¿ siê odnalaz³y. |
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Nie wiem czy bêdê robiæ aplikacje, nawet je¶li siê zdecyduje to przeciez nie jest powiedziane, ¿e od razu siê dostane