Glowa do gory, jestescie piekne! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 17:48   #1
Donzelle
BAN stały

Glowa do gory, jestescie piekne!

Babski watek zalozony z nudow, w celach rozrywkowych podczas nudnego urlopu, potraktujcie to lekko

Ostatnio duzo podrozowalam i obracalam sie tylko w miedzynarodowym towarzystwie i powiem wam tak: moim zdaniem Polki, ogolnie kobiety z Europy Wschodniej, sa najpiekniejsze. Ten typ urody nie ma sobie rownych. Taka jest moja opinia Nie chce nikogo urazic, wiadomo - traktuje temat ogolnie, nie wiecie jak wygladam ani ja nie wiem jak wyglada kazda z was...mowie o ogolnym typie urody i o tym co mi sie podoba wiec jezeli masz egoztyczne korzenie to nie bierz tego do siebie, na pewno jestes piekna i sie wyrozniasz

Poznalam wiele Brytyjek - zaniedbane kobiety, zolte wlosy, kazda specyficzny, identyczny makijaz, niekoniecznie estetyczny. Francuski, Niemki - nie spotkalam ladniejszej niz moja niejedna kolezanka Polka. Teraz tak. Kolumbia, Venezuela, Hiszpania - ilez to konkursow pieknosci powygrywaly Powiem Wam, ze z moich wszystkich znajomych Hiszpanki sa najmniej urodziwe...Rowniez Kolumbijki, Venezuelki. Maja bardzo niedelikatne rysy, krzaczaste brwi, czesto nieladne noski, ogolnie bardzo ostre, androgeniczne rysy twarzy, chociaz sa zadbane. Poznalam jedna latynoske, ktora jest sliczna, ale kiedy porownam z jakas rownie ladna Polka to ta ''wygrywa'', ma w sobie cos szlachetnego, klasycznego! Arabki...zawsze je podziwialam nie znajac zadnej. Widzialam wiele i jestem w szoku...moim zdaniem najbardziej nieurodziwa nacja jezeli chodzi o kobiety. Nie widzialam jeszcze ani jednej szczuplej ani ladnej. Ogromne nosy. bardzo nidelikatne rysy, agresywne wrecz, nie maja wiele wiecej kobiecosci w twarzach niz mescy odpowiednicy, uwazam ze sa najmniej ladnymi kobietami. Azjatki - moim zdaniem przesliczne! I jaka szkoda, bo tego nie doceniaja i...bardzo podziwiaja Europejki, maja wrecz bzika na punkcie tej urody, robily sobie ze mna zdjecia i same mowily o swojej fascynacji europejska uroda. Turczynki - ladniejsze od Arabek, ale rowniez takie ostre noski, niedelikatne rysy, nie maja tej szlachetnosci co Europejki ze Wschodu...Zauwazylam, ze kazda(!) ma podobna ceche w wygladzie, mianowicie takie ''ormianskie'', ze tak nazwe, noski, lekko orle, zakonczone w dol...to nadaje takiej ''ostrosci'', nawet kiedy sa atrakcyjne, maja tez daleko osadzone oczy bardzo czesto. Nie twierdze, ze to brzydkie, ale zauwazylam, ze to powtarzajaca sie czesto cecha u tych kobiet. Uwazam, ze atrakcyjne Turczynki nie dorownaja atrakcyjnym Polkom. Natomiast Ukrainki, Litwinki mieszkanki Slowacji, Slowenii, Rosjanki, Polki, Czeszki itd - niektore wygladaja tak fajnie, ze szczeka opada, uwazam, ze maja w sobie cos...klasycznego? Nie wiem jak nazwac te ceche, ale niezaprzeczalnie wyrozniaja sie na plus pod wzgledem urody dzieki temu czemus. Zauwazylam tez, ze faceci z innych krajow maja bzika na punkcie Europejek najmocniej, moze dlatego, ze sa egzotyczne, moze dlatego, ze maja pewne wyobrazenia na ich temat, ja natomiast niezaleznie od powodu sie nie dziwie.

