|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-09
|
Za "stara" na narty?
Rozmawiałam ostatnio z moja przyjaciółka po fitnessie i zdenerwowała mnie bardzo swoim komentarzem, że niby jestem "za stara" na jazdę na nartach... Przyznam, że może nie jestem już nastolatką, ale wydaje mi się, że panie, które są starsze ode mnie też uczą się jeździć... Z tego co widziałam, niektórym idzie całkiem nieźle. Tak bardzo chciałabym móc w następne ferie poszusować razem z córką i mężem... Czasem faktycznie zupełnie na trzeźwo myślę sobie, że może powinnam sobie ten pomysł odpuścić - mogę sobie przecież coś złamać, nabawić się kontuzji i na co to komu? Z drugiej strony to takie moje małe marzenie... Sama nie wiem... Może któraś z Was nauczyła się jeździć na nartach będąc dojrzałą kobietą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Za "stara" na narty?
Nie słuchaj takich bzdur.
Jako dziecko napewno łatwiej się nauczyć jeździć, ale jako dorosła osoba też można ! Ja dopiero w przyszłym sezonie mam zamiar się nauczyć ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W tym roku byłam pierwszy raz a jak widać z nicka jestem bardzo dorosła- próbowałam jezdzic i zjadę ale nie nazwałabym to śmiałym szusowaniem
![]() Dziecko moje jeżdzi od 5 roku życia podobnie mąż więc miał mnie kto uczyć ![]() ![]() Nie ma czegos takiego jak za stara na aktywność fizyczną -trzeba ja tylko dopasować do możliwości i wieku. Polecam, szczególnie, że na początku nie będziesz jezdziła trasą dla zawodowców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najstarsza osoba, która znam a jezdziła na nartach miała 74 lata,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kilku seniorów w mojej rodzinie jeździ na nartach. Pomyśl sobie, jaka z Ciebie gówniara w porównaniu do 75-latka
![]() Ojciec mojej koleżanki zaczął się uczyć jeździć koło 40-tki, od zera. Gość ma taką smykałkę, że po jednym sezonie nauki z instruktorem łykał 3/4 narciarzy na stoku. Dopóki nie spróbujesz, nie dowiesz sie, do czego masz talent ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
W sprawie wieku sie nie wypowiem, bo jestem raczej z tych mlodszych, ale na pewno da sie nauczyc jesli sie chce.
![]() Mam natomiast pewna uwage jako osoba, ktora probowala obu sportow - o wiele latwiej jest nauczyc sie od zera jazdy na snowboardzie niz na nartach. Narciarska technika jest dosyc skomplikowana, na desce wszystko idzie w ciagu kilku dni. Obserwacje bazuje nie tylko na sobie, ale tez na kilku znajomych osobach. Mozesz chciec rozwazyc rowniez taka opcje. Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jak ja nie znosze gdy ktos na sile narzuca nam ograniczenia wiekowe.
Ostatnio ogldalam program w ktorym na silownie chodzil 90letni i dziadzius i wyciskal ciezary. I mowil ,ze bedzie wyciskal az do smierci ![]() Moj Tz bral udzial w Iron Man (Triatlon) i oglaszano ,ze najstarszy uczestnik mial 65 lat. Tak wiec ograniczenia sa tylko i wylacznie w naszej glowie. Nie przejmuj sie kolezanka i jej dziwnymi opiniami i baw sie dobrze na nartach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Też jestem zdania, że wiek sam w sobie nie stanowi podstawy do ograniczeń. Jeśli jesteś zdrowa, to nie powinnaś odmawiać sobie prawa do swoich marzeń
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
O, temat poniekąd mi bliski.
