|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak daæ do zrozumienia facetowi, ¿e nie jestem nim zainteresowana.
Witam, mia³am problemy w zwi±zku, który siê rozpad³. Ja mam 20 lat ex 21, ale ten facet ma ze 30 lat (sama nie wiem) i dziecko. Znam go bo to kolega mojego by³ego i na imprezach wspólnych no gadali¶my...bardziej gada³am z jego te¿ ju¿ by³± dziewczyn± (ona go zdradza³a na lewo i prawo) . Gdy on siê dowiedzia³, ¿e nam nie wysz³o zacz±³ do mnie wypisywaæ. Ja jestem mi³a i no nie bardzo potrafiê po prostu zlaæ na jakiegokolwiek cz³owieka. Ca³y czas chcia³ siê ze mn± umówiæ a to do kina a to na kolacje, ca³y czas odmawia³am i my¶la³am, ¿e zrozumie ¿e nie chcê siê z nim spotykaæ. Jako ¿e dzisiaj s± walentynki dosta³am od niego kwiaty (g³upia by³am ¿e je przyjê³am, ale po prostu os³upia³am i nie wiedzia³am co mam zrobiæ). Da³ mi kwiaty i powiedzia³ czy bym siê z nim jutro nie umówi³a...znów mu odmówi³am. A on dalej pisze. Teraz siê zastanawiam jak mam mu delikatnie daæ do zrozumienia, ¿e nie jestem nim zainteresowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 330
|
Dot.: Jak daæ do zrozumienia facetowi, ¿e nie jestem nim zainteresowana.
Najlepiej prosto z mostu. ¯e jest spoko, nic do niego nie masz, ale nie chcesz siê z nim spotykaæ i nie uwa¿asz, ¿eby¶cie do siebie pasowali.
A jak bêdzie krêci³ "¿e mo¿e jednak" to powiedz, ¿e przeszkadza Ci ró¿nica wieku i dla Ciebie to przeszkoda nie do pokonania. Z tym ju¿ nic nie zrobi. Swoj± drog± to dziwne, ¿e jest taki namolny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 451
|
Moim zdaniem najlepiej wprost ze nie chcesz sie z nim spotykac ani teraz ani pózniej.I to najlepiej jak najszybciej bo jeszcze potem bedzie mia³ do Ciebie pretensje ze mu jaka¶ nadzieje dawalas mimo ze tego nie robi³a¶.
Mozesz tez,delikatniej,odpisywaæ mu zdawkowo i rzadko i miec nadzieje ze mu sie znudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
budzê siê rano i wiadomo¶ci od niego...i ca³y czas pisze i dzwoni...ja nie odpisujê ba nawet nie odbieram telefonów to pozniej pisze pogniewa³a¶ siê albo co¶ takiego..ale jak jestem na facebooku to no mimo woli jestem online i on to widzi i pisze i wgl..
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- a jeszcze jak mu to napisze na facebooku to czy to nie bedzie chamskie i dzicinne? czy wypadaloby to powiedziec prosto w oczy...nie znam sie na tych calych relacjach damsko meskich...i powiem szczerze ze nie chcialabym sie spotkac z nim zeby mu to powiedziec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Ukróæ temat i tyle. Mo¿e byæ i na facebooku, skoro on do Ciebie pisze, to mu odpisz, wy³ó¿ kawê na ³awê i koniec. Je¶li zrobisz to grzecznie, to chamskie nie bêdzie. Co innego, gdyby¶cie siê rzeczywi¶cie spotykali do jakiego¶ czasu, albo byli w zwi±zku... Ale Ty z nim nie zrywasz przecie¿, wiêc nie wiem, dlaczego mia³aby¶ koñczyæ znajomo¶æ "w cztery oczy", zw³aszcza z takim podejrzanym (jak dla mnie) typem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
kurde teraz sobie pluje w twarz ze wziê³am te pieprzone kwiatki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 360
|
chyba siê nie mo¿esz od niego uwolniæ...
