Jak daæ do zrozumienia facetowi, ¿e nie jestem nim zainteresowana. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-02-14, 20:49   #1
fresholandia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25
Send a message via Skype™ to fresholandia
Question

Jak daæ do zrozumienia facetowi, ¿e nie jestem nim zainteresowana.

Witam, mia³am problemy w zwi±zku, który siê rozpad³. Ja mam 20 lat ex 21, ale ten facet ma ze 30 lat (sama nie wiem) i dziecko. Znam go bo to kolega mojego by³ego i na imprezach wspólnych no gadali¶my...bardziej gada³am z jego te¿ ju¿ by³± dziewczyn± (ona go zdradza³a na lewo i prawo) . Gdy on siê dowiedzia³, ¿e nam nie wysz³o zacz±³ do mnie wypisywaæ. Ja jestem mi³a i no nie bardzo potrafiê po prostu zlaæ na jakiegokolwiek cz³owieka. Ca³y czas chcia³ siê ze mn± umówiæ a to do kina a to na kolacje, ca³y czas odmawia³am i my¶la³am, ¿e zrozumie ¿e nie chcê siê z nim spotykaæ. Jako ¿e dzisiaj s± walentynki dosta³am od niego kwiaty (g³upia by³am ¿e je przyjê³am, ale po prostu os³upia³am i nie wiedzia³am co mam zrobiæ). Da³ mi kwiaty i powiedzia³ czy bym siê z nim jutro nie umówi³a...znów mu odmówi³am. A on dalej pisze. Teraz siê zastanawiam jak mam mu delikatnie daæ do zrozumienia, ¿e nie jestem nim zainteresowana.
fresholandia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 20:54   #2
201609102148
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 330
Dot.: Jak daæ do zrozumienia facetowi, ¿e nie jestem nim zainteresowana.

Najlepiej prosto z mostu. ¯e jest spoko, nic do niego nie masz, ale nie chcesz siê z nim spotykaæ i nie uwa¿asz, ¿eby¶cie do siebie pasowali.
A jak bêdzie krêci³ "¿e mo¿e jednak" to powiedz, ¿e przeszkadza Ci ró¿nica wieku i dla Ciebie to przeszkoda nie do pokonania. Z tym ju¿ nic nie zrobi.
Swoj± drog± to dziwne, ¿e jest taki namolny...
201609102148 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 20:57   #3
Voytkova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Moim zdaniem najlepiej wprost ze nie chcesz sie z nim spotykac ani teraz ani pózniej.I to najlepiej jak najszybciej bo jeszcze potem bedzie mia³ do Ciebie pretensje ze mu jaka¶ nadzieje dawalas mimo ze tego nie robi³a¶.
Mozesz tez,delikatniej,odpisywaæ mu zdawkowo i rzadko i miec nadzieje ze mu sie znudzi.
Voytkova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 21:01   #4
fresholandia
Przyczajenie

budzê siê rano i wiadomo¶ci od niego...i ca³y czas pisze i dzwoni...ja nie odpisujê ba nawet nie odbieram telefonów to pozniej pisze pogniewa³a¶ siê albo co¶ takiego..ale jak jestem na facebooku to no mimo woli jestem online i on to widzi i pisze i wgl..

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

a jeszcze jak mu to napisze na facebooku to czy to nie bedzie chamskie i dzicinne? czy wypadaloby to powiedziec prosto w oczy...nie znam sie na tych calych relacjach damsko meskich...i powiem szczerze ze nie chcialabym sie spotkac z nim zeby mu to powiedziec
Stary 2014-02-14, 21:05   #5
201609102148
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez fresholandia Poka¿ wiadomo¶æ
a jeszcze jak mu to napisze na faceooku to czy to nie bedzie chamskie i dzicinne? czy wypadaloby to powiedziec prosto w oczy...nie znam sie na tych calych relacjach damsko meskich...i powiem szczerze ze nie chcialabym sie spotkac z nim zeby mu to powiedziec
Wcale Ci siê nie dziwiê, te¿ bym siê nie chcia³a z natrêtem widywaæ. Skoro nie chcesz, to siê nie spotykaj. Nic miêdzy Wami nie zasz³o, s±dzê, ¿e nie da³a¶ mu specjalnie nadziei, nie jeste¶ mu wiêc nic winna.
Ukróæ temat i tyle. Mo¿e byæ i na facebooku, skoro on do Ciebie pisze, to mu odpisz, wy³ó¿ kawê na ³awê i koniec. Je¶li zrobisz to grzecznie, to chamskie nie bêdzie.
Co innego, gdyby¶cie siê rzeczywi¶cie spotykali do jakiego¶ czasu, albo byli w zwi±zku... Ale Ty z nim nie zrywasz przecie¿, wiêc nie wiem, dlaczego mia³aby¶ koñczyæ znajomo¶æ "w cztery oczy", zw³aszcza z takim podejrzanym (jak dla mnie) typem.
Stary 2014-02-14, 21:08   #6
fresholandia
Przyczajenie

