![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Motywacja by stracic 6 kg
Od 6 lat po porodzie w moim zyciu, glowie. ..dieta
Waga raz jest moja przyjaciolka raz wrogiem numer jeden. Zostalo mi ok 6 kg i potrzebne wsparcie. ..dobre duszyczki do rozmowy. .bycia blisko. ..dzielenia sie sukcesami i porazkami. ..moze ktoras z was? ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Wytrwałości oby zeszło szybciutko I mnie teraz przydałby się spadek sześciokilowy
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja w ciągu pół roku straciłam 8kg i od tej pory trzymam wagę. A oto kilka moich sposobów, zasad:
1. Najważniejsza zasada to "nie myśleć o jedzeniu" wiem że to brzmi trochę śmiesznie ale naprawdę działa. Największe porażki są wtedy jak siedzimy przed TV i myślimy "co tam jest jeszcze w lodówce" i "co mogła bym sobie przygotować albo upiec." 2. Nie kupowanie słodyczy oraz tłustych przekąsek na zapas. Jak nic dobrego nie masz to cię nie kusi!!! 3. Liczenie kalorii. Najlepiej zjadać 1300 na dobę. W internecie dowiesz się o kaloryczności wszystkich produktów. Ja już mam tabelę kalorii w głowie. 4. Picie dużej ilości niesłodzonych napojów. 5. Wszystkie mięsne potrawy przyrządzaj na grillu, gotowane albo na parze. 6. Wolny czas wypełniaj jakimiś zajęciami wtedy czas szybciej płynie a ty nie myślisz o jedzeniu. 7. Ostatni posiłek jedz do godziny 18tej. Jest to bardzo ważne ponieważ jak najesz się na noc to nie masz szans schudnąć. 8. Jedz o stałych porach. Wtedy organizm się przyzwyczaja i nie jesteś głodna między posiłkami. 9. Unikaj jedzenia w barach, restauracjach. 10. Waż się tylko raz w tygodniu ponieważ codzienne ważenie się dołuje i łatwo zrezygnować z diety. 11. Wszystkie tabletki, wspomagacze, suplementy nie działają!!! Tylko sama musisz poradzić sobie z kilogramami. Żadnej tabletki CUD nie ma!!!! Życzę ci powodzenia mam nadzieje że ci trochę pomogłam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie przez takie "dobre rady" wpada się w wir nieskutecznego odchudzania!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasada brzmi ostatni posiłek spożyć na 2-3h przed snem a ja jak trenuję wieczorami, to i po duzym wysiłku fizycznym jadam na godzinkę przed snem coś małego, aby uzupełnić białka i węgle. I chudnę, powoli, ale skutecznie, a moje ciało nie traci na jędrości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Dziewczyny dziekuje za odzew
![]() Co do slodyczy to niestety sa i beda w koncu mam dziecko no i meza slodkolubnego .....ale staram sie staram .... najgorzej czekolada kiedys (czyt. Przed ciaza )nie umialam na nia patrzec a teraz czasem mam wrazenie ze moj organizm potrzebuje cukru bo moge wchlonac cala tabliczke :-( Dzisiejszy dzien byl ok A jak u Was z mezami ...namawiaja was do jedzenia typu chodz idziemy na pizze albo masz chipsa ....jak im odmawiacie ....czasem mam wrazenie ze moj chce mnie utluczyc :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Elzadinio a ile Ty ważysz i przy jakim wzroście ja do wagi z przed ciąży wróciłam ale nie była ona jakoś super imponująca bo 69 kg przy wzroście 176 teraz mam cel chciałabym ważyć 65 czyli zostało 4 kg ale będę walczy- moje zasady to jeść zdrowo i z umiarem oraz ćwiczonka to podstawa jutro napiszę co zjadłam choć czasem jestem zła bo w weekend super się trzymałam a w niedzielę wieczoraem zeżarłam paczkę chipsów ehh dziś była siłowia i basen za karę
