Ex mi się śni, jak się tego pozbyć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 15:14   #1
zadziora85
Raczkowanie

Ex mi się śni, jak się tego pozbyć?

Sytuacja w oparach absurdu: pół roku po rozstaniu, które doszło do skutku tylko z mojej woli, typowy toksyczny związek- trwał o wiele za długo- niemal co noc śni mi się mój ex. Zazwyczaj w ten sposób, że kłócę się z nim, on robi mi awantury. Dlaczego tak się dzieje? I jak to zmienić, bo oszaleję jak znów takich emocji będzie mi co noc dostarczać...
zadziora85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 15:18   #2
xKlaudja
Zakorzenienie

Dot.: Ex mi się śni, jak się tego pozbyć?

Cytat:
Napisane przez zadziora85 Pokaż wiadomość
Sytuacja w oparach absurdu: pół roku po rozstaniu, które doszło do skutku tylko z mojej woli, typowy toksyczny związek- trwał o wiele za długo- niemal co noc śni mi się mój ex. Zazwyczaj w ten sposób, że kłócę się z nim, on robi mi awantury. Dlaczego tak się dzieje? I jak to zmienić, bo oszaleję jak znów takich emocji będzie mi co noc dostarczać...
No cóż, na sny wpływu nie mamy
Stary 2014-02-12, 16:59   #3
Littlejackie
Zadomowienie

Myślę, że jest obecny w Twojej głowie za dnia, więc potem w nocy masz takie nerwowe, nieprzyjemne sny. Ja np. tak mam, że jak o kimś rozmyślam albo o kimś dużo rozmawiam z koleżanką albo z chłopakiem (np. ostatnio rozmawiałyśmy ze znajomą o chłopaku z którym się rozstała nasza koleżanka, rozstali się dość gwałtownie po 10 latach i efektem było to że mi się śnili Może spróbuj nie myśleć o nim, przed snem posłuchaj czegoś relaksującego, wesołego, porozmyślaj o czymś co sprawia Ci przyjemność.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 17:02   #4
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xKlaudja Pokaż wiadomość
No cóż, na sny wpływu nie mamy
A to zależy jak bardzo ktoś jest zdeterminowany.

Autorko, poszukaj sobie w internecie czegoś o świadomym śnieniu i jeśli naprawdę potrzebujesz, to ćwicz, ćwicz i baw się dobrze

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 17:17   #5
Thalie_
Rozeznanie

Myśle, że za dużo o nim rozmyślasz. Roztrząsasz waszą relacje i taki tego skutek.

Chociaż mi się czasami takie ekstremalne sny śnią i sama nie wiem od czego to zależy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 17:20   #6
DiamondDust
Raczkowanie

Moj byly mi sie sni regularnie a bylismy razem za szczeniaka....14lat temu
DiamondDust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 22:55   #7
8355f3214928e8ca593bbc826fae52348aebc2a8_60ac3015b60c0
Konto usunięte

Autorko, wychilluj. Do pewnego czasu też miałam takie sny z byłym i wyprowadzały mnie kompletnie z równowagi. Teraz jestem we wspaniałym związku i dalej miewam takie sny. Tylko, że podejście się zmieniło - ot, sen. Teraz często się z nich śmieję. Swoją drogą, istnieje taka teoria (sprzedał mi ją psycholog), która mówi, że postaci pojawiające się w snach to skrawki naszej osobowości - nie wkurzaj się już na śniącego się exa, tylko wyciągnij z tych snów informacje o sobie i swoim samopoczuciu. Have fun.
A co do rad dotyczących świadomych snów - to, wbrew temu, co można przeczytać w Internecie, nie jest zabawa dla każdego i można skręcić w złym kierunku przez takie zabawy. Ja bym uważała - wiem, co mówię.
8355f3214928e8ca593bbc826fae52348aebc2a8_60ac3015b60c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 00:06   #8
chwast
Zakorzenienie

myśl przed snem o czymś innym, dużo. Ja tak mam zawsze nawet nieświadomie - myślę i myślę, w łóżku jeszcze raz i śni mi się ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 00:12   #9
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

Ogólnie bardzo łatwo jest poradzić: myśl przed snem o czymś innym, nie myśl za dnia o ex, ale z doświadczenia wiem, że to może NIC nie pomóc. Sama miałam okres w życiu, kiedy jeden facet śnił mi się noc w noc i nieważne, czy o nim myślałam, czy nie. Paradoksalnie gdy wyrzucałam go ze swojej świadomości za dnia, wyłaziło to w nocy, i nie zawsze był to sen konkretnie o nim, ale zawsze pojawiał się choćby w tle.
Ja po prostu uzbroiłabym się w cierpliwość, kiedyś na pewno przejdzie.