Zawsze mialam w sobie jakies agresory i wscieklizne na punkcie, ze wszystko co nasze bylo dla mnie anty, denerwowalo mnie gadanie jakie to Polki czy inne kobiety z rejonow sa najladniejsze, bo przeciez wszedzie sie tak gada, bo maja tandetny styl, bo to nie to co ''egzotic beauty'' ktora jest taka och i ach i w sumie wole zyc na Zachodzie, ale zmienilam zdanie na na temat oceny wygladu poszczegolnych nacji i przybylo mi dumy, ze pochodze Europy Wschodniej. To co zauwazylam diametralnie rozni sie od konkursow miss. Ostatnio poznalam niesamowicie piekna Rosjanke i Ukrainke a jezeli chodzi o kulturalna dziedzine rozrywki, to wyhaczylam w internecie miss Ukrainy, kora brala udzial w konkursie, ktory odbyl niedawno, bardzo podoba mi sie ta kobieta, ktorej zdjecia wklejam. Jako dziewczynka ubolewalam nad tym, ze nie wygladam jak z basni tysiaca i jednej nocy, teraz stwierdzam, ze nie chcialabym byc zadna Arabka, Turczynka, Kolumbijka czy Hiszpanka Chociaz wiem, ze takie Arabki potrafia zwalic z nog uroda, (widzialam taka na filmie), to nasz typ urody mimo to wynosze na piedestal.

*powtarzam, ze nie chce wyjsc na prozna i butna, watek nawiazuje do mojej skromnej opinii, ktora opiera sie na skromnych obserwacjach, piszac 'ja' mam na mysli pochodzenie, nie moje rysy twarzy, piszac o innych mam na mysli ogolnie i moje opinie, nie kazda z was z osobna i wasze buzie, wiadomo Rozumiem, ze pewnie pojawia sie slowa ''sprzeciwu'', ale to tylko moja refleksja, a tematu nie traktuje oczywiscie powaznie, mam nadzieje, ze tez nie potraktujecie wiem, ze subiektyna rzeczywistosc jest inna niz moje zdanie, jezeli jestes Turczynka czy Hiszpanka musisz byc z tego bardzo dumna i masz powody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olga1.jpg (45,6 KB, 553 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olga2.jpg (52,3 KB, 675 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olga3.jpg (33,3 KB, 740 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olga4.jpg (48,8 KB, 652 załadowań)

Edytowane przez Donzelle
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:01
Donzelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 18:09   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Glowa do gory, jestescie piekne!

Cytat:
Napisane przez Donzelle Pokaż wiadomość
Babski watek zalozony z nudow, w celach rozrywkowych podczas nudnego urlopu, potraktujcie to lekko

Ostatnio duzo podrozowalam i obracalam sie tylko w miedzynarodowym towarzystwie i powiem wam tak: moim zdaniem Polki, ogolnie kobiety z Europy Wschodniej, sa najpiekniejsze. Ten typ urody nie ma sobie rownych. Taka jest moja opinia Nie chce nikogo urazic, wiadomo - traktuje temat ogolnie, nie wiecie jak wygladam ani ja nie wiem jak wyglada kazda z was...mowie o ogolnym typie urody i o tym co mi sie podoba wiec jezeli masz egoztyczne korzenie to nie bierz tego do siebie, na pewno jestes piekna i sie wyrozniasz

Poznalam wiele Brytyjek - zaniedbane kobiety, zolte wlosy, kazda specyficzny, identyczny makijaz, niekoniecznie estetyczny. Francuski, Niemki - nie spotkalam ladniejszej niz moja niejedna kolezanka Polka. Teraz tak. Kolumbia, Venezuela, Hiszpania - ilez to konkursow pieknosci powygrywaly Powiem Wam, ze z moich wszystkich znajomych Hiszpanki sa najmniej urodziwe...Rowniez Kolumbijki, Venezuelki. Maja bardzo niedelikatne rysy, krzaczaste brwi, czesto nieladne noski, ogolnie bardzo ostre, androgeniczne rysy twarzy, chociaz sa zadbane. Poznalam jedna latynoske, ktora jest sliczna, ale kiedy porownam z jakas rownie ladna Polka to ta ''wygrywa'', ma w sobie cos szlachetnego, klasycznego! Arabki...zawsze je podziwialam nie znajac zadnej. Widzialam wiele i jestem w szoku...moim zdaniem najbardziej nieurodziwa nacja jezeli chodzi o kobiety. Nie widzialam jeszcze ani jednej szczuplej ani ladnej. Ogromne nosy. bardzo nidelikatne rysy, agresywne wrecz, nie maja wiele wiecej kobiecosci w twarzach niz mescy odpowiednicy, uwazam ze sa najmniej ladnymi kobietami. Azjatki - moim zdaniem przesliczne! I jaka szkoda, bo tego nie doceniaja i...bardzo podziwiaja Europejki, maja wrecz bzika na punkcie tej urody, robily sobie ze mna zdjecia i same mowily o swojej fascynacji europejska uroda. Turczynki - ladniejsze od Arabek, ale rowniez takie ostre noski, niedelikatne rysy, nie maja tej szlachetnosci co Europejki ze Wschodu...Zauwazylam, ze kazda(!) ma podobna ceche w wygladzie, mianowicie takie ''ormianskie'', ze tak nazwe, noski, lekko orle, zakonczone w dol...to nadaje takiej ''ostrosci'', nawet kiedy sa atrakcyjne, maja tez daleko osadzone oczy bardzo czesto. Nie twierdze, ze to brzydkie, ale zauwazylam, ze to powtarzajaca sie czesto cecha u tych kobiet. Uwazam, ze atrakcyjne Turczynki nie dorownaja atrakcyjnym Polkom. Natomiast Ukrainki, Litwinki mieszkanki Slowacji, Slowenii, Rosjanki, Polki, Czeszki itd - niektore wygladaja tak fajnie, ze szczeka opada, uwazam, ze maja w sobie cos...klasycznego? Nie wiem jak nazwac te ceche, ale niezaprzeczalnie wyrozniaja sie na plus pod wzgledem urody dzieki temu czemus. Zauwazylam tez, ze faceci z innych krajow maja bzika na punkcie Europejek najmocniej, moze dlatego, ze sa egzotyczne, moze dlatego, ze maja pewne wyobrazenia na ich temat, ja natomiast niezaleznie od powodu sie nie dziwie.