mo¿e to chamskie, ale na Twoim miejscu napisa³abym mu, czy to na fb czy w smsie, ¿e bardzo dziêkujesz mu za kwiaty, ¿e jeste¶ zaskoczona, bo chyba on oczekuje od Ciebie czego¶ wiêcej, ale Ty traktujesz go TYLKO i WY£¡CZNIE jako kolegê/znajomego. Po¿ycz powodzenia i pozdrów. Oficjalna, ale mi³a wiadomo¶æ. I broñ Bo¿e ju¿ mu nie odpisuj na nic. Powodzenia ![]()
W ró¿nych okresach ¿ycia czyta siê ten sam tekst - ró¿nie. - R. Kapu¶ciñski Edytowane przez Kreatywna Dama Czas edycji: 2014-02-14 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 558
|
Cytat:
![]() ![]() Oj znam ten problem... Swego czasu raz umówi³am siê z pewnym ch³opakiem, spêdzili¶my naprawdê ¶redni wieczór, wypisywa³ do mnie namiêtnie.... Nie podzia³a³o nawet 'nic z tego nie bêdzie' czy 'nie wyobra¿am sobie kontynuacji tej znajomo¶ci' ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
mia³am kiedy¶ podobn± sytuacjê, tzn. kole¶ by³ w moim wieku, studiowali¶my na tym samym wydziale. Mêczy³ mnie, chodzi³ za mn± po wydziale, ci±gle namawia³ na jakie¶ wspólne wyj¶cie, robi³ mi obciach przed znajomymi :d ten typ tak ma, po jakim¶ czasie da³ sobie spokój.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Jestem ¶wie¿o po podobnej sytuacji z natrêtnym adoratorem. Nie dociera³o do niego, ¿e nie jestem zainteresowana. Naj¶mieszniejsze, ¿e deklarowa³ mi swoj± obecno¶æ przy mnie do koñca ¿ycia, a nawet na oczy siê nie widzieli¶my, bo znali¶my siê tylko przez fb. Przera¿a³ mnie. A jak mu definitywnie da³am kosza, to mnie ze znajomych usun±³
![]() Autorko, b±d¼ stanowcza, powinien zrozumieæ, ¿e NIE znaczy NIE. A je¶li dalej bêdzie Ciê mêczy³ na facebooku, zawsze mo¿esz zmieniæ ustawienia czatu i wy³±czyæ dla niego swoj± widoczno¶æ i nie odpisywaæ na wiadomo¶ci, albo go zablokowaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no tak zrobie i zobaczymy czy poskutkuje
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- o nieee napisal do mnie..."Z kwiatkami trafi³em lubisz tulipanki?" masakra..moglam go potraktowac gazem pieprzowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
mOLDerator
Wiadomo¶ci: 10 392
|
My¶lê, ¿e musisz byæ bardziej asertywna i powiedzieæ mu prosto w twarz, ¿e nie jeste¶ zainteresowana jego osob± (na fb to raczej infantylne). Inaczej siê nie odczepi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 411
|
Odpisz mu co¶ w stylu "trafi³e¶, ¶wietnie, ¿e mam takiego kumpla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
kurde to bylo prostsze niz myslalam napisalam mu "tak...ale musze ci powiedziec cos...ze jestes spoko i wgl...ale jako kolega i nie chcialabym abys cos wiecej sobie wyobrazal..po prostu nie jestem teraz gotowa na takie sprawy i mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ale po co robic jakies niepotrzebne nadzieje" a on do mnie "Tak Kasiu rozumiem nawet bym nie nalegal, je¿eli ty nie bêdziesz chcia³a uszanuje ka¿da Twoj± decyzjê"
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Konto usuniête
|
No i gitara.
Mam tylko nadziejê, ¿e serio odpu¶ci, a nie bêdzie teraz dobija³ siê co tydzieñ z pytaniem, jak siê masz, czy ju¿ odchorowa³a¶ zerwanie i czy nie jeste¶ ju¿ przypadkiem gotowa na now± znajomo¶æ... ![]() Moja wspó³lokatorka tak siê wkopa³a, nic fajnego. :/ Dlatego uwa¿am, ¿e lepiej od razu ucinaæ temat i nie zostawiaæ ¿adnych furtek (nie jestem TERAZ gotowa- oho, ale mo¿e bêdzie gotowa w przysz³o¶ci, bêdê próbowa³!), bo to nigdy nic nie wiadomo, jak facet tak± odprawê odbierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
po prostu nie bede mu odpisywac..i zastanawia mnie jeszcze jak on kurde zdobyl moj adres on mieszka z 15 km ode mnie..i najlepsze jest to ze byl raz ale mnie nie bylo i pozniej przyjechal drugi raz by dac mi te kwiaty..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 411
|
Na moje sama siê wkopa³a¶ pisz±c "po prostu nie jestem teraz gotowa " zwróæ uwagê na s³owo TERAZ. Facetowi najwyra¼niej zale¿y i my¶li, ¿e teraz siê nie uda, a teraz nie znaczy nigdy, wiêc bêdzie walczy³.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To, ¿e z natury jeste¶ mi³a i nie chcesz nikomu robiæ krzywdy, nie znaczy, ¿e musisz zgadzaæ siê na ka¿d± propozycjê.
Mi³o, ale stanowczo (bez ¿adnego t³umaczenia siê, ¿e "teraz" nie jeste¶ gotowa) odmawiasz i to powinien byæ koniec. 3o-latek powinien taki komunikat w³a¶ciwie odczytaæ.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Powiedzieæ- proste,inczej jhak widaæ tego nie za³atwisz.
Ja my¶lê,ze mieæ kulturê i byæ szczerym to o wiele lepszy ¶rodek ni¿ wymy¶lanie tajemnej receptury na to,jak sp³awiæ napalonego byka.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.