kurde teraz sobie pluje w twarz ze wziê³am te pieprzone kwiatki...
Stary 2014-02-14, 21:16   #7
Kreatywna Dama
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 360

chyba siê nie mo¿esz od niego uwolniæ...
mo¿e to chamskie, ale na Twoim miejscu napisa³abym mu, czy to na fb czy w smsie, ¿e bardzo dziêkujesz mu za kwiaty, ¿e jeste¶ zaskoczona, bo chyba on oczekuje od Ciebie czego¶ wiêcej, ale Ty traktujesz go TYLKO i WY£¡CZNIE jako kolegê/znajomego. Po¿ycz powodzenia i pozdrów.
Oficjalna, ale mi³a wiadomo¶æ. I broñ Bo¿e ju¿ mu nie odpisuj na nic.

Powodzenia

W ró¿nych okresach ¿ycia czyta siê ten sam tekst -
ró¿nie. - R. Kapu¶ciñski

Edytowane przez Kreatywna Dama
Czas edycji: 2014-02-14 o 21:18
Kreatywna Dama jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 21:21   #8
meginnia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 558

Cytat:
kurde teraz sobie pluje w twarz ze wziê³am te pieprzone kwiatki...
Daj spokój, nie pomy¶la³a¶ i tyle, ¶wiat siê nie zawali³, to tylko kwiaty Farmakopea dobrze pisze, nawet na facebooku napisz mu ¿e nie szukasz teraz nikogo na d³u¿ej, ¿e chcesz odpocz±æ od zwi±zków, nie masz ochoty na spotkania z facetami i tak dalej. Jak nie za³apie subtelnej aluzji - wprost, ¿e za du¿a ró¿nica wieku, ¿e inny poziom ¿ycia (dzieciaty facet) i to Ci zwyczajnie nie odpowiada

Oj znam ten problem... Swego czasu raz umówi³am siê z pewnym ch³opakiem, spêdzili¶my naprawdê ¶redni wieczór, wypisywa³ do mnie namiêtnie.... Nie podzia³a³o nawet 'nic z tego nie bêdzie' czy 'nie wyobra¿am sobie kontynuacji tej znajomo¶ci' W odp. otrzymywa³am 'ale jak to?' itp rzeczy - pomog³o dopiero bezdyskusyjne olewanie ka¿dej wiadomo¶ci i smsa, bo gadka zwyczajnie nie mia³a sensu, jak do s³upa - mam nadziejê, ¿e u Ciebie nie bêdzie takiej potrzeby.
meginnia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 21:22   #9
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

mia³am kiedy¶ podobn± sytuacjê, tzn. kole¶ by³ w moim wieku, studiowali¶my na tym samym wydziale. Mêczy³ mnie, chodzi³ za mn± po wydziale, ci±gle namawia³ na jakie¶ wspólne wyj¶cie, robi³ mi obciach przed znajomymi :d ten typ tak ma, po jakim¶ czasie da³ sobie spokój.
Stary 2014-02-14, 21:26   #10
Pikaczu
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Jestem ¶wie¿o po podobnej sytuacji z natrêtnym adoratorem. Nie dociera³o do niego, ¿e nie jestem zainteresowana. Naj¶mieszniejsze, ¿e deklarowa³ mi swoj± obecno¶æ przy mnie do koñca ¿ycia, a nawet na oczy siê nie widzieli¶my, bo znali¶my siê tylko przez fb. Przera¿a³ mnie. A jak mu definitywnie da³am kosza, to mnie ze znajomych usun±³ Nie wiem, do niektórych chyba nie dociera, ¿e mo¿na utrzymywaæ relacja kolega - kole¿anka.

Autorko, b±d¼ stanowcza, powinien zrozumieæ, ¿e NIE znaczy NIE. A je¶li dalej bêdzie Ciê mêczy³ na facebooku, zawsze mo¿esz zmieniæ ustawienia czatu i wy³±czyæ dla niego swoj± widoczno¶æ i nie odpisywaæ na wiadomo¶ci, albo go zablokowaæ.
Pikaczu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 21:31   #11
fresholandia
Przyczajenie

no tak zrobie i zobaczymy czy poskutkuje

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

o nieee napisal do mnie..."Z kwiatkami trafi³em lubisz tulipanki?" masakra..moglam go potraktowac gazem pieprzowym
Stary 2014-02-14, 21:37   #12
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

Cytat:
no tak zrobie i zobaczymy czy poskutkuje

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

o nieee napisal do mnie..."Z kwiatkami trafi³em lubisz tulipanki?" masakra..moglam go potraktowac gazem pieprzowym
My¶lê, ¿e musisz byæ bardziej asertywna i powiedzieæ mu prosto w twarz, ¿e nie jeste¶ zainteresowana jego osob± (na fb to raczej infantylne). Inaczej siê nie odczepi.

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-14, 21:43   #13
tamtaglista
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 411

Odpisz mu co¶ w stylu "trafi³e¶, ¶wietnie, ¿e mam takiego kumpla "
Stary 2014-02-14, 21:45   #14
201609102148
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez bernikula Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e musisz byæ bardziej asertywna i powiedzieæ mu prosto w twarz, ¿e nie jeste¶ zainteresowana jego osob± (na fb to raczej infantylne). Inaczej siê nie odczepi.
Ale skoro Autorka tak strasznie nie ma ochoty siê z nim spotykaæ...? Mo¿e najpierw spróbowac przez fb, a rozmowê face2face zostawiæ jako ostateczno¶æ
Stary 2014-02-14, 21:47   #15
fresholandia
Przyczajenie

kurde to bylo prostsze niz myslalam napisalam mu "tak...ale musze ci powiedziec cos...ze jestes spoko i wgl...ale jako kolega i nie chcialabym abys cos wiecej sobie wyobrazal..po prostu nie jestem teraz gotowa na takie sprawy i mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ale po co robic jakies niepotrzebne nadzieje" a on do mnie "Tak Kasiu rozumiem nawet bym nie nalegal, je¿eli ty nie bêdziesz chcia³a uszanuje ka¿da Twoj± decyzjê"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 21:51   #16
201609102148
Konto usuniête

No i gitara.
Mam tylko nadziejê, ¿e serio odpu¶ci, a nie bêdzie teraz dobija³ siê co tydzieñ z pytaniem, jak siê masz, czy ju¿ odchorowa³a¶ zerwanie i czy nie jeste¶ ju¿ przypadkiem gotowa na now± znajomo¶æ...
Moja wspó³lokatorka tak siê wkopa³a, nic fajnego. :/
Dlatego uwa¿am, ¿e lepiej od razu ucinaæ temat i nie zostawiaæ ¿adnych furtek (nie jestem TERAZ gotowa- oho, ale mo¿e bêdzie gotowa w przysz³o¶ci, bêdê próbowa³!), bo to nigdy nic nie wiadomo, jak facet tak± odprawê odbierze.
Stary 2014-02-14, 22:02   #17
fresholandia
Przyczajenie

po prostu nie bede mu odpisywac..i zastanawia mnie jeszcze jak on kurde zdobyl moj adres on mieszka z 15 km ode mnie..i najlepsze jest to ze byl raz ale mnie nie bylo i pozniej przyjechal drugi raz by dac mi te kwiaty..
Stary 2014-02-15, 09:33   #18
tamtaglista
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 411

Na moje sama siê wkopa³a¶ pisz±c "po prostu nie jestem teraz gotowa " zwróæ uwagê na s³owo TERAZ. Facetowi najwyra¼niej zale¿y i my¶li, ¿e teraz siê nie uda, a teraz nie znaczy nigdy, wiêc bêdzie walczy³.
Stary 2014-02-15, 11:50   #19
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica

To, ¿e z natury jeste¶ mi³a i nie chcesz nikomu robiæ krzywdy, nie znaczy, ¿e musisz zgadzaæ siê na ka¿d± propozycjê.

Mi³o, ale stanowczo (bez ¿adnego t³umaczenia siê, ¿e "teraz" nie jeste¶ gotowa) odmawiasz i to powinien byæ koniec. 3o-latek powinien taki komunikat w³a¶ciwie odczytaæ.

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 18:37   #20
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Powiedzieæ- proste,inczej jhak widaæ tego nie za³atwisz.
Ja my¶lê,ze mieæ kulturê i byæ szczerym to o wiele lepszy ¶rodek ni¿ wymy¶lanie tajemnej receptury na to,jak sp³awiæ napalonego byka.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-15 19:37:08

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.