|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z maszyną do szycia - POMOCY
Witam.
Posiadam Łucznika Olgę. Dzisiaj złamała mi się igła. Od tego czasu po prawidłowym zamontowaniu nowej nie łapie ona w ogóle dolnej nitki i nie przeciąga jej do góry. Nie mam pojęcia co się stało i dlatego będę wdzięczna za jak najszybszą pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z maszyną do szycia - POMOCY
Sprawdz jeszcze raz czy prawidłowo założyłaś igłę, oraz czy nie jest uszkodzona. Wymień ją na zupełnie nową.
Spróbuj ją minimalnie obniżyć. Jeżeli to nie pomoże, to pewnie przy uderzeniu został przestawiony chwytacz rotacyjny. Można go próbować ustawiać samodzielnie w domu, aczkolwiek ktoś kto nigdy tego wcześniej nie robił najprawdopodobniej przy tym zadaniu polegnie. ![]() W serwisie nie będzie z tym problemu, i myślę że najrozsądniej będzie tam maszynę zanieść. Kursik jak ustawić chwytacz tu - http://serwismaszyn.republika.pl/chwyt.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miliana23
|
Ktoś ma moze taką maszyne http://sprzedajemy.pl/stara-maszyna-...k-kl-82,375820
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, mam takie (może głupie) pytanie...
Kupiłam ostatnio maszynę (TESCO MSM10). To pierwsza moja maszyna do szycia i mam problem z rozpoczęciem szycia... Pozakładałam wszystkie nitki, wypróbowałam na gałganku, przeszyło mi ślicznie 3 cm i przestało. Okazuje się, że górna nitka plącze się wokół bębenka i nie podbiera dolnej nitki, maszyna blokuje się i staje. Od czego to może zależeć? Trzymałam się ściśle instrukcji, nitki są pozakładane prawidłowo, kombinowałam z naprężeniem górnej i wciąż to samo; wygląda na to, że górna nitka zahacza o coś, przechodząc wokół bębenka... Boję się, że już ją zdążyłam zepsuć przy tym próbowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki
![]() Problem został rozwiązany - mój chłopak wymontował ze środka jakieś 3 śrubki i blaszkę i teraz działa... tak, jakby blaszka była za sztywna i nie uginała się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam.
A mogłabyś pomóc jak założyć dolną nitkę. Mam nową maszynę bez instrukcji. Dolną nitkę zakładam wg. wszelkich prawidłowych prawideł i niestety... nie łączą się. W ogóle się nie krzyżują, dolna przy pokręcaniu kołem ręcznym jest nieruchoma, szpulka też. pozdr. M |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.