|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!!!!!!!!!!
Witam.
Mam na imię Magda, mój problem polega na tym, iż nie mogę dobrać do swojej cery idealnego podkładu. Aktualnie używam Revlon ColorStay do cery mieszanej i tłustej odcień 180. Co mogę o nim powiedzieć mimo tylu pozytywnych opinii nie jestem do końca do niego przekonana. Może w pierwszej wersji był nieco lepszy i moim zdaniem jakby nieco jasniejszy. Kryć może i kryje jednak robi straszną maskę na twarzy a nie uzywam go duzo. Po jakimś czasie świece się jak bym była naoliwiona a tego nie na widzę. Wystarczy dotknąć twarzy i juz sie ma podlad na palcach. A ja szukam raczej czegoś co przykryje mi niedoskonałości tj. zaczerwienienia, rozszerzone pory, oraz nie bedzie efektu ani maski ani naoliwionej cery. W tym podkładzie wydaje mi się też że po jakimś czasie robi się taki jak by żółty nalot tego też nie preferuje. Dla tego mam nadzieje że ktoś mi pomorze, wybór w moim przypadku jest nieco ubogi, bo chciałabym krycie,mam też problem z cieniami pod oczami i chciałabym by dał również rade przykryć (ewentualnie jeśli znacie dobry korektor do cieni pod oczami też w miare do 30zł.), matowość brak maski, trwałość, by nie brudził, wykonczenie zeby było naturalne no i w granicach 60zł nie więcej ponieważ nie stać mnie na co miesięczny wydatek powyzej tej sumy. Myślałam również o jakieś dobrej bazie pod makijaż, ktora tez dawała by efekt matowej gładkiej cery i wypelniala moje strasznie nie lubiane rozszczerzone pory i to tak w granicach 40 zł. Bardzo liczę na Waszą pomoc!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!!!!!!!!!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
próbowałas podkładu Rimmel Lasting finish? Używałam go dośc długo i był dośc dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może spróbuj podkładu Flawless Finish Barry M. Jest trwały i matuje cerę, jest niedrogi. Na allegro można go kupić za dwadzieścia parę złotych. Jest to tańszy odpowiednik Estee Lauder Double Wear.
Edytowane przez jennifer2006 Czas edycji: 2014-02-02 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A myślałaś może o minerałach? Tych prawdziwych, nie tych w podkładach drogeryjnych. Jest cały dział na forum
![]() Skoro masz cerę mieszaną/tłustą to minerały nadają się idealnie. Możesz zamówić na początku próbki, myślę, że zmieścisz się w tym budżecie. Ja używam z Amilie-polska firma, podkład kosztuje 39 zł i jest bardzo wydajny).
![]() |
#6 | |
kosmita jakiś normalnie
|
hmmm, to nie tak - wizażanka zaznacza, ze interesuje ja pewien pułap cenowy, a takiego sortowania KWC niestety nie przewiduje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() a po drugie, w kwestii wyboldowanego - naprawdę potrzebujesz butelki podkładu na miesiąc? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie prosba o polecenie kilku produktow ( podklad, krem, baza) , to wlasnie postawa 'nie chce mi sie szukac, prosze o gotowe opowiedzi'. A przejrzenie KWC ( przeciez po to ta baza istnieje), nawet mimo braku kryterium ceny, nie jest jakims nadzywczajnym wyzwaniem. Poproszenie o probke chyba tez nie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ale ...ja mam swoje zdanie, Ty masz prawo mieć swoje ![]() PS. zaręczam, że też zdarzało mi się odpowiadać: KWC, ale na pytania, gdzie KWC faktycznie odpowiadało wyczerpująco
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu sie zgadzamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A ja dodam, że wątek pod innym tytułem, ale dokładnie o tej samej treści został już wcześniej założony przez autorkę, następnie przesunięty przeze mnie we właściwe miejsce - czyli do zbiorczego wątku o doborze podkładu, z odesłaniem dodatkowo do wątku o bazach pod podkład, a autorka ponownie założyła wątek (niniejszy) pod nowym tytułem, który notabene niewiele mówi o jego zawartości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może problem tkwi w tym, że jednak używasz go dużo. Butelka na miesiąc? ![]() Colorstay u mnie wygląda najlepiej nakładany w bardzo małych ilościach. Próbowałaś różnych sposobów aplikacji? Chodzi mi o pędzel (np. flat top), gąbeczki, delikatne wklepywanie palcami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nie no buteleczka dla mnie samej starcza na dwa miesiace, a nawet trzy, Z tym miesiacem to przesadzilam. I nie nakładam go duzo, mysle ze moj problem moze polegac na tym ze uzywam tylko podkladu bez zadnej bazy ani pudru matujacego... zwykle nakladam i rozprowadzam palcami, mam jeden pędzel ale to języczkowy do podkładu Eco Tools, nie radze sobie z nim w zupelnosci i wole palcami. Ale myslalam o hakuro 50, jednak boje sie ze efekt bedzie podobny do poprzednika:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecalabym chyba bardziej puder zamiast bazy i wiem, ze maja one inne zadania, ale puder na prawde dobrze radzi sobie z matowieniem i utrwalaniem podkladu na twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja zastępczo za "Revlon" stosuję Nax factor colour adapt, bardzo fajnie się dopasowuje do skóry, bez efektu maski, ale nie kryje tak tak dobrze jak Revlon colorstay.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.