![]() ![]() ![]() Dlatego jeśli autorka wątku ma warunki i PRZEDE WSZYSTKIM marzenia, niech nie waha się ani sekundy z realizacją. ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Powiedz koleżance, żeby popukała się w głowę
![]() Za starzy robimy się na coś dopiero wtedy, kiedy sami sobie to wmawiamy, lub pozwalamy na to, aby wmawiali nam to inni. Jedynymi ograniczeniami powinny być możliwości naszego organizmu, a nie wiek - a z tego co mi wiadomo nasze ciało będzie w formie dłuzej jeśli będziemy uprawiać sport. Niedawno zaczęłam chodzić na zumbę. Myślałam, ze w grupie będą kobiety w moim wieku lub młodsze. A bzdura. Są panie około 40 i świetnie sobie radzą. Gdy chodziłam na salsę solo to miałam w grupie panią około 50 i byla w lepszej formie niż ja ![]() Sporo w zeszłym roku jeździłam na rolkach. Poznałam przemiłego pana w wieku mojego Taty, który jeździł, aby się rozruszać. Z charakterystycznym opadem szczęki obserwowałam pana jeszcze starszego, który zaiwaniał na rolkach tak szybko i z taką sprawnością, że ja bym chciała tak na rolkach jeździć -jeżdżę od piętnastu lat, a takich umiejętności jak on nigdy nie będę prezentować. Jeśli koleżanka chce być stara i 'dojrzała', to niech będzie, ale nie pozwól, żeby sprowadziła Ciebie do takiego samego poziomu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moja Mama nauczyła się jeździć na nartach 3 lata temu, mając 44 lata. Rok później jeździła na normalnych trasach na Słowacji. Jeśli nie spróbujesz, to się nie przekonasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Za stara na narty? Czy dobijasz siedemdziesiątki albo osiemdziesiątki? Jeśli nie to na pewno nie jesteś za stara. Sama mam 22 lata więc niby nie mam pojęcia ale dla przykładu powiem że mój ojciec teraz jeździ dopiero 3 czy 2 sezon i wcale nie czuje się za stary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
bzdura, chcesz jeździć to się ucz, jak problemu nie widzę - moim zdaniem to raczej dobrze, że chcesz ćwiczyć a nie patrzeć jak inni jeżdzą
idź na kurs i cieszę się zabawą z rodziną na stoku
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moja szwagierka pierwszy raz jeździła na nartach wieku 30 lat,więc spoko luzik
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Cóż...są osoby, które po skończeniu 15 lat są za stare na życie. Dziwna osoba i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Za stara na narty? eeeee bzdura. Bierz sie za naukę
![]() ![]() ja zamierzam nauczyć się na rolkach jeździć ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Melduję się po niedawnym powrocie z nart i stwierdzam, że było tam pełno ludzi koło 50tki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja rowniez bylam niedawno w gorach i widzialam wiecej emerytow niz dzieci czy mlodziezy
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Co do wieku to nie ma czegoś takiego jak "za stara na sport". Masz chęci to się ucz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie można być "za starym" na cokolwiek
![]() Ja po raz pierwszy założyłam narty na nogi trzy tygodnie temu (mam 23 lata) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mój 30 letni znajomy uczył się w tym roku jeździć na desce. Po 6 dniach śmigał tak, że ledwo za nim reszta ekipy nadążała a i technicznie mu to bardzo dobrze wychodziło.
Tak więc autorko, próbuj, ucz się i nie słuchaj narzekań marudnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że koleżanka raczej była mało taktowana. Narty zjazdowe są dosyć łatwe do opanowania zwłaszcza, że się ćwiczysz. Może zastanów się nad nartami biegowymi - to jest bardzo sympatyczne i dosyć bezpieczne. W Alpach zawsze mnie wnerwia, że wyciągi o 16 "geschlossen" a widno jest w marcu nawet do 20.30. Polubiliśmy biegówki i zawsze zabieramy je w Alpy aby pobiegać trochę po 16.00 albo odpowiednio ustawimy sobie karnet aby były dni na bieganie. A jeszcze jedno - biegówki są znacznie bardziej rodzinne niż narty zjazdowe gdzie z reguły idzie się zgubić. <wycięto reklamę>.
Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2014-02-09 o 15:41 Powód: podejrzenie reklamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.