![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem skończona , pomocy
nie mam pracy jestem zdesperowana... dziś widziałam ogłoszenie, że ktoś szuka pracownicy i prosi o dwa zdjęcia i odpowiedziałam na nie: czy szuka sprzedawczyni czy k... i że niech s... facet odpisał, że zgłasza sprawę do sądu za zniewagę. Wiem, że jestem idiotką, ale poniosło mnie, jestem załamana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jestem skończona , pomocy
Cytat:
![]() wysłałaś mu tylko ten tekst, czy jakieś swoje dane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Cokolwiek by nie wysłała to tylko internet, jak mu udowodni, że to była na pewno ona?
Ludzie robią takie przekręty dzięki internetowi, że głowa mała, a tutaj nie mogłoby się znaleźć jakieś rozwiązanie? Nie komentując już zachowania, ale to nie temat wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
bez danych, ale to jest z oskarżenia prywatnego więc on płaci... chyba się zastrzelę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Napisz, że ty zgłosisz dyskryminację brzydkich dziewczyn.
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. gdybym była pracodawcą także chciałabym zdjęcie - na stanowisko sprzedawcy to najlepsze pierwsze sito - odpadają tapeciary, kobiety zaniedbane, odstraszające wyglądem np. z tatuażami na twarzy etc. Rozumiem równouprawnienie, brak dyskryminacji etc, ale np nie wyobrażam sobie pani z takimi włosami http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24838/wlos440.jpeg w mięsnym, czy jeszcze lepiej, w drogerii. Więc po co marnować mój i jej czas na rozmowy, skoro czynnik wykluczający można wczesniej ocenić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Poza tym sorry, ale są zawody, w których trzeba jakoś wyglądać, więc mnie to nie dziwi, że zdjęcie jest wymagane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to teraz wyślesz z innego kompa i innego maila fikcyjne zgłoszenie do tej pracy i zobaczymy czy facet ma się o co obrażać i kogo naprawdę szuka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
A nóż by szukał sprzedawczyni. Więc akurat z tym problemu nie widzę. 2) 'Niech spier..la' - to może być bardziej obraźliwe, bo jest per se. Ale 'spier...lać' to tak jakbyś mu powiedziała 'wypchaj się'. Jakbyś np miała stłuczkę na drodze i inny kierowca by Ci powiedział : 'Patrz jak jedziesz głupia babo' - to jakbyś mu odpowiedziała 'spierdalaj' to też byłaby to raczej normalna odpowiedź. Także facet nie ma Cię nawet za co pozwać. Inna sprawa jakbyś mu napisała 'Ty ch..ju, sprzedawczyni czy k..y szukasz? Spier..laj hamie" - to wtedy być może i potencjalnie mógł by wnieść sprawę o zniesławienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
E tam, jakby ludzie za takie rzeczy się ciągali po sądach, to by obok każdej biedronki musiał sąd stać.
Ty zachowałaś się beznadziejnie, a facet też ma coś chyba nie tak ze sobą, albo po prostu lubi straszyć ludzi. Po mojemu, znieważyłabyś go, gdybyś powiedziała że jest ku..arzem, sutenerem. Nawiasem mówiąc, następnym razem zapytaj może po prostu, w jakim charakterze jest dana praca i tyle... Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Facet nie ma Cię o co oskarżyć.
Ale po co w ogóle mu to napisałaś? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
napisałam czy szukasz sprzedawczyni czy k... i spier...dalaj
więc zniesławienie jest... poniosło mnie widząc niekiedy różne takie ogłoszenia , pomyślałam autoamtycznie, że znów taki koleś a tu okazało się , że co innego sprzedaje działki, wynajmuje dziany gość... więc jestem w dupie.Wiem, że wydaje się wam idiotką i absurdalne , ale przeraziłam się bo grzywna to 5 lat jako osoba skazana i niemożność bycia niekaranym... |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Troll. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Albo idź spać i dalej się nad tym problemem zastanawiaj, skoro widać że lubisz się martwić na zapas. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
"Wiem, że absurdalne się wam to wydaje... ale niekiedy za podobne wybryki ludzie ciągają się po sądach zwłaszcza , jak mają pieniądze. On mi odpowiedział : zgłaszam sprawę do sądu zgodnie z 216 §2 Kk pozdrawiam
w sumie okaże się |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
To niech zgłasza. To nie jest zniesławienie. Czemu sobie nie przeczytasz co może nosić znamiona zniesławienia a co nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Twoje zachowanie, choć niekulturalne, nie wypełnia znamion przestępstwa z art. 212 KK:
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego. Na gruncie prawa cywilnego, nie sądzę, żeby jakikolwiek sąd uznał, że naruszyłaś dobra osobiste tego pana. Weź lepiej coś na nerwy i używaj po prostu kulturalniejszego języka... A jeśli facet powołuje się na 216 KK, bo dopiero teraz to przeczytałam, to i tak mamy do czynienia z niską szkodliwością społeczną czynu. Edytowane przez przytuLaska Czas edycji: 2014-01-28 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
o matko zrób coś pożytecznego dla siebie bo widzisz co sie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
chyba to jest bardzo wpływowa osoba w moim małym mieście jeśli zbieżność nazwisk jest właściwa to może być komornik przy sądzie! więc... ukręci mi łeb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Zadbaj o wygląd, bo tylko bardzo brzydką (w swojej opinii), a przede wszystkim zaniedbaną dziewczynę by to uraziło, że ktoś chce zdjęcie.
Po drugie naucz się zasad kultury osobistej, bo z taką - tak jesteś skończona.
#27 |
Zakorzenienie
|
Kiedy kończą się ferie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ludzie są różni. Niektórzy są tak delikatni na swoim punkcie, że potrafią podnieść niesamowite larum przy byle nieuprzejmości pod swoim adresem. Nazywa się to zakompleksieniem.
A tak poza tym to jak możesz pisać, że jesteś skończona. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
nie jestem trollem, jeżeli ten pan to faktycznie komornik i wniesie sprawę? to wiecie co to oznacza? koszmar
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Nawet jeśli to skończy się na pouczeniu albo grzywnie. Za takie zachowanie trzeba zapłacić, bo rzeczywiście było karygodne i niepotrzebne. Nauczka na przyszłość...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.