|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Facet z fejsa
xxxx
Edytowane przez lordMarcy Czas edycji: 2014-03-16 o 11:23 |
|
|
|
|
#2 |
|
mOLDerator
|
Dot.: Facet z fejsa
Może po prostu zajęty był nauką i sesją. Chociaż z drugiej strony krótka wiadomość by nie zaszkodziła, jeśli na serio by mu zależało. Trudno cokolwiek powiedzieć, poczekaj kilka dni, jak się nie odezwie to może rzeczywiście mu nie zależy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się że może byc naprawdę zajęty sesją jesli ma tyle poprawek.. pewnie chętnie by z Tobą porozmawiał ale jak wciągnie się w rozmowe to z nauki nici, faceci czesto gdy mają coś na głowie zachowują się jakby przestawali interesować się czyms innym.. moim zdaniem musisz poczekać i po sesji znów będzie ok
|
|
|
|
|
#4 |
|
Buc
|
zależy też co mu napisałaś i czy było to coś takiego o czym można kontynułować konwersację.
![]() może jak już wrócisz z ferii, to zagadaj o spotkanie.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Odczekaj. Nie znacie się. Ma KILKA poprawek, to może być poważna sprawa. Nie rób teraz wyrzutów, bo może naprawdę ma ciężki okres -a uprzedził Cię, że ma egzaminy.
Powinien się odezwać za jakiś czas -wtedy się spotkacie i może coś ruszy. Pewnie, że mógłby napisać cokolwiek -ile to trwa? Ale może ma powody, żeby nie mieć do tego głowy. A wy przecież się nawet nie widzieliście.. . |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzie się czasem zachowują, jakby poza nimi świat nie istniał... Poza tym to facet ma gonić króliczka, bo jak królik sam mu się pcha pod łapy, to wyjdzie z tego jedynie pasztet
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez lordMarcy Czas edycji: 2014-02-18 o 19:28 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Poczekaj, niech teraz on się odezwie,
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja ok pół roku temu też poznałam faceta na fejsie, całkiem przypadkiem w sumie, najpierw był fb, maile, wreszcie telefony. Od pół roku systematycznie do mnie dzwoni, pisze, coś tam nabąkuje o spotkaniu ale nie zaproponował tego wprost.... wczoraj pierwszy raz nie odebrałam jego tel bo ta sytuacja mnie przerasta, nakręcam się a nie wiem w sumie po co? Jestem zbyt głupia żeby zapytać go wprost czy jestem tylko jego sposobem na nudę trzymam kciuki żeby się odezwał i spotkanie było ok
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każdy ma prawo do swojego zdania. Są osoby, które podczas sesji wyłączają się zupełnie z życia towarzyskiego, bo nie lubią, jak cokolwiek je rozprasza. Wystarczy odrobinę zrozumienia, tym bardziej, że nie mówimy tu o partnerze a o dopiero co poznanym gościu.
~ All about that Bass ~ Meghan Trainor ~ Edytowane przez enchant Czas edycji: 2014-02-18 o 11:49 Powód: . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
....
Edytowane przez lordMarcy Czas edycji: 2014-02-18 o 19:29 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
lordMarcy, jestem w takiej samej sytuacji
ostatni odzew w niedziele, studiuje to samo co ja ale na innym roku, więc wiem, że teraz, pod koniec sesji ma równie dużo nauki. Strasznie mi się podoba i pasujemy do siebie, napisał, że "chętnie" się spotka i napisze po egzaminie - ale chyba miał na myśli ten czwartkowy, o ile w ogóle |
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że może nie chce wdawać się w długie rozmowy, ale przeciez na wieczór albo w wolnej chwili mogłby napisać nawet jedno zdanie. Według mnie tak właśnie by zrobił facet, który jest zainteresowany. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Pomijam już to, że mój facet na początku jak się poznawaliśmy miał sesję + różnice programowe + praca w tygodniu i wieczorami w weekendy. Bywało, że pomiędzy studiami a pracą miał tylko 40 min luzu i nie chciało mu się wracać do domu, ale potrafił wówczas pobiec do centrum handlowego, by złapać darmowe wifi i chociaż 5-10 min ze mną popisać (miał wtedy popsuty głośnik w telefonie), więc jak facetowi by zależało, to chyba odezwałby się, nawet z tekstem, że ma tonę nauki.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
||
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko nie zareagował na kolejną wiadomość. Skoro nie doszło nawet do pierwszego spotkania to ciężko mówić o dużym zainteresowaniu, może nie starczyło mu pary na dłużej... Można gdybać w nieskończoność.
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Weźcie pod uwagę to, że jest różnica pomiędzy "facetowi bardzo zależy" -wtedy pobiegnie na te 5 minut łapać wifi, a "facetowi podoba się dziewczyna/jest nią zainteresowany" -wtedy może ją uprzedzić, że jest przez najbliższy tydzień zajęty i że odezwie się za tydzień.
Czasem sama się alienuję, gdy mam coś ważnego, albo jakiś natłok obowiązków. Mówię wtedy znajomym "widzimy się za dwa tygodnie" i zapadam się pod ziemię. Gdyby facet mi się podobał, znalazłabym chwilkę na wysłanie