Zawsze mialam w sobie jakies agresory i wscieklizne na punkcie, ze wszystko co nasze bylo dla mnie anty, denerwowalo mnie gadanie jakie to Polki czy inne kobiety z rejonow sa najladniejsze, bo przeciez wszedzie sie tak gada, bo maja tandetny styl, bo to nie to co ''egzotic beauty'' ktora jest taka och i ach i w sumie wole zyc na Zachodzie, ale zmienilam zdanie na na temat oceny wygladu poszczegolnych nacji i przybylo mi dumy, ze pochodze Europy Wschodniej. To co zauwazylam diametralnie rozni sie od konkursow miss. Ostatnio poznalam niesamowicie piekna Rosjanke i Ukrainke a jezeli chodzi o kulturalna dziedzine rozrywki, to wyhaczylam w internecie miss Ukrainy, kora brala udzial w konkursie, ktory odbyl niedawno, bardzo podoba mi sie ta kobieta, ktorej zdjecia wklejam. Jako dziewczynka ubolewalam nad tym, ze nie wygladam jak z basni tysiaca i jednej nocy, teraz stwierdzam, ze nie chcialabym byc zadna Arabka, Turczynka, Kolumbijka czy Hiszpanka Chociaz wiem, ze takie Arabki potrafia zwalic z nog uroda, (widzialam taka na filmie), to nasz typ urody mimo to wynosze na piedestal.

*powtarzam, ze nie chce wyjsc na prozna i butna, watek nawiazuje do mojej skromnej opinii, ktora opiera sie na skromnych obserwacjach, piszac 'ja' mam na mysli pochodzenie, nie moje rysy twarzy, piszac o innych mam na mysli ogolnie i moje opinie, nie kazda z was z osobna i wasze buzie, wiadomo Rozumiem, ze pewnie pojawia sie slowa ''sprzeciwu'', ale to tylko moja refleksja, a tematu nie traktuje oczywiscie powaznie, mam nadzieje, ze tez nie potraktujecie wiem, ze subiektyna rzeczywistosc jest inna niz moje zdanie, jezeli jestes Turczynka czy Hiszpanka musisz byc z tego bardzo dumna i masz powody
Dziewczyny z tych zdjęć mają na sobie tyle tapety, że chyba bałabym się przy nich mocniej stąnąć, coby nie odpadło

edit
Mi się osobiście ta Ukrainka nie podoba, za to pięknie wygląda pani ze zdjęcia 3 z początkiem na 'PO', szkoda, że nie wiem czy chwalę swoją czy Potrugalkę Ale jest piękna.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:11
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 19:04   #3
Antissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tych zdjęć mają na sobie tyle tapety, że chyba bałabym się przy nich mocniej stąnąć, coby nie odpadło

edit
Mi się osobiście ta Ukrainka nie podoba, za to pięknie wygląda pani ze zdjęcia 3 z początkiem na 'PO', szkoda, że nie wiem czy chwalę swoją czy Potrugalkę Ale jest piękna.
Na zdjęciu numer 3 jest Polka, Paulina Krupińska.
Antissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 19:04   #4
_malayka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

edit
Swoją, to Paulina Krupińska

Wszystko jest piękne, nawet na pewno, jeśli się ma te dwadzieścia parę lat. Wtedy są złudzenia i miłość – i wszystko jest do zdobycia, bo właśnie te głupie dwadzieścia lat.

_malayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 19:23   #5
Mick
Rozeznanie

Cytat:

Hmmm, a czy słyszałaś o czymś takim jak rasizm, który ma się kwitnąco pomimo tego, że mamy XXI wiek? Nie zastanowiło Cię, dlaczego Azjatki tak szaleją na punkcie europejskich rysów twarzy? Albo dlaczego takie gwiazdy jak Beyonce czy Rihanna na zdjęciach mają notorycznie rozjaśnianą skórę? Dlaczego kobiety na całym świecie poddają się operacjom plastycznym, żeby wyglądać bardziej "europejsko"?

Tym postem kultywujesz (mam nadzieję, że nieświadomie) bardzo szkodliwe zachowanie. "Klasyczny ideał piękna" jest wciąż na siłę promowany w mediach. Wystarczy rzucić okiem na reklamy kosmetyków czy pokazy mody. Miliony kobiet otrzymuje komunikat, że nigdy nie będą NAPRAWDĘ piękne, bo z racji urodzenia nigdy nie osiągną ideału i... zawsze będą gorsze. W sumie nie wiem, co miałabym sobie pomyśleć po lekturze Twojego posta - ostatnio kiepsko mi się układa, ale przynajmniej jestem biała i ładna? Wtf

Zachęcam do głębszego zapoznania się z problemem zamiast propagowania takich głupot.
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 19:28   #6
coffee
and cigarettes

Temat z założenia rozrywkowy, a dla mnie jednak to średnia rozrywka. Rozerwałaś się pisząc o orlich nosach i szlachetności w urodzie? Serio?

A patrząc na zamieszczone zdjęcia - nie widzę znaczącej różnicy między typem urody. Wszystkie wytapetowane, sztuczne. Nie byłabym w stanie znaleźć cech wyróżniających typ urody danej nacji.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 19:53   #7
Donzelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mick Pokaż wiadomość
Hmmm, a czy słyszałaś o czymś takim jak rasizm, który ma się kwitnąco pomimo tego, że mamy XXI wiek? Nie zastanowiło Cię, dlaczego Azjatki tak szaleją na punkcie europejskich rysów twarzy? Albo dlaczego takie gwiazdy jak Beyonce czy Rihanna na zdjęciach mają notorycznie rozjaśnianą skórę? Dlaczego kobiety na całym świecie poddają się operacjom plastycznym, żeby wyglądać bardziej "europejsko"?

Tym postem kultywujesz (mam nadzieję, że nieświadomie) bardzo szkodliwe zachowanie. "Klasyczny ideał piękna" jest wciąż na siłę promowany w mediach. Wystarczy rzucić okiem na reklamy kosmetyków czy pokazy mody. Miliony kobiet otrzymuje komunikat, że nigdy nie będą NAPRAWDĘ piękne, bo z racji urodzenia nigdy nie osiągną ideału i... zawsze będą gorsze. W sumie nie wiem, co miałabym sobie pomyśleć po lekturze Twojego posta - ostatnio kiepsko mi się układa, ale przynajmniej jestem biała i ładna? Wtf

Zachęcam do głębszego zapoznania się z problemem zamiast propagowania takich głupot.
Chyba za bardzo pojechalas w strone rasizmu. Ani przez moment nie mialam tego na mysli, bron boze Tym bardziej, ze bardzo lubie obcokrajowcow. Biala i ladna!? A gdzie ja pisalam o kolorze skory? Czesto piszecie, ze Polki sa wg was ladne, o stereotypach i czy na prawde jestesmy ''czolowce'', duzo sie o tym mowi, padaja tego rodzaju teorie na temat roznych nacji i nikt nie pisze, ze to rasizm. Bo napisalam o orlich nosach? Wymienilam po prostu konkretne cechy, ktore wyrozniaja egzotyczna urode, moze faktycznie moglam napisac kolejny watek ''co uwazacie o urodze Polek, Niemek itd''. Nie, nie pomyslalam, ze Azjatki chca wygladac europejsko ze wzgledu na rasizm, i nie uwazam tak, moze po prostu podobaja im sie duze oczy, bo takich nie maja, a jakie pokazywane sa np w mangach, wiele Polek taz zachwyca azjatycka uroda i skosnymi oczami, i co, sa rasistkami? Jak ja powiem, ze chce miec kruczoczarne wlosy, ciemna skore i orli nos bo to ladniejsze to chyba nie bede rasistka wobec mojej rasy. Nie pisalam nic o kolorze skory, ale o tym, ze bardziej podobaja mi sie wschodnioeuropejskie rysy twarzy, ze podoba mi sie taka uroda i nie widze w tym nic demonicznego. Nie ma w tym zadnych dziwnych teorii, ze to lepsze itp, pisze tylko o tym jaka uroda mi sie podoba. Okreslenie ''szlachetny'' ''klasyczny'' mialo odniesienie do naszego regionu, gdzie to klasycznymi beda rysy europejskie. Jeden woli brunetki, jeden blondynki, ktos inny murzynki a inny Chinki, i tyle.
Poza tym pisalam tez o Brytyjkach, Francuskach i Niemkach a Ty mi wyjezdzasz z kolorem skory i wybielaniem Rihanny
tytul jak tytul, nie musi miec glebszego sensu, mial informowac ze nei chodiz tu o smiertelnie powazny problem i przyciagnac czytelniczki

