![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :)
Witam
![]() ![]() Cytat:
II sezon pojawił się 17 lutego 2014 roku. <złamanie regulaminu> napisy do drugiego sezonu [zawsze mozna sobie doczytac, poki co tylko do pierwszego odcinka] http://kfd.pl/s/4v1t wszystkie trailery drugiego sezonu: http://www.youtube.com/watch?v=qoF8v...YWYJhPa0oDFbf4 -------------------------------------------------------------------------------------------- My Mad Fat Diary to serial, który powstał na podstawie prawdziwego pamiętnika Rae Earl. cz.1: My Mad, Fat Teenage Diary: http://www.bookdepository.com/My-Mad.../9780340950944 cz.2: My Madder, Fatter Diary: v. 2: http://www.bookdepository.com/My-Mad.../9781444754285 Zapraszam do dołączenia do nas ![]() Pamiętaj, że spoilerujemy na biało ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-10-08 o 14:18 Powód: niedozwolone linki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :)
ok, to ja coś napiszę pierwsza
![]() Na serial wpadłam dzięki cudownemu blogowi kosovitz http://kosovitz.blogspot.com/ - kopalnia informacji o serialach i filmach. Polecam. Dla tych, którzy nie wiedzą o czym jest serial: http://www.filmweb.pl/serial/My+Mad+...ry-2013-678189 Jest rok 1996, po czteromiesięcznym pobycie w szpitalu psychiatrycznym szesnastoletnia Rae wraca do rodzinnego domu. Dziewczyna ukrywa swoje problemy zdrowotne przed nowymi znajomymi. Najbardziej lubię oczywiście Rae - jej problemy są i były mi bardzo bliskie. Jestem pod wrażeniem umiejętności Shannon, która ją gra - wszystko wydaje się być takie prawdziwe... Nie widzę w tym sztuczności. Uwielbiam Finna - Nico gra go cudownie ![]() W ciągu czterech dni obejrzałam serial dwukrotnie, pod rząd ![]() Oglądałam go z angielskimi napisami, ponieważ nie mogłam czasami zrozumieć tego co mówią ![]() Z niecierpliwością czekam na drugi sezon - ma się pojawić w lutym ![]() I tutaj mój ulubiony fragment z promo 2 sezonu: http://25.media.tumblr.com/b1764f598...6ejeo1_250.gif http://31.media.tumblr.com/6f2a918ff...6ejeo2_250.gif (usunęłam linki, bo jak któraś nie oglądała, to jest to spory spoiler ![]() Najmniej lubię Chloe - jest okropną przyjaciółką. W sumie lubię wszystkich i moim zdaniem wszyscy wpasowali się w role idealnie ![]() Czy któraś z was czytała książkę?
![]() ![]() Edytowane przez mantas Czas edycji: 2014-02-21 o 00:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Chimay
|
O jak miło
![]() Mój ulubieniec to Kester, z młodszych postaci (oczywiście!) Rae, Finn i Archie. Nico widziałam w czterech serialach, ale w tej roli zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Najmniej lubię Chloe, kogoś mi ta dziewczyna przypomina, ale nie mogę sobie przypomnieć kogo ![]() Ulubiony cytat to Cytat:
Zagłosuj na Paczkomat ![]() Edytowane przez kosovitz Czas edycji: 2014-01-02 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
oglądałam i chociaż jestem juz starą kopą to mi się podobało
![]()
![]() |
#5 | |
Chimay
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No kurcze przestane włazić na ten wizaż. Mam kolejny serial...
![]() co prawda jestem po pierwszym odcinku ale nie zapominajmy że on trwa 40 min ![]() ![]() ![]() Ciekawostka: doczytałam w internecie, głowna aktorka ma 25 lat ![]() tylko nie pisać spoilerów ![]() ![]() Z Facebooka: "My Fat Mad Diary looks at life from the perspective of funny, music-mad 16-year-old Rae. Series 2 starts Feb 2014!" A więc druga seria od lutego ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2014-01-03 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Series 2 - coming soon: Series 2 kicks off at the hazy end of the long hot summer of 1996, just after Rae has finally revealed the truth about her mental health to her gang of friends and shared that moment with object of her lust, Finn. Things are pretty much as good as they get in Lincolnshire. But there's something looming on the horizon which threatens to disrupt the glorious status quo... college.
