|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
LO - małopolska, STUDIA - Kraków, co i jak?
Hej wszystkim...
![]() Klasa humanistyczna - rozszerzony język polski, historia, język angielski. Co prawda z polskiego i historii idzie mi dobrze, tylko ANGIELSKI... wiem, że jest potrzebny... Wyczytałam, że po humanie można iść na studia psychologiczne lub pedagogiczne. Jeżeli chodzi o pedagogiczne, to podoba mi się np: nauczanie dzieciątek w klasach 1-3. jeżeli chodzi o psychologiczne, to podoba mi się np: psycholog jakby do rozmów z młodzieżą, psycholog rodzinny. jaki jest jeszcze jakby kierunek studii psychologicznych np: psychologia uzależnień czy coś?? czy koniecznie wszędzie jest język angielski? Klasa bio-chem tu z kolei są przedmioty rozszerzone to biologia, chemia ( które mi pasują ![]() ![]() Czy na każdej uczelni jest tak strasznie potrzebna ta matematyka? jaka uczelnia w Krakowie? Jakie kierunki dla mnie? Licze na waszą pomoc ![]() Dziękuje za każdą odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: LO - małopolska, STUDIA - Kraków, co i jak?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Osobiście sama zmierzam na profil humanistyczny, ale studia pedagogiczne czy psychologiczne odradzałabym. Z prostego powodu - dzieci będzie coraz mniej, a nauczycieli bez pracy jest coraz więcej. Co do psychologów sprawa wygląda o tyle inaczej, że dużo ludzi jest po tym fachu. Większość z nich kończy w zupełnie innym zawodzie. Sama znam takie przypadki.
Poza tym, co tyczy się studiów poszukuję kierunku innowacyjnego, który zapewniłby mi pracę za granicą. Typowa ze mnie humanistka, ale to nie oznacza, że nie radzę sobie z innymi przedmiotami. Mogłabym równie dobrze pójść na biochem czy mat-fiz, ale na pewno są ludzie lepsi ode mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
na psychologię to bardziej biologia a nie historia i polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.