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Nigdzie nie pisalam i nigdy nie napisze, bo tak nie uwazam, ze owe roznice w wygladzie niosa ze soba jakiekolwiek inne roznice. Moj gust i tyle.

Edytowane przez Donzelle
Czas edycji: 2013-11-16 o 19:57
Stary 2013-11-16, 19:59   #8
emma8
Zadomowienie

Arabki, w szczególności Egipcjanki są prześlicznymi kobietami, zwykła, przeciętna dziewczyna wygląda tak, jak u nas wyglądałaby wyjątkowa ślicznotka, wręcz trudno znaleźć nieurodziwą dziewczynę. Zgodzę się co do tego że noszą większe rozmiary niż Polki, ale większości idzie wszystko w biust i biodra. Nie wiem gdzie Wy widujecie te stada pięknych Polek, sami wytworzyliśmy sobie jakiś głupi stereotyp, a po nas ani widu ani słychu w światowych rankingach, na pierwszym miejscu zawsze są Brazylijki, czasem Rosjanki czy Czeszki zajmują dalsze pozycje, Polek nie widziałam.

I jeszcze muszę dodać że mężczyźni z innych krajów nie dlatego mają świra na punkcie Europejek czy Amerykanek bo są takie piękne, tylko cycata biała blondyna to symbol filmów pornograficznych, które cały męski świat namiętnie ogląda.

Edytowane przez emma8
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:04
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:00   #9
Mileva_
Zakorzenienie

Cholera, najpiękniejsze kobiety, które widziałam, są pochodzenia semickiego - Arabki i jedna z Izraela. Pewnie coś ze mną nie tak.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:01   #10
v-x-n
Wtajemniczenie

Szczerze? Ja uważam, że przeciętna Polka bez makijażu wygląda gorzej niż Hiszpanka czy Turczynka w takiej samej sytuacji. Cienka, często ziemista w kolorycie skóra i jasna oprawa oczu robią swoje - jakby postawić zwykła, normalną Polkę au naturel (np. taką w wieku 35lat) obok Latynoski, to sorry, moim zdaniem wyrazista uroda wygrywa.

Zgodzę się natomiast, że większość Polek potrafi się ubrać i bardzo ładnie umalować - 'odpicowane' faktycznie jesteśmy gdzieś w czołówce.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:03   #11
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Moim zdaniem te konkursy na miss są bez sensu, bo te wszystkie dziewczyny mają na sobie tyle kosmetyków, że szpachlą by chyba trzeba było tą tapetę zdejmować. Gdyby dziewczyny były całkiem bez makijażu, z ewentualnym tuszem do rzęs, pudrem i pomadką bezbarwną to wtedy byśmy zobaczyli, która jest naprawdę piękna. I tak powinno być. To konkurs piękności czy konkurs na najlepszą tapetę?
Na dodatek przeważnie wygrywają dziewczyny o wyrazistych rysach, często egzotycznych dodatkowo uwypuklonych przez bardzo mocny makijaż. Taki schemat się powtarza ciągle i ciągle. Ta dziewczyna, która w tym roku wygrała wybory Miss Universe jak dla mnie jest straszna.
Stary 2013-11-16, 20:07   #12
madana
Zakorzenienie

