![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Figura typu "gruszka". Proszę o pomoc.
Witam. Mam 15 lat i mam problem ze swoja figurą. Nie chodzi tutaj o to, że mam o kilka cm za duzo tu czy tam. Nie chodzi mi nawet o wygląd. Mam po prostu wielki problem z doborem ubrań. Szczególnie spodnie, spódnice i sukienki. W pasie sa za szerokie, a w biodrach za ciasne, szczególnie w ich najszerszym miejscu. Jest to górna partia ud. To tutaj sie wszystko spina. Na prawdę jest to bardzo uciążliwe. Musze dobierać bombki odcinane pod biustem lub w pasie, bo biodra są jakieś nieproporcjonalne. Chciałabym sie tego pozbyć, bo muszę rezygnować z wielu rzeczy bardzo często z uwagi na to. Poniżej załączam zdjęcie. Pytanie: czy w "centrum" bioder mogę sie jeszcze rozbudować? W pasie jestem bardzo szczupła. Nie mam tzw. boczków, a TO poniżej pępka to kości biodrowe, które wystają. Potem jest wężej a potem zaczynają sie masywne uda. Czy są jakieś specjalne ćwiczenia na górną partię ud? W internecie jest tego pełno, lecz obawiam się, że to może jeszcze bardziej rozbudować mięśnie i optycznie je poszerzyć.
Poniżej załączam zdjęcia. Załącznik 4409905 Załącznik 4409906 Oraz manipulacje komputerową o jakim efekcie z utęsknieniem mówię (ta z zielonym znaczkiem). Załącznik 4409911 AUTENTYCZNE ZDJĘCIE CAŁEJ SYLWETKI Załącznik 4414175 Edytowane przez noanni22 Czas edycji: 2014-07-04 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Figura typu "gruszka". Proszę o pomoc.
Mam taki sam typ figury. Najlepsze spodnie do tej figury to takie, które nie są zwężane. Poza tym, mnie pomogło bieganie. Tobie też polecam, ewentualnie skakanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Skakanki muszę spróbować
![]() A po jakim czasie będzie widać efekty? I czy naprawdę pomogło? Zginęły trochę te masywne uda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Z ud zeszły mi 3-4 cm przy skakaniu 10-15 min. aż się sama dziwiłam, że to możliwe. Efekty po jakimś miesiącu będą widoczne już na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A i jeszcze jedno: nie rozbudowują sie przy tym mięśnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Może trochę tu nad kolanem, ale na pewno nie będziesz wyglądać jak kulturystka :d ładnie sie zarysowywują mięśnie łydek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja nie zauważyłam rozbudowywania, wręcz przeciwnie
jedynie łydki się wzmocniły(obwód ten sam, ale twardsze i bardziej foremne) (trzeba pamiętać o rozciąganiu łydek, bo one bardzo intensywnie pracują przy skakance) reszta wyszczuplała, bardzo duży spadek po wewn.str.ud ogólnie bez większych zmian na wadze w krótkim czasie zmieniłam spodnie na rozmiar mniejsze, a jestem gruszką, byłam zaskoczona efektywnością (właśnie pod kątem tego typu sylwetki)
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tylko nie przesadź z czasem na początku. Ja jak się niedawno dorwałam do skakanki na 30 minut po długiej przerwie to nie mogłam chodzić, takie zakwasy w łydkach miałam. Aż się rodzice ze mnie śmiali, bo bardziej się toczyłam niż stawiałam kroki. :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Kobietki! Mam dokładnie ten sam problem co autorka, niestety my gruszki tak mamy i jestem strasznie wdzięczna za tą wskazówkę !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Więc na początek ile czasu wystarczy by nie przesadzić? No i skaczecie szybko dwiema nogami na raz czy na przemian?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
No chyba raczej dwiema nogami, wtedy wszystko pracuje, a przy skakaniu na przemian nie bardzo :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To początki więc wiesz, różnie można myśleć : D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
♥
|
Trening siłowy
![]() po zdjęciach widać , że jesteś typową gruszką - góra szczupła a dół masywniejszy. jak będziesz nadal tylko aeroby wykonywać to pogłębi Ci się różnica i będzie to komicznie wyglądać - u góry same kości a na dole nadal nie będziesz zadowolona ![]() mogłabyś wkleić zdjęcie gdzie ukazana jest cała sylwetka wraz z ramionami ? ręce oczywiście wzdłuż tułowia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jezu,w koncu znalazla sie osobka na tym forum,ktora podziela moje kompleksy! Ja takze mam identyczna budowe i juz dlugo szukam odpowiedzi na pytanie,jak stracic te nieszczeesne bryczesy! czy dieta i cwiczenia w koncu kiedys wydadza plony? tego sobie i Wam w nowym roku zycze!!!
