![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samotna w walentynki?
Witam!
Obiło mi się o oczy kilka postów na różnych forach, że dziewczyny mają problem, bo będą samotne w walentynki. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że są też takie, które podchodzą do tego obojętnie, jak do normalnego, zwykłego, szarego dnia. Okej nie mam nic do tych osób. ALE, chciałbym zwrócić tutaj uwagę na jedną rzecz. Czemu samotne dziewczyny, które przeżywają bardzo mocno fakt, że nie mają z kim tego dnia spędzić się dziwią? Wasze taktyki i porady między sobą, jak zagadać do faceta, czy jak sobie z nim poradzić w danej sytuacji są co najmniej dziwne. Nie wiem jak to było załatwiane np. 30 lat temu, ale ciężko mi uwierzyć w to, że kobieta nie okazywała zainteresowania tylko po to, żeby mężczyzna bardziej się starał. Nie wiem czy przez wiek, ale teraz to wygląda tak jakby to facet miał wszystko zrobić a dziewczyna ewentualnie zatwierdzi lub nie. Jak przychodzi taki dzień jak walentynki to forum zasypywane jest tematami "co ze mną jest nie tak" albo "ciągle jestem sama". Czemu w ciągu całego roku, gdy na pewno każda z was miała choćby jednego adoratora nie pomyślicie o tym, że dla kogoś jednak jesteście wyjątkowe? Ale nie bo wy tego kogoś wolicie zlekceważyć, bo przyjedzie łysy kark w białej BMW. Naprawdę tak to wygląda? Nigdy nie myślicie o tym co będzie jak poznam go dłużej niż dwa tygodnie, miesiąc? Lepiej od razu olać, bo koleś nie wychodzi na imprezki, więc z automatu nie wiedzie ciekawego życia. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotna w walentynki?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, bo na dobrą sprawę mimo, że się mówi "każda jest inna" to tak naprawdę macie dużo wspólnego każda z każdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Rozumiem Twoje wzburzenie, ale co ja mam powiedzieć, kiedy zraniona dziewczyna mówi "faceci to dupki", "każdy jest taki sam" - odpowiada jej w pocieszeniu przyjaciółka? Czy to nie jest uogólnianie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zacznij chodzić na imprezy albo zbieraj na BMW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Czemu uważasz że dziewczyna powinna brać pierwszego lepszego, tylko dlatego że mu się podoba?
I podejrzewam że teraz kobiety są dużo bardziej śmiałe niż kilkadziesiąt lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem, co jest fajnego w 'łysym karku w białym BMW'.
Zresztą, reszty postu też nie rozumiem. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
@michał321 zdaję sobie sprawę, że żadna sobie niczego sobie nie zrobi z tego wątku, ale chciałem pokazać jakie robią z siebie ofiary, bo nie mogą nikogo znaleźć przez swoją dumę.
@Lemmy is God chyba pomyliłeś śmiałość z chamstwem. To co obecnie się wyrabia to jest śmiech na sali. No ale przecież to one potem są poszkodowane... z naszej winy naturalnie. Pierwszego lepszego? To znaczy, że co, ma w ogóle nie poznawać nikogo? Każdy, który zacznie zarywać do dziewczyny na początku będzie pierwszym lepszym. Sęk w tym, że tym chamskim i bezpośrednim daje się szansę, a tych skrytych i nie do końca śmiałych zlewa ciepłym moczem ![]() Edytowane przez damikov Czas edycji: 2014-02-12 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
niestety to wszystko świadczy o tym, że autor nigdy nie poznał fajnej dziewczyny...
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- no jest i jest to tak samo głupie jak to co ty mówisz ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Do tematu : walentynki samotne czy w parze nigdy nie miały dla mnie znaczenia. Żadnego znaczenia. Czy dostałam kwiatka, super prezent czy spędziłam dzień samotnie/ niewidząc się z partnerem, było i jest mi obojętne ( biorąc pod uwagę ten konkretny dzień). Najbardziej to lubię jakąś niespodziankę czy drobiazg dostać bez okazji. Wtedy jest to niczym nie wymuszone.