O zalinkowanych paniach nie da się wiele powiedzieć, bo są przywalone toną tapety na twarzy. No i jedziesz stereotypami aż miło.
Cytat:
Arabki...zawsze je podziwialam nie znajac zadnej. Widzialam wiele i jestem w szoku...moim zdaniem najbardziej nieurodziwa nacja jezeli chodzi o kobiety. Nie widzialam jeszcze ani jednej szczuplej ani ladnej. Ogromne nosy. bardzo nidelikatne rysy, agresywne wrecz, nie maja wiele wiecej kobiecosci w twarzach niz mescy odpowiednicy
- cóż, osobiście nie pogniewałabym się, gdyby Stwórca obdarzył mnie taką urodą: http://fakty.interia.pl/galerie/kraj...,83729#1147746 - nie wiedziałam, że Arabki mogą być aż tak piękne.
No i co znaczy "Polki są piękne"- Polki jak wszystkie kobiety są ... różne. Są Polki z blond włosami , mysią urodą i mające 160 cm (ja na ten przykład), są wysokie, smukłe i o ciemnym kolorze włosów- wyraziste.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:13   #13
coffee
and cigarettes

Madana - nie znasz się. Polki są najpiękniejsze.
Jola Rutowicz się piękniejsza od Cate Blanchett czy Monici Bellucci. Nie widzisz tego?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:13   #14
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
Szczerze? Ja uważam, że przeciętna Polka bez makijażu wygląda gorzej niż Hiszpanka czy Turczynka w takiej samej sytuacji. Cienka, często ziemista w kolorycie skóra i jasna oprawa oczu robią swoje - jakby postawić zwykła, normalną Polkę au naturel (np. taką w wieku 35lat) obok Latynoski, to sorry, moim zdaniem wyrazista uroda wygrywa.

Zgodzę się natomiast, że większość Polek potrafi się ubrać i bardzo ładnie umalować - 'odpicowane' faktycznie jesteśmy gdzieś w czołówce.
Zgadzam się. Ich uroda jest bardziej wyrazista. Słowianek często bardziej delikatna i wiele jest kobiet, które bez makijażu wyglądają mocno przeciętne, natomiast z makijażem już całkiem fajnie. A np. taka Latynoska ma w prezencie od natury to, co np. ja mam po zrobieniu makijażu, czyli ciemne rzęsy, ładniejszy koloryt cery.

Dodam, że mój ideał urody na tą chwilę wygląda tak jak w załączniku. To Rosjanka. Więc tu akurat wszystko by się zgodziło z teorią autorki.

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, osobiście nie pogniewałabym się, gdyby Stwórca obdarzył mnie taką urodą: http://fakty.interia.pl/galerie/kraj...,83729#1147746 - nie wiedziałam, że Arabki mogą być aż tak piękne.
Ta pani ma bardzo widowiskową urodę. Na pewno od razu zwraca na siebie uwagę, jak tylko się gdzieś pojawi. Piękna jest. Tylko jej brwi mi się nie podobają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg large.jpg (34,9 KB, 190 załadowań)

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2013-11-17 o 13:49 Powód: scalone
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:20   #15
Donzelle
BAN stały

Cytat:
O zalinkowanych paniach nie da się wiele powiedzieć, bo są przywalone toną tapety na twarzy. No i jedziesz stereotypami aż miło.
No i co znaczy "Polki są piękne"- Polki jak wszystkie kobiety są ... różne. Są Polki z blond włosami , mysią urodą i mające 160 cm (ja na ten przykład), są wysokie, smukłe i o ciemnym kolorze włosów- wyraziste.
To ksiezna z Arabii Saudyjskiej Mi ona w ogole sie nie podoba...taka androgeniczna, niedelikatna mi sie wydaje...ale to tylko potwierdza jak gusta moga byc rozne. Jesli nie jestes brzydka, i jesli zaloze, ze wygladasz jak przecietna Polka to dam palec, ze nie wygladasz gorzej lub wiele, wiele gorzej. Ona jest moim zdaniem po prostu wyrazista i watpie, ze u siebie zwracalaby uwage ze wzgledu na wyglad. Uwazam, ze ksiezna jest o wiele mniej urodziwa niz taka Monica Bellucci (zeby nie bylo, ze chodzi mi o koloryt) i inne europejskie kobiety uwazane za piekne, w szczegolnie wschodnioeuropejskie (chodzi mi o moj gust na tle roznych typow wygladu kobiet! A swoja droga Ksiezna uwielbiam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ameera441.jpg (18,2 KB, 170 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiezna.jpg (31,1 KB, 168 załadowań)