![]() Zosia wczoraj skończyła 11 miesięcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moj maly ma 6 lat i ja w ciazy bardzo duzo przytylam bo az 35 kg to byla masakra wiekszosc to jednak woda .... z tytulu ze moeszkam za granica i trudno bylo odnasc mi sie w roli matki z dala od bliskich i pomocy ,bywaly depresje i podjadanie ...ogromne podjadanie ...na dzien dzisiejszy waze 60 kg przy wzroscie 172 a jeszcze przed swietami Bozego Narodzenia bylo 57 ale odwiedziny w pl i jedzonko mamusi szybko oddalo mi 4.5kg ...1.5 sie juz pozbylam hahah dofam ze mam bardzo szczupla budowe ciala znaczy drobna bo moja wczeniejsza waga to bylo ok 50-52 kg i nigdy nie bylam zadna anorektyczka wygladalam dobrze wiem ze 19 juz nie jestem ale do tych 55 chyba moglabym dojsc tylko blagam nie piszcie ze to za malo bo naprawde w chwili obecnej mam boczki i spore uda u mnie widac kazdy kg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Przepraszam za bledy i literowki ale pisze z telefonu .....noe polamcie jezykow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem na diecie i mogę Ci się pożalić, że akurat mój ojciec co jesteśmy w sklepie zadaje mi jedno i to samo pytanie ,,Nie chcesz chipsów? Batoników? Bułeczek słodkich? Orzeszków? Są bardzo dobre!". Ahh, ta rodzina ![]() Życzę Tobie powodzenia w utracie nadprogramowych kilogramów! ![]() edit: Cytat:
Przy Twoim wzroście Twoją idealną wagę będzie 62kg, czyli ważysz mniej niż powinnaś. : ) Nie musisz się odchudzać... Rozumiem Ciebie, ja powinnam ważyć 63kg a dążę do o wiele mniejszej. ![]() ![]() Edytowane przez Karyvlea Czas edycji: 2013-04-29 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
I rozumiem ze odmawiasz ....nalega dalej ...czy ustepujesz dla swietego spokoju??? Bo ja chodz nie raz nie mam ochoty to jem byle nie sluchac marudzenia bo jak tylko wspomne o diecie to albo sie smieje albo slysze ze glupia jestem a najleprze ze pozniej mi mowi ze mam grube dupsko niby w zartach ale ja swoje wiem ... to boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Moje drogie Panie ja zmykam spac bo o 4 wstaje .... jutro bede na bierzaco zdawac relacje z tego co jem czy cwicze- mam nadzieje ze stanie sie to moim dobrym nawykiem i ze dolaczycie do mnie ![]() Zycze kolorowych snow !!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
![]() Mi mój chłopak często powtarza że po co się odchudzam, a potem żartuje sobie, że ,,grube dupsko mam"... faceci ![]() Kolorowych snów! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do 1300 kalorii - da się tym najeść a tyle organizm w normalnym trybie zycia spala dziennie. Chyba że się uprawia jakies sporty to wtedy trzeba się podnieść do 1800 czy nawet więcej. Ale 1300 kcal to nie jest głodówka. Co do jedzenia po 18. Owszem, ale kiedy chodzi się spac o 20-21. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Heja
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
Ja wlasnie rozpoczynam swoj dzien !! Zaraz zaczynam prace (to co robie opiera sie na ciaglym ruchu ) wedle krokomierza do godz 9 robie ok 9000do 10000 krokow uwazam ze to sporo -pozniej 15 minutowy spacerek z psem ![]() To tak na dobry poczatek a pozniej sie okaze !! Czy zlamie regulamin jak dodam tu wynik z krokomierza jako zdjecie - mysle ze zbrodnia to nie bedzie takze do pozniej moje drogie Panie :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w ten sposób straciłam 8kg w pół roku nie ćwicząc i nadal trzymam wagę i gdzie tu jest NIESKUTECZNE ODCHUDZANIE ! Mam 28lat i stosowałam wiele cudownych diet a jedzenie kolacji do godziny 18tej naprawdę pomaga. Jak organizm potrzebuje kalorii to pobiera z tkanki tłuszczowej i wtedy się chudnie!!! Oczywiście jeśli nie jesteś na diecie to zdrowiej jeść trzy godziny przed snem ale nie schudniesz.. Przyjmowanie 1300 kalorii dziennie jest zdrowsze bo chudniesz wolniej i nie ma efektu jojo... Autorka tego postu sama nic nie doradziła a tylko krytykuje. Gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Moje drogie , czesc pracy zaliczony spacer z pieskiem rownierz -teraz pora na moj ulubiony nalog czyli kawke ;-) No i musze szybko ogarnac domek bo o 12 znowu zmykam do pracy Na obiadek planuje zrobic sobie salatke z kawalkami kurczaka albo zrobie w piekarniku rybke wlasciwie mam ochote i na to i na to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie się do Was przyłącze jeśli mogę ?
![]() Mam nadzieję, że wątek nie "umrze śmiercią naturalną" Ostatnio zbłądziłam i muszę się podnieść, ale w ogóle mi to nie wychodzi ![]() 6kg to właśnie tyle ile mi brakuje do mojej "myślę że idealnej wagi" Można dziewczyny ? Może na 1 stronie autorka napisze dziewczyny które się przyłączają i będzie raźniej ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale sie ciesze ze jest nas wiecej
![]() Mrs. Napisz cos o sobie No i jak mam to zrobic zeby to bylo na pierwszej stronie?? Potrzebuje pomocy az tak sie nie znam hihihi:p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() Również się do was przyłączam! Specjalnie założyłam konto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
elza jestem (jeszcze) 22 latką, w lutym się obroniłam, teraz robię magisterkę, mam tż prawie 2,5
![]() ![]() ![]() ![]() Musisz edytować pierwszy post na dole posta "edycja" i ladnie jakoś napisać ![]() ![]() fili heeeeeej ![]() ![]() ![]() ![]() A jak dziewczyny jest u Was z ruchem i ćwiczeniami ? Edytowane przez Mrs. Czas edycji: 2013-04-30 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
[QUOTE=elzadinio;40562170]Sonika jeszcze nikogo nie skrytykowalam chyba sie pomylilas !!!!!!
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytowałam niejaką hevanka. To ty się teraz pomyliłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jest i fili
![]() Wow sporo juz zrzucilas jestem pod wrazeniem i gratuluje !!!!jak to zrobilas ?? Moze masz jakies dobre pomysly ktorymi mozesz sie podzielic !!!?? Za mna jablko i dalej sprzatam- zaraz do pracki ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Sonika no to przepraszam zle zrozumialam myslalam ze chodzi Ci o mnie :-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej Mrs.!
![]() Tak naprawdę u mnie dieta zaczęła się od... grypy żołądkowej. Musiałam przegłodować 2 dni no i jakoś tak to zapoczątkowało dietę. Poszperałam trochę w necie, załóżyłam zeszycik z przepisami. Szukałam przepisów dietetycznych przede wszystkim szybkich - stanie godzinę przy kuchence to nie dla mnie (szybko odebrałoby mi to chęci). 4 posiłki dziennie co około 3 godziny, ostatni koło godz. 18 (mi to pasowało). 6-7 razy w tygodniu jeździłam na rowerze 1-1,5 godziny. Dla mnie kluczem diety było... polubienie jej! Jeżeli obiad mi nie smakował, nie robiłam go więcej. Miałam inne przepyszne przepisy! ![]() Zawsze uwielbiałam słodycze więc w niedzielę pozwalałam sobie na słodkie co nie co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Hej elzadinio! Dzięki za gratulacje! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Fili a reszcie rodzinki serwujesz to samo czy robisz dwa obiadki ??? Bo cos marnie widze mojego meza i syna - oni lubia konkrety czyli miesko musi byc !!! Mnie po wszystkich aferach miesnych odrzuca od wszelkiego rodzaju szynek musze wiedziec co jem np . Kupuje calego kurczaka i sama dziele ....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- No ok postaram sie to pozniej zrobic jak wroce z pracki ![]() Ja mam 28 no w tym roku 29 ale zostanmy na nizszej cyferce hihihi Od 8 lat mieszkam z mezem w niemczech w malym miasteczku 20km od dortmundu ...mamy wspanialego synka ktory zaniedlugo bedzie mial 7 latek ![]() Zawsze mialam bardzo niska wage co do wzrostu bo przewaznie bylo ponizej 50 max 52 do czasu ciazy .....moja ciaza byla bardzo trudna w skrocie napisze wam ze w pierszych miesiacach schudlam 10kg walczylam o dziecko w szpitalu i wygladalam jak sluchy patyk niekonczace sie wymioty ustapily i nabralam checiiii na jedzonko i tak pod koniec 8miesiaca urodzil sie maly a mi waga pokazywala prawie 90 wooowww do 70 poszlo szybko a pozniej wolniej i wolniej wspominalam juz ze pare miesiecy temu bylo 57 no ale coz zaczynam od nowa Ale sie rozpisalam .....teraz musze do pracki ale w wolnej chwili zajrze tu bo jestem mobilnie Caluje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ja robię obiad tylko dla siebie. Rodzinka woli konkretniejsze dania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Musze wyprobowac metode dwoch obiadkow moze ktorys z moich panow tez sie da namowic ... polecasz jakas konkretna stronke z przepisami ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
fili to tak jak ja, ja też tylko dla siebie gotuje, ewentualnie czasami dla TŻ. Oj ten Twoj zeszycik z przepisami byłby moim zbawieniem, bo z gotowaniem mam duże problemy, bardzo rzadko gotuje obiad przeważnie na obiad jadam bułki itd bleeeeeee wiem okropne ! nie myślałaś żeby zalożyć bloga z takimi przepisami ? Bylby zbawieniem nie tylko dla mnie ale i pewnie dla większości dziewczyn
![]() elza to już troszkę więcej wiemy o sobie, super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.