|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ex mi się śni, jak się tego pozbyć?
Sytuacja w oparach absurdu: pół roku po rozstaniu, które doszło do skutku tylko z mojej woli, typowy toksyczny związek- trwał o wiele za długo- niemal co noc śni mi się mój ex. Zazwyczaj w ten sposób, że kłócę się z nim, on robi mi awantury. Dlaczego tak się dzieje? I jak to zmienić, bo oszaleję jak znów takich emocji będzie mi co noc dostarczać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ex mi się śni, jak się tego pozbyć?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Myślę, że jest obecny w Twojej głowie za dnia, więc potem w nocy masz takie nerwowe, nieprzyjemne sny. Ja np. tak mam, że jak o kimś rozmyślam albo o kimś dużo rozmawiam z koleżanką albo z chłopakiem (np. ostatnio rozmawiałyśmy ze znajomą o chłopaku z którym się rozstała nasza koleżanka, rozstali się dość gwałtownie po 10 latach i efektem było to że mi się śnili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A to zależy jak bardzo ktoś jest zdeterminowany.
Autorko, poszukaj sobie w internecie czegoś o świadomym śnieniu i jeśli naprawdę potrzebujesz, to ćwicz, ćwicz i baw się dobrze ![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Myśle, że za dużo o nim rozmyślasz. Roztrząsasz waszą relacje i taki tego skutek.
Chociaż mi się czasami takie ekstremalne sny śnią i sama nie wiem od czego to zależy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moj byly mi sie sni regularnie a bylismy razem za szczeniaka....14lat temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Autorko, wychilluj. Do pewnego czasu też miałam takie sny z byłym i wyprowadzały mnie kompletnie z równowagi. Teraz jestem we wspaniałym związku i dalej miewam takie sny. Tylko, że podejście się zmieniło - ot, sen. Teraz często się z nich śmieję. Swoją drogą, istnieje taka teoria (sprzedał mi ją psycholog), która mówi, że postaci pojawiające się w snach to skrawki naszej osobowości - nie wkurzaj się już na śniącego się exa, tylko wyciągnij z tych snów informacje o sobie i swoim samopoczuciu. Have fun.
A co do rad dotyczących świadomych snów - to, wbrew temu, co można przeczytać w Internecie, nie jest zabawa dla każdego i można skręcić w złym kierunku przez takie zabawy. Ja bym uważała - wiem, co mówię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
myśl przed snem o czymś innym, dużo. Ja tak mam zawsze nawet nieświadomie - myślę i myślę, w łóżku jeszcze raz i śni mi się ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ogólnie bardzo łatwo jest poradzić: myśl przed snem o czymś innym, nie myśl za dnia o ex, ale z doświadczenia wiem, że to może NIC nie pomóc. Sama miałam okres w życiu, kiedy jeden facet śnił mi się noc w noc i nieważne, czy o nim myślałam, czy nie. Paradoksalnie gdy wyrzucałam go ze swojej świadomości za dnia, wyłaziło to w nocy, i nie zawsze był to sen konkretnie o nim, ale zawsze pojawiał się choćby w tle.
Ja po prostu uzbroiłabym się w cierpliwość, kiedyś na pewno przejdzie.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Też tak miałam, też odnośnie bardzo złego byłego partnera. Ale minęło, kiedy zaczęłam sprawę bagatelizować. Nie ma co myśleć, skąd to się bierze i dlaczego. Tak bywa i już, najważniejsze to nie dać się zwieść (ja kiedyś myślałam: "skoro śni mi się, że były jest miły, to może faktycznie coś w tym jest").
Ja każdego ranka po takim śnie starałam się sobie przypomnieć prawdziwy charakter eksa, dzięki temu parę sekund później dochodziłam do wniosku: "nie ma co o tym myśleć, szkoda życia na kogoś takiego". A potem wracałam do swoich spraw. I to pomagało. Po prostu czasem o miłości zapomina się bardzo długo. Nie jest łatwo wyrzucić z głowy wspomnienia, wygląd tej drugiej osoby. Jedno jest pewne: kiedy ktoś nowy zajmie Twoje myśli i serce, sny z czasem zmienią się na lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;45125330]Też tak miałam, też odnośnie bardzo złego byłego partnera. Ale minęło, kiedy zaczęłam sprawę bagatelizować. Nie ma co myśleć, skąd to się bierze i dlaczego. Tak bywa i już, najważniejsze to nie dać się zwieść [/QUOTE]
Właśnie, zgadzam się. Jedyne, co możesz zrobić, to bagetelizować te sny i cierpliwie czekać, nie doszukując się w nich drugiego dna. Śni Ci się, bo był dla Ciebie ważny i wzbudza ciągle silne emocje, to wszystko. Ale to minie. [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;45125330]Jedno jest pewne: kiedy ktoś nowy zajmie Twoje myśli i serce, sny z czasem zmienią się na lepsze ![]() Popieram, jestem tego żywym przykładem ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mi mój ex sni się się rzadko, ale wiem, że taki sen to przestroga, zawsze później coś się złego dzieje w moim życiu. Po prostu wiem, że przede mną moc wrażeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Może staraj się wieczorem wyciszyć, nie pij na noc mocnej herbaty czy coli. Zrób sobie melisę albo wypij szklankę mleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jest też teoria,że jak mamy bardzo zmęczony organizm to nic się nam nie śni,a raczej śni,a tego nie pamiętamy. Ile w tym prawdy nie wiem
![]() Jednak kiedy jestem totalnie skonana to mnie nigdy nic się nie przyśni i w tym widzę trochę prawdy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady
![]() DwadziesciakilkaLat : to miejsce już ktoś zajmuje, i właśnie do tego czasu takie głupie sny mam, dziwne to wszystko. Jak byłam sama było wszystko dobrze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Moja przyjaciółka jest od roku w nowym związku (szczęśliwym), ale ze względu na nieoczekiwanie odnowiony kontakt z byłym też miała taki nawrót wspomnień. To było przejściowe i już znowu jest dobrze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.