Edytowane przez Donzelle
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 20:21   #16
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Madana - nie znasz się. Polki są najpiękniejsze.
Jola Rutowicz się piękniejsza od Cate Blanchett czy Monici Bellucci. Nie widzisz tego?
a mnie zastanawia co takiego jest seksownego w tej Bellucci bo chyba tylko te napompowane usta, jakaś taka sztuczna ona mi się wydaje a bez makijażu ulicą przeszłaby niezauważona przez nikogo.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:22   #17
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Ta pani ma bardzo widowiskową urodę, na pewno zwraca na siebie uwagę, jak się gdzieś pojawi. Piękna jest, tylko jej brwi mi się nie podobają.
- cóż, mnie jej uroda zapiera dech w piersiach - jest zjawiskowa, wyrazista i piękna - nigdy taka nie będę ze swoimi blond włosami, jasną cerą, zielonymi oczami i 160 cm przy niej wyglądam po prostu... mdło. I jak ktoś wyżej napisał: Polka w typowym klimacie urodowym wypada blado na tle wyrazistej Latynoski czy Arabki.
A o paniach miss nie da się nic powiedzieć: ot zgrabne panny przywalone toną tapety , która z reguły postarza je i odbiera urodę, którą ładny makijaż wydobyłby.
Stary 2013-11-16, 20:23   #18
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Ta pani ma bardzo widowiskową urodę. Na pewno od razu zwraca na siebie uwagę, jak tylko się gdzieś pojawi. Piękna jest. Tylko jej brwi mi się nie podobają.
A mi się kompletnie nie podoba niestety
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:27   #19
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a mnie zastanawia co takiego jest seksownego w tej Bellucci bo chyba tylko te napompowane usta, jakaś taka sztuczna ona mi się wydaje a bez makijażu ulicą przeszłaby niezauważona przez nikogo.
Ja też tego nie rozumiem, czym tu się zachwycać. Tak samo, jak nie rozumiem fenomenu Angeliny Jolie, która dla wielu jest ideałem urody.

Dodaję zdjęcie Belluci od razu, do porównania ze zdjęciem tej Arabki. Jak dla mnie Belluci to po prostu ładna kobieta - jakich wiele i nic więcej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg monica_bellucci_womens_world_awards_2009_b.jpg (25,3 KB, 131 załadowań)
Stary 2013-11-16, 20:27   #20
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram. Te wyraziste rysy... jest cudna po prostu.

Chyba ktoś nie wie, co oznacza słowo androgyniczny - to tak jeszcze a propos księżnej.

Z tym że Bellucci to także jeden z moich osobistych ideałów kobiecej urody, obok Cate Blanchett i Penelope Cruz
Stary 2013-11-16, 20:30   #21
Donzelle
BAN stały

Cytat:
- cóż, mnie jej uroda zapiera dech w piersiach - jest zjawiskowa, wyrazista i piękna - nigdy taka nie będę ze swoimi blond włosami, jasną cerą, zielonymi oczami i 160 cm przy niej wyglądam po prostu... mdło. I jak ktoś wyżej napisał: Polka w typowym klimacie urodowym wypada blado na tle wyrazistej Latynoski czy Arabki.
A o paniach miss nie da się nic powiedzieć: ot zgrabne panny przywalone toną tapety , która z reguły postarza je i odbiera urodę, którą ładny makijaż wydobyłby.
Podejrzewam, ze w Arabii To ty zapieralabys dech. (ps zdziwilam sie bo pod postami kryje sie, podejrzewam, twardy charakter wiec bylam pewna, ze jestes wysoka czarnula )
Co do Latynosek, napisze moja opinie ok? Znam dosc wiele i uwazam, ze sa nieladne a kiedys rowniez sie zachwycalam. Nie chcialabym ich czarnych brwi w prezencie jezeli mialoby to laczyc sie z rysami ktore uwazam za nieladne Mysle tez, ze to ciemne owlosienie jest dla nich problemowe. O jednej uwazam, ze jest sliczna, ale uwazam przy tym, ze specyfika wygladu niejednej Polki lub Rosjanki wygrywa z wyrazistymi brwiami i rzesami. Ale to tylko moje zdanie.

Edytowane przez Donzelle
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:32
Stary 2013-11-16, 20:32   #22
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
To weź postaw obok tej podobno niezauważalnej Bellucci jakąś Polkę w podobnym wieku bez makijażu. Mamy wiele pięknych kobiet w PL, ale głównie po makijażowym tuningu, bez makijażu raczej zachwycać nie mamy czym - szczególnie polecam popatrzenie na dojrzalsze kobiety (a nie nastolatki czy dwudziestki).

Inny przykład pięknej latynoski bez makijażu - Penelope Cruz. Moim zdaniem au naturel wygląda lepiej niż z tapetą, czyli odwrotnie niż typowa Polka w średnim wieku (u nas jednak wypada trochę pudrem sypnąć i pociągnąć rzęsy tuszem, inaczej jesteśmy niewyraźne).
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:33   #23
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Popieram. Te wyraziste rysy... jest cudna po prostu.

Chyba ktoś nie wie, co oznacza słowo androgyniczny - to tak jeszcze a propos księżnej.