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wstawiłam zdjęcie całej sylwetki
![]() Więc w takim razie teraz bardzo proszę o pomoc. Wskazówki na temat konkretnych ćwiczeń? może dieta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno, masz piękną, kobiecą figurę. Nie mierz ciuchów dla wychudzonych patyczaków. Bardzo fajnie będą wyglądać na Tobie rozkloszowane spódnice, ale z lejącego się, opływającego ciało materiału, albo ołówkowe, ale dopasowane przez krawcową. Z dżinsami to jest różnie, na mojej gruszkowatej dupencji dobrze wyglądają górą obcisłe, lekko dzwonowate u dołu, proste, klasyczne i lekkie rurki. To już trzeba sobie przemierzyć - z 10 par czasem 1 pasuje. Do tunik i spódnic noś paski, podkreślaj talię. Biust powiększysz lejącym się golfem, ramiona poszerza dekolt amerykański.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No, z biustem to jeszcze trzeba troszke chyba poczekać, bo jak narazie to za wiele go nie ma
![]() Dekolt amerykański to tzw. łódka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Tak, płytki, rozszerzający się na ramiona. Biust na pewno się pojawi, gdy ściągniesz łopatki, wyprostujesz plecy. Normalnie aż 2x większy się robi, gdy dobrze się stanie, z wyprostowanym kręgosłupem
![]() Edytowane przez hiacynta007 Czas edycji: 2012-01-01 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mam identyczny problem jak autorka.
Dzisiaj z okazji wyprzedazy kupiłam sobie spodnie, rozmiar mniejsze od tych co zazwyczaj nosze. Postanowienie: zlikwidować bryczesy, które uniemożliwiaja mi chodzenie w tych spodniach (zalozyc-zaloze, ale ciasne są bez dwoch zdań, w pasie ok). Miło, że Hiacynta007 podzieliła sie wskazówkami co do stroju, ale mimo wszystko puentą tego postu bylo pozbycie sie problemu, a nie ukrycie go. |Poza tym, która z nas nie chciałaby wyglądac bosko w rurkach ![]() Czyli jak narazie ustalilysmy, codziennie skakanka przez 15 min., tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
♥
|
Nie ma tak źle z sylwetką jak myślałam. Chyba na wcześniejszych zdjęciach ręce miałaś w górze ?
![]() Ile razy w tygodniu możesz ćwiczyć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja sama cwiczw 3 rzy w tygodniu silowo plus 3-4 razy w tygodniu rowerem 10km przejezdzam na zroznicowanym terenie,utzrmywalam dwa miesiace bilans na 1200 trzymalam i lipa,nic te moje bryczesy nie ruszyly,nawet w sumie wiele sie nie zmienilo,organizm sie wybronil jasna cholera. musze pokombinowac z dieta,moze wiecej bialka i wody,ech,sama nie wiem.
Uzależniona od Wizażu ![]() ![]() Staram się spełnić marzenia...za długo odkładane ![]() Edytowane przez guniaaa Czas edycji: 2012-01-02 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Tak, na razie skakanka ale coraz częściej myślę, że potrzebujemy czegoś więcej
![]() Z rozkładem ćwiczeń jestem otwarta. Może być nawet co dzień, lecz wolałabym ćwiczenia w domu. I właśnie o to chodzi, by usunąć ten problem a nie go tuszować, bo robię to tylko i wyłącznie dla siebie. A jeśli to ukryje to nic się nie zmieni, bo ja nadal będę widziała jak jest na prawdę. Więc dziewczyny, łączmy się < 3 Edytowane przez noanni22 Czas edycji: 2012-01-02 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz schudłam kilka kilogramów i różnica między górą a dołem nie jest już aż tak widoczna, ale nie mogę poradzic sobie z udami, chyba nigdy nie będą takie, jakie bym chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Poppy, z takimi pytaniami to na KZ
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
okej, nie będę publicznie poruszac takich tematów
![]() a można się tylko dowiedziec co w tym pytaniu było nie w porządku? (to nie jest żaden zarzut, ani pretensja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
tak?
to powiedz co Ci da znajomość wymiarów koleżanki? potwierdzi lub zaprzeczy, że też jesteś lub nie jesteś "gruszką"? no nie żartuj.. do tego jeszcze biust, udo.. ![]() pomijając, że pytania co najmniej niedyskretne ![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Jeśli Noanni22 bedzie chciała to poda, możemy nie robić z tych wymiarów takich problemów? To nic strasznego
![]() Użytkowniczka macerata oburzyła się conajmniej tak jakby ktoś próbował wyciągnać od niej informacje o jej wymiarach. Take it easy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sama mam taką figurę i muszę przyznać, że absolutnie nie ma sensu jej zmieniać ani nad nią pracować. Biodra i tak pozostaną!
No i poza tym po co zmieniać coś co ma bardzo wielu amatorów wśród płci odmiennej. Poza tym świetnie się prezentuje w sukienkach i tunikach - bardzo kobieco - niedoskonałości można lekko zamaskować i staną się atutami! Do dzieła!
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wiem, tylko że mi nie chodzi o biodra a o masywne uda. To właśnie te uda chciałabym jakoś pomniejszyć. Przynajmniej optycznie (ale nie maskować pod ubraniem).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.