ŹRÓDŁO: http://www.comedy.co.uk/guide/tv/my_mad_fat_diary/ ![]() Czytam własnie książkę i jestem w szoku. [SPOILER O KSIĄŻCE] Aż chyba napiszę gdzieś posta o różnicach i podobieństwach między książką a filmem... Film miał być oparty na książce, a póki co niezbyt jest... Jestem na 30 stronie, zostało mi jeszcze 150 ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mantas Czas edycji: 2014-01-03 o 21:13 Powód: MUSIAŁAM DODAĆ ŹRÓDŁO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
MANTAS-
a co tam jest w książce ? ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:14 ---------- dobra, zmiażdżyłam cały serial, do pracy na bank nie wstane, dobranoc ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w klubie wciągających serial na raz ![]() W książce (póki co) jest wszystko inaczej. Jedynie 3 sytuacje się powtórzyły z serialu + 3 zdania idealnie zerżnięte z książki wystąpiły w serialu. Przyjaciele są bardziej sukowaci i sytuacje są inne. Np. Faktycznie Rae utkwiła na zjeżdzalni, ale to było na basenie publicznym i ludzie się z niej ostro śmiali... I faktycznie nazywana była Jabba ![]() Skończę całość i wtedy się wypowiem, ale już wiem, że serial to raczej coś w stylu hollywood, czyli słodko na końcu. Miałam nadzieję, że NAPRAWDĘ będzie on robiony na podstawie ksiązki, skoro tak był reklamowany. Ale gdyby faktycznie tak było nigdy nie puściliby go w telewizji. Sam pamiętnik jest smutny. Na tych 30-tu stronach Rae często pisze jak bardzo pragnie miłości i jak się nienawidzi. Dziwnie jest czytać to wiedząc, że to prawdziwe uczucia i słowa nastolatki jaką była każda z nas. Strach czytać co będzie dalej...
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kurcze, poczytałabym tą książke ale nie mieszkam w Polsce... chyba poszukam e-booka
![]() faktycznie wszystko inaczej ![]()
![]() |
#12 | |
Chimay
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno chloe (która w książce ma inaczej na imię) jest miksem jakiś 3 osób. Był w książce pocałunek, ale okazało się, że chłopak nie był gejem, tylko czuł się w obowiązku ją pocałować, bo mu przyjaciele przekazali, że Rae się w nim kocha. Imiona inne, no wszystko inne. Smutna ta książka jak cholera. Jest taka, że jak ją czytam, a szczególnie to co Rae mówiła i co do niej mówiono to mam ochotę załkać. Serial w porównaniu z nim jest naprawdę zupełnie inny. Taki w stylu filmów dla nastolatek. Żebyś też chciała mieć chłopaka takiego jak Finn i żeby wszystko skończyło się dobrze. Ja czytam oczywiście po angielsku, w pdfie na komórce. Mogę ci ją wysłać mailem ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Chimay
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mi podać maila ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa twojej opinii o książce ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dzięki Ci mantas za ten wątek.
![]() Oprócz głównej bohaterki uwielbiam Kestera. I Finna. ![]() Nie mogę się już doczekać drugiego sezonu. Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2014-01-04 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Przeczytałam książkę. I nie kończy się jak serial. Więcej nie zdradzę ![]() Czy wam też finn w ostatniej scenie kojarzy się z tym: Bo ja go tam widzę z tym kolczykiem, grzyweczką i dżinsową katanką ![]() Tak btw, szperałam w necie i jestem w szoku jak ogromna ilość lasek się w nim kocha ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
toż to Finn
![]() dobry materiał do kochania ![]()
![]() |
#22 | |
Chimay
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest Archie, nie? ![]() tu też nie Finn, a Archie. Mam nadzieję, że serial skończy się dobrze i romantycznie dla Rae i Finna, bo moje serduszko tego nie wytrzyma ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
O MMFD słyszałam już wcześniej, ale i tak za dużo seriali oglądam, więc obejrzenie go ciągle odkładałam na później. Wczoraj rano trafiłam na ten wątek i wieczorem obejrzałam wszystkie odcinki
![]() Nastolatką już dawno nie jestem, ale serial jest świetny. Trochę szkoda, że nie mogłam obejrzeć go, kiedy sama byłam w wieku Rae. Może nie miałam wtedy aż takich problemów jak ona, ale łatwiej byłoby mi się utożsamić z nią niż z bohaterami np. Życia na fali, które wtedy oglądałam ![]() Ulubieni bohaterowie to oczywiście Rae, Finn, Archie i Kester. i ulubiony cytat, Kester: Cytat:
Dla mnie ogromnym plusem serialu jest też muzyka. kosovitz, świetny blog ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd masz gify? ![]() o matulo, ale Archie jest gejem( i lepiej żeby nim został ![]() ![]() \\edit: znalazłam gify na fanblogu, eee to może być wyjęte z kontekstu że łapie ją za cycki haha ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- ![]() to była dobra scena ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2014-01-05 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gify są z promo 2 sezonu ![]() Coś czuję, że Archie dalej będzie szukał swojego prawdziwego ja. Może się okaże, że jest biseksualny? tu reszta gifów: http://finnfuckingnelson.tumblr.com/...s2-coming-soon Cytat:
![]() Ja lubię scenę z Kesterem, kiedy mówi: My nickname is Raemundo. I dalej też ![]() ![]() i jak biega: ![]() Mogłabym cały wątek wypełnić ulubionymi scenami ![]() A jak myślicie, co Kester robił w toalecie kiedy Rae go znalazła?
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja najpierw pomyślałam, że może sobie przyćpał
![]() Ale fakt, to, że zasnął po pijaku bardziej pasowało. A co sądzicie o tym, kiedy Finn mówi na końcu do Rae: "czemu mi nie powiedziałaś?"? Czy chodzi mu o to, że nie powiedziała o swojej chorobie, o tym, że go kocha, czy ogólnie o wszystkim? Jestem ciekawa odpowiedzi ![]()
![]() |
#29 | |
Chimay
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja też myśle że o wszystkim, w szczególności o tym że była w psychiatryku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.