Z tym że Bellucci to także jeden z moich osobistych ideałów kobiecej urody, obok Cate Blanchett i Penelope Cruz
- prawda? Tu jest aktorka, która doskonale typ urody androgyniczny prezentuje, ale nie ta piękna księżna.
http://lula.pl/lula/56,111761,139872...___zestaw.html

Cytat:
(ps zdziwilam sie bo pod postami kryje sie, podejrzewam, twardy charakter wiec bylam pewna, ze jestes wysoka czarnula
- no i widzisz, jak można się pomylić? A to tylko 160 cm charakteru

Dobra,spadam, idę spać, bo jutro muszę wstać o 5 rano .

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 20:33   #24
HellCommander
Raczkowanie

a dla mnie najpiekniejsza byla Sharon Tate. I Natalia Vodianova.

Journey through the ice and snow
To heed the hunter's call,
To slay my enemies as the runes foretold.
HellCommander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:35   #25
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
To weź postaw obok tej podobno niezauważalnej Bellucci jakąś Polkę w podobnym wieku bez makijażu. Mamy wiele pięknych kobiet w PL, ale głównie po makijażowym tuningu, bez makijażu raczej zachwycać nie mamy czym - szczególnie polecam popatrzenie na dojrzalsze kobiety (a nie nastolatki czy dwudziestki
Z tym sią akurat zgodzę: jeżeli patrzeć na przedział wiekowy, to jak na swój wiek, zdecydowanie jest bardzo atrakcyjna.
Stary 2013-11-16, 20:35   #26
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
- prawda? Tu jest aktorka, która doskonale typ urody androgyniczny prezentuje, ale nie ta piękna księżna.
http://lula.pl/lula/56,111761,139872...___zestaw.html
Dokładnie o tej pani pomyślałam na widok tego słowa
Stary 2013-11-16, 20:38   #27
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie i nigdy nie rozumiałam tych zachwytów nad rzekomą urodą Polek.

Poza tym z wątku dowiedziałam się, że Polska jest w Europie Wschodniej
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 20:40   #28
Donzelle
BAN stały

Uzylam tego slowa, poniewaz w mojej opinii nos ksieznej oraz brwi mocno przypominaja mi arabskiego mezczyzne, ogolnie malo kobieca urode. Uwazam, ze wygrywa o wiele delikatniejsza Bellucci. Uwazacie inaczej, ok, to tylko moj gust
Stary 2013-11-16, 20:40   #29
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Poza tym z wątku dowiedziałam się, że Polska jest w Europie Wschodniej
Wiesz, dla wielu osób z np. Francji to my postsowieccy jesteśmy

Cytat:
Uzylam tego slowa, poniewaz w mojej opinii nos ksieznej oraz brwi mocno przypominaja mi arabskiego mezczyzne, ogolnie malo kobieca urode. Uwazam, ze wygrywa o wiele delikatniejsza Bellucci. Uwazacie inaczej, ok, to tylko moj gust
Skoro pochodzą z tej samej grupy ludności, to zaiste dziwne, że przypominają A pełne usta i szerszy nos ciemnoskórej kobiety przypominają te rysy ciemnoskórego mężczyzny, zgroza!

To wyraziste rysy są mało kobiece? Od kiedy?

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:42
Stary 2013-11-16, 20:50   #30
Donzelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Wiesz, dla wielu osób z np. Francji to my postsowieccy jesteśmy

Skoro pochodzą z tej samej grupy ludności, to zaiste dziwne, że przypominają A pełne usta i szerszy nos ciemnoskórej kobiety przypominają te rysy ciemnoskórego mężczyzny, zgroza!

To wyraziste rysy są mało kobiece? Od kiedy?
Moze zeby okreslic czy ta pani prezentuje androgeniczna urode potrzebny jest sztab specjalistow i mozemy sie o to klocic, moze zupelnie sie mysle, ale ja uwazam, ze prezentuje, nie chcialam napisac wprost - uwazam, ze wyglada po prostu mesko. Ma niedelikatny, duzy nos a brwi podkreslaja mocne rysy, to dla mnie nieladne i meskie, wole delikatna urode i male noski, podobaja mi sie duzo bardziej kobiety dla przykladu z Rosji i wolalabym jasne brwi ktore bym malowala, niz nos ktory posiada ksiezna, chyba mam prawo tak myslec? Napiszesz mi teraz, ze gadam glupoty bo ona jest piekna? Ok, masz prawo uwazac co chcesz chcesz, i ja rowniez, no widzisz, jak gusta potrafia byc rozne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości