|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Aglan 15 mg na bóle u starszego psa? Czy ktoś stosował?
Witam, moja sunia (15 lat, waga ok. 12 kg.) od przedwczoraj (z kilkugodzinnymi przerwami) ma jakieś bóle, nie możemy ich dokładnie zlokalizować, ale podejrzewamy kręgosłup, bo miała z nim już problemy, nie mogę iść z nią w tej chwili do weterynarza, a chciałabym jej troszkę pomóc przy tym bólu... Wiem, że psom nie wolno dawać paracetamolu ani ibuprofenu, ale znalazłam w apteczce tabletki, które mała dostawała po zabiegu, Aglan 15 mg, ulotka mówi, że działają m.in. przeciwbólowo, ale na różnych "psich" forach piszą jedynie, że jest to jednocześnie bardzo agresywny lek i może powodować wymioty, biegunki i bóle żołądka... Jako, że psina ma już swoje lata chciałabym oszczędzić jej tych rewelacji ale nie mam nic innego w domu
![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven Edytowane przez nadto_skomplikowana Czas edycji: 2014-01-13 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aglan 15 mg na bóle u starszego psa? Czy ktoś stosował?
witaj tabletki zawierajace w swoim składzie meloksykam mogą by stosowane u psów, ale jak każdy lek mają skutki uboczne. Nie nalezy ich podawać na własną rękę, zwłaszcza, że nie wiecie, co dokładnie powoduje ból u psa, a niektóre choroby wykluczają podawanie tego leku. Pies potrzebuje również podawania osłonowych tabletek na żołądek, oraz należy wykonać mu badania krwi, żeby się upewnić, czy wątroba i nerki zniosą takie obciążenie. Trzeba też odpowiednio dobrać dawkę.
Reasumując- jeśli chcesz ulżyć psu w bólu, to idź z nim do weterynarza, a nie kombinuj na własną rękę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aglan 15 mg na bóle u starszego psa? Czy ktoś stosował?
Cytat:
Zgłaszam temat do zamknięcia.
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.