|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ślub świadkowej 2 miesiące przede mną
Chcę się upewnić czy dobrze myślę
![]() Świadkowa bierze ślub w lipcu a ja we wrześniu. Po ślubie ma 3 miesiące na wymianę dowodu osobistego. Czyli nawet jak nie zdąży go wymienić to mi ślubu udzielą z jej starym dowodem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub świadkowej 2 miesiące przede mną
Cytat:
![]() po 2 dowód po zmianie danych traci ważnosc po 3 miesiącach - jest prawdopodobnie i tak będzie nieważny. Posiadanie dowodu z nieważnym nazwiskiem to jedno - ale posługiwanie się nim w URZĘDZIE - nie wiem czy to przejdzie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No to jej o tym przypomnę bo trochę się martwię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najpewniej faktycznie będzie zadzwonić do USC.
Co do wymiany dowodu to standardowo dostaje się informacje, że odbiór jest po 4 tygodniach, ale (w poprzednim roku 2 razy wymieniałam dowód) za każdym razem niby przypadkiem wpadłam do Urzędu, żeby zapytać i dowód był dostępny juz po 2 tygodniach - to tak jako podpowiedz ze można na wszelki wypadek szybciej dostać ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam i przekazuję dla potomności gdyby ktoś miał podobny problem
![]() Należy wziąć dowód z nowym nazwiskiem LUB stary dowód i odpis aktu małżeństwa świadkowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.