Do reszty: jakieś same stereotypy, każda kobieta woli łysego karka? Każda kobieta nie zwraca uwagi na skromnego wielbiciela? Wiele marzy żeby takiego mieć. Wydaje mi się, że zostałeś niemiło potraktowany i dlatego jesteś rozgoryczony. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jestem introwertykiem, (teraz już mniej) nieśmiałym, a nie narzekałem nigdy na brak powodzenia. Ale Ty oczywiscie żeby nakręcić trollownie porzucasz jeszcze jakimiś stereotypami c'nie?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Kiedyś z koleżanką stwierdziłem, że pasztety też mają prawo obchodzić Walentynki, więc poszliśmy na spacer na Stare Miasto, potem do baru na piwo, a na koniec kupiliśmy flaszkę i sobie wypiliśmy. Jedyne moje "Walentynki".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Twierdze ze kazda powinna byc wyjatkowa kazdego dnia a nie na same walentynki. Kiedys to bylo fajne swieto a teraz? Kupa kasy na misie,pysie,srysie...
Enviado desde mi iPhone :-*
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Aha...Mhm...
... ...A dawno Cię zostawiła dla innego, Autorze? Bo chyba to dość świeża sprawa. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Łysy niekoniecznie musi mieć białe BMW, ani też posiadacz BMW nie musi być łysy
![]() ![]() @chwast, faktycznie to co ja poznawałem do tej pory nie zasługuje na bycie człowiekiem a co dopiero dziewczyną. A wiesz czemu jest głupie to co mówię? Bo jest prawdziwe. Cytat:
![]() Byłem kilkakrotnie obiektem zabawy, ale nic z niedalekiej przeszłości. Napisałem to co napisałem, bo po prostu dziwi mnie podejście czy też zachowanie was kobiet. Cytat:
![]() ![]() @paollino z przykrością muszę stwierdzić, że pudło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Za pewne dlatego że poznanie fajnej dziewczyny graniczy z cudem. Większość to takie sarkastyczne i suche potwory jak Ty.
Edytowane przez ciekawyswiata25 Czas edycji: 2014-02-12 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz czemu? Bo masz głowę nabitą durnymi stereotypami. Więc albo ktoś Cię skrzywdził albo (o zgrozo) "tak masz". Tak czy siak, współczuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Też kiedyś miewałam takie myśli (wszyscy faceci są tacy sami, lecą na pustaki itp.) ale mi przeszło bo to nieprawda. Wartościowi ludzie (nieależnie od płci) chodzą sobie spokojnie po świecie. Szukaj dalej, jedyna rada.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Thalie_ Czas edycji: 2014-02-12 o 23:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() A fanki łysych karków w BMW zazwyczaj mozna spotkac w częściach miasta, do których dla bezpieczeństwa wolę nie zaglądać, tak że kwestia otoczenia i środowiska ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-02-12 o 23:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nieśmiałość nie ma nic wspólnego z odrzuceniem przez potencjalne dziewczyny. To, że Autor tak sądzi to znaczy iż nie poznał właściwej dziewczyny. W dzisiejszych czasach graniczy to z cudem bo ludzie gonią albo za pieniędzmi, albo też preferują związki bez zobowiązań. Kariera jest tak ważna, że miłość zepchnięta jest na dalszy plan bo przecież jak nie teraz to za 10, 15 lat i tak kogoś poznamy i nieważne, że będziemy już wtedy dobijać do 50tki bo na miłość podobno nigdy nie jest za późno, a to że po drodze przegapimy tą właściwą to kto by się tym "małym" szczegółem martwił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że znacie jakieś tam przypadki nic nie znaczy. Co, znacie całe miasta, województwa? Prowadzicie jakieś ankiety co miesiąc czy jak? Jak ktoś szuka usprawiedliwienia bo jest przepraszam bardzo ciotą no to każdy powód będzie dobry. A najlepszy 'a bo psze pana już nie ma wartości'. No pewnie, że nie ma. Ostatni prawy z ciebie i z ciebie z ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
sissy that walk
|
Tia, wszyscy gonią za pieniędzmi i pragną związków bez zobowiązań - zajrzyjcie chociażby tutaj na podforum ślubne, rozejrzyjcie się wokół ile jest par, jak ludzie wciąż się wiążą i szukają odpowiedniej osoby żeby z nią żyć. No ale tak najłatwiej wytłumaczyć swoją nieporadność - ja jestem super, to świat jest okrutny i ludzie to świnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy jestem odpychający? Fakt jeśli biorąc pod uwagę, że mam ochotę się spotkać po zapoznaniu się przez Internet, to może odpychać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.