|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
`Beznadziejny ten zięć` czyli problemy mamy....
Hej.
Świeża sprawa, bo z chłopakiem jestem z jakieś 2 tygodnie. No cóż mama w końcu musiała się jakoś dowiedzieć ( z tatą o takich sprawach wcale nie rozmawiam). W żartach mojego TŻ nazywała zięciem... Gdy zaprosił mnie na obiad, który sam zrobił, gdy usłyszała co zrobił itp. była wniebowzięta, że jak super itp itd. Ale gdy usłyszała ze wyjechał z rodzicami w góry na tydzień (nie mieszka z nimi na codzień bo studiuje w innym mieście, ma 21 lat) to wielce oburzona, dlaczego pojechał z nimi a nie ze mną ( mimo iż z rodzicami zaplanował wyjazd przed naszym poznaniem wg), że po co mi wysyła zdjęcia tych pięknych widoków, że taki zięc to beznadziejny. Non stop chodzi za mną i mi mówi zebym uważała, żeby mnie nie zdradził ani nic. Stałe docinki typu: ` eh ten zięć to maminsynek` `ten zięć to...` . Drażni mnie to już!! Nie zna go wcale, nie widziała na oczy, nie wie jak wygląda, nic o nim nie wie! Czy to jej przejdzie? Przeżyć? Przemilczeć ? Czy zwrócić jakoś dosadniej uwagę? Bo zazwyczaj to komentuję typu: ` Booże, nie chce mi się nawet z Tobą rozmawiać`. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: `Beznadziejny ten zięć` czyli problemy mamy....
Cytat:
Zwróć jej uwagę raz, na spokojnie, konkretnie. Choć wątpię by dotarło bo to co napisałaś to jakiś kiepski żart. Później unikaj tematu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Twoja mama chyba najchętniej sama znalazła Ci partnera - takiego, który będzie dla niej zięciem wymarzony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Powiedziałabym, żeby się delikatnie mówiąc przymknęła, bo nawet go na oczy nie widziała, a tym bardziej nie rozmawiała z nim. Nie możesz zwrócić uwagi własnej matce? Jak w przedszkolu :d
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale w sumie zamiast odpowiedzi na jakiś tekst można przyjść do tej matki i powiedzieć, że mamo może pogadamy o tym i o tym bla bla bla, fajnie, że się martwisz i chcesz dla mnie jak najlepiej bla bla bla
i te sprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
sissy that walk
|
Mnie się wydaje, że skoro mama ma takie zapędy do komentowania nieznanych sobie ludzi, to najlepiej byłoby jednak nie dzielić się z nią szczegółami. Wie, że masz chłopaka - spoko, wystarczy, nie pokazuj jej zdjęć od niego, nie opowiadaj gdzie z kim jest, co zrobił dla Ciebie albo dla kogoś. Nie za bardzo będzie za jakiś czas co komentować
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() PS: Strasznie nie lubię tego określenia TŻ :/ Dziewczyna ma męża to TŻ, dziewczyna ma chłopaka kilka lat - TŻ, ma chłopaka 2 tygodnie, też TŻ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EDUkator
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;44967992]Rodzice zawsze czepiają się o chłopaków swoich córek, ale to już jest przesada
![]() PS: Strasznie nie lubię tego określenia TŻ :/ Dziewczyna ma męża to TŻ, dziewczyna ma chłopaka kilka lat - TŻ, ma chłopaka 2 tygodnie, też TŻ? ![]() Ja z kolei nie lubię generalizowania ![]() Nie mów nic mamie o nic, nie wspominaj, nie opowiadaj, po co, skoro lubi takie wnioski z kosmosu wyciągać.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
WCALE JESZCZE NIE musi być jej zięciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;44967992]Rodzice zawsze czepiają się o chłopaków swoich córek, ale to już jest przesada
![]() Owszem, jest to mój faktycznie pierwszy chłopak. Na pewno jest nieprzyzwyczajona, pewnie też się martwi. Ostatnio spędziliśmy ze sobą calusieńki dzień, bo nie będziemy się widzieć przez 1.5 tygodnia (dla nas to kosmos) to gdy wróciłam do domu to mama była oburzona gdzie tak długo balowałam, co robiłam, że to przesada i żebym dbała o swoją reputację :O Czyli ogólnie myślała, że cały dzień eksperymentowałam w łóżku ze swoim pierwszym chłopakiem... po 2 tyg. No męczarnia nie z tej ziemi... Mam dobry kontakt z mamą, raczej o wielu rzeczach sobie mówimy, ale nigdy nie byl poruszany temat ani chłopaków, ani związków, ani seksu ani nic! Ona eż nigdy mi nie mówi jak się poznała z tatą, no wiecie, takie opowiastki. Chciałabym być fair, chciałabym by wiedziała z kim się spotykam, by go w miarę szybko poznała.... ale chyba macie rację, że na razie lepiej sie dyskutować, przymnkąć się i zaczekać. (??) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jak dobrze, że mam kochaną mamę
![]() ![]() ![]() Mamie powiedz, żeby go oceniła dopiero jak go pozna, teraz niekoniecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie nienormalne jest nazywanie chłopaka 14-dniowego zięciem , równie dziwne jest nazywanie do "maminsynkiem", bo z rodzicami pojechał na zaplanowany wyjazd itp. Na takie dziwne matki jest jeden sposób: mówić im jak najmniej. Bo komentarze są zwyczajnie niemądre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja po dwóch tygodniach to bym nawet mamie nie wspominała o facecie. Sama znałabym go za mało i nie wiedziałabym na co go stać. A może po miesiącu by się mu/mi odmieniło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Opowiadaj jej tylko ogólnie, bez szczegółów, jakie zdjęcia Ci wysłał, itp. Wtedy nie będzie tak wszystkiego komentować. W ogóle jaki zięć, jesteście razem 2 tygodnie, do zięcia to jeszcze daleka droga!
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A gdyby moja mama nazywała po tym czasie mojego chłopaka "zięciem" to chyba bym padła ze śmiechu i raczej nie życzyłabym sobie takich nadużyć z jej strony. Powiedz swojej mamie, że to początek waszej i znajomości i nie wiesz jak to wszystko się potoczy, więc jej zażalenia odnośnie jego wyjazdu są niepoważne (poza tym to nie sprawa Twojej mamy z kim Twój chłopak wyjeżdża w góry), tym bardziej, że kobieta na oczy go nie widziała.
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze, dokladnie jaki ziec po tylko 2 tygodniowej znajomosci?
![]() Po drugie, czemu mialby ciebie w gory zabierac, po tak krotkiej zajomosci? Szczeglnie jak to on mialby pokrywac wszystkie koszty? Po trzecie, twoja mama juz na samym poczatku znajomosci widac, ze chce ustawic wszystko tak, zebys liczyla sie tylko ty, tak jakbyscie juz byli co najmniej maleznstwem, a nie ze znacie sie 2 tygodnie. A potem, jak bedziecie juz dajmy na to malzenstwem, to wtedy to fakt powinnas byc dla niego nawet wazniejsza niz rodzice, z tym, ze rodzicow tez nie powinno sie wg. mnie zaniedbywac, to wtedy mysle, ze moze byc tak, ze ona bedzie ustawiac tak, zeby to ona byla ta lepsza mama i dla ciebie i dla twojego meza... Wydaje mi sie ze w tym kierunku to moze isc, jak na poczatku z nia nie wyjasnisz tej kwestii.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tylko nie pomyślcie teraz że żyję w jakiejś patologicznej rodzinie... :/
Dzięki wam wszystkim za rady ! Na razie jest cisza :O Ona nazywa go zięciem takim żartem... chyba :O w każdym razie strasznie mnie to drażni, no bo po co takie gadanie? Chcę być z nim i strasznie mi zależy na tym, by moi rodzice mieli o nim dobre zdanie i wg. Oczywiście wszystko pokaże czas, jeszcze wiele się może wydarzyć itp. Ale po prostu mi zależy na normalnej dobrej relacji nas wszystkich w tym wszystkim... Dlatego tak mnie denerwuje to co dzieje się teraz, ta otoczka... Jakby się naśmiewała ze mnie że mam chłopaka... JA! Ta co nigdy nie miała, ta co miała tylko koleżanki itp... Przy czym, wiele moich znajomych,, których ona zna, lub jakiś osób z naszej rodziny czy miejscowości którzy są w podobnym wieku i mają partnerów - zachwala, że ooooo.... ma faceta, była z chłopakiem, jedzie z chłopakiem itp itd. A ja? Mam i źle :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ty wiesz lepiej co dla ciebie dobre i olej docinki mamy
![]() powiedzialbym jej cos w stylu "gowno mnie obchodza twoje teksty bo nie masz zadnego argumentu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;44967992] PS: Strasznie nie lubię tego określenia TŻ :/ Dziewczyna ma męża to TŻ, dziewczyna ma chłopaka kilka lat - TŻ, ma chłopaka 2 tygodnie, też TŻ? ![]() Mąż, długodystansowy chłopak - a jakże, dlaczego nie Towarzysz Życia. Ale fakt - chłopak 2-tygodniowy; chłopak, z którym się jest a ogląda się za innymi... i używanie słów Towarzysz Życia - paranoja. Ale na wizażu chyba skrót "TŻ" przestał oznaczać cokolwiek niż dwie literki mające określić, że ten ktoś, to w takim czy innym sensie partner/chłopak ![]() Cytat:
Szkoda zdrowia na zdawanie relacji z Waszej relacji ( ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Hrodebert
|
No Mama się wczuła w rolę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ja tylko nie pojmuję, dlaczego 21letni, mieszkający sam i studiujący chłopak jest nazywany przez Twoją mamę "maminsynkiem"? Bo pojechał z rodzicami na narty? A to już nie wolno czasu z rodziną spędzić, zwłaszcza, że nie widują się na co dzień?
Strasznie niefajne ![]() A tym bardziej mnie to dziwi, bo dopiero co wróciłam z nart, gdzie dołączyłam z chłopakiem do jego rodziców... I do głowy by mi nie przyszło (ani mojej mamie), żeby z tego powodu nazwać mojego chłopaka maminsynkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.