Ziggy_Stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 00:13   #10
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ziggy_Stardust Pokaż wiadomość
Ogólnie bardzo łatwo jest poradzić: myśl przed snem o czymś innym, nie myśl za dnia o ex, ale z doświadczenia wiem, że to może NIC nie pomóc. Sama miałam okres w życiu, kiedy jeden facet śnił mi się noc w noc i nieważne, czy o nim myślałam, czy nie. Paradoksalnie gdy wyrzucałam go ze swojej świadomości za dnia, wyłaziło to w nocy, i nie zawsze był to sen konkretnie o nim, ale zawsze pojawiał się choćby w tle.
Ja po prostu uzbroiłabym się w cierpliwość, kiedyś na pewno przejdzie.
ale co bardzo łatwo, o co ci chodzi. Nie mówię, że to łatwe - po prostu podaję jeden ze sposobów. A czy da radę czy nie to już nie moja brocha ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 00:44   #11
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Też tak miałam, też odnośnie bardzo złego byłego partnera. Ale minęło, kiedy zaczęłam sprawę bagatelizować. Nie ma co myśleć, skąd to się bierze i dlaczego. Tak bywa i już, najważniejsze to nie dać się zwieść (ja kiedyś myślałam: "skoro śni mi się, że były jest miły, to może faktycznie coś w tym jest").
Ja każdego ranka po takim śnie starałam się sobie przypomnieć prawdziwy charakter eksa, dzięki temu parę sekund później dochodziłam do wniosku: "nie ma co o tym myśleć, szkoda życia na kogoś takiego". A potem wracałam do swoich spraw. I to pomagało.

Po prostu czasem o miłości zapomina się bardzo długo. Nie jest łatwo wyrzucić z głowy wspomnienia, wygląd tej drugiej osoby. Jedno jest pewne: kiedy ktoś nowy zajmie Twoje myśli i serce, sny z czasem zmienią się na lepsze
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 06:17   #12
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;45125330]Też tak miałam, też odnośnie bardzo złego byłego partnera. Ale minęło, kiedy zaczęłam sprawę bagatelizować. Nie ma co myśleć, skąd to się bierze i dlaczego. Tak bywa i już, najważniejsze to nie dać się zwieść [/QUOTE]
Właśnie, zgadzam się. Jedyne, co możesz zrobić, to bagetelizować te sny i cierpliwie czekać, nie doszukując się w nich drugiego dna. Śni Ci się, bo był dla Ciebie ważny i wzbudza ciągle silne emocje, to wszystko. Ale to minie.
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;45125330]Jedno jest pewne: kiedy ktoś nowy zajmie Twoje myśli i serce, sny z czasem zmienią się na lepsze [/QUOTE]
Popieram, jestem tego żywym przykładem

Stary 2014-02-13, 07:51   #13
justynaxxx86
Raczkowanie

Mi mój ex sni się się rzadko, ale wiem, że taki sen to przestroga, zawsze później coś się złego dzieje w moim życiu. Po prostu wiem, że przede mną moc wrażeń
justynaxxx86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 11:09   #14
201607040940
Konto usunięte

Może staraj się wieczorem wyciszyć, nie pij na noc mocnej herbaty czy coli. Zrób sobie melisę albo wypij szklankę mleka.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 11:16   #15
Medussaa
Raczkowanie

Jest też teoria,że jak mamy bardzo zmęczony organizm to nic się nam nie śni,a raczej śni,a tego nie pamiętamy. Ile w tym prawdy nie wiem
Jednak kiedy jestem totalnie skonana to mnie nigdy nic się nie przyśni i w tym widzę trochę prawdy.
Medussaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 12:12   #16
zadziora85
Raczkowanie

Dziękuję za rady
DwadziesciakilkaLat : to miejsce już ktoś zajmuje, i właśnie do tego czasu takie głupie sny mam, dziwne to wszystko. Jak byłam sama było wszystko dobrze..
zadziora85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 13:58   #17
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

Moja przyjaciółka jest od roku w nowym związku (szczęśliwym), ale ze względu na nieoczekiwanie odnowiony kontakt z byłym też miała taki nawrót wspomnień. To było przejściowe i już znowu jest dobrze.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości