|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Jak używać pudru brązującego??
Może to głupie pytanie ale"Kto pyta nie błądzi"
![]() zujacy isadory i jeszcze do konca neiwiem jak go uzywac zeby uzyskac ladny naturalny efekt opalenizny na buzce.Moze macie jakies swoje sposoby jak go nakladac gdzie wiecej gdzie mniej??? Prosze o rady bo narazie uzywam go tylko na skronie jak róż ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak używać pudru brązującego??
ja nim modeluje buzie czyli troche na brode nos policzki i skronie (to mi wyszczupla twarz
![]() najwazniejsza zasada to nie przesadzić!! małe ilości bo potem można zawsze dodać ![]() jeszcze jedno wiem że niektóre osoby smaruja się nim całe ale to nie wyglada ciekawie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prowokacjo było o tym całe kilometry ale niech tam
![]() Puder brązujący najlepiej nakładać grubym pędzlem, żeby uniknąć plam i nierównomiernego rozłożenia pudru. Możesz używać go do modelowania twarzy jak i również do zmiany kolorytu skóry - wtedy nakładasz na całość. Ważne jest żeby puder nakładać od góry do dołu - nigdy pod włos !! Zazwyczaj to co chcemy "schować" przyciemniamy a to co "uwypuklić" rozjasniamy. Co do modelowania to zerknij na wątek Femme o modelowaniu twarzy ![]() No to tyle ode mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
za pomoca dużego pędzla opruszyc całą twarz ale delikatnie, a na kości policzkowe i nos ciut mocniej,i popieram ze lepiej mniej na początku, zawsze można poprawic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzięki8 za porady
![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam puder astora (ale nie ten ostatni z złotymi napisami) niestety nie ma go w Polsce ostatnie opakownaie właśnie znalazłam na targowisku ![]() teraz nerwowo poszukuje nowego lub jakiego zamiennika ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam od jakiegos czasu ziemi slonecznej http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=6626a wczesniej Rimmela http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5086
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakładam jego niewielką ilość na pędzel i przypruszam nim całą twarz, aby ocieplić jej koloryt. Nie 'dobieram' pudru z opakowania, maluję się tym co nabrało się na pędzel za pierwszym razem. Następnie miejsca, które chcę przykryć przypruszam pudrem ponownie. W zależności od potrzeb można nim tuszować okrągłą twarz (wyostrzając jej rysy, nakładając puder po jej bokach), czy niekształtny nos. Więcej o technikach maskowania niedoskonałości w archiwum. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja uzywam Max Factora
Ja uzywam grubego scietego pedzla, niewielka ilosc pudru nakladam okreznymi ruchami na policzki, czolo, grzbiet nosa, czubek brody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mnie nauczyla nakladami tego pudru kosmetyczka. na twarz czesniej dobrze odtluszczona, w moim przypadku po nalozeniu malej ilosci sypkiego pudru transpatentnego(na tlustej buzi po nalozeniu no podkladu i na to od razu brazujacego pudru robia sie plamy),nakladamy srednim pedzlem puder brazujacy. na policzki ,skronie brode i nos. nastepnie wiekszym czystym pedzlem rozcieramy puder n acalej twarzy, aby kolor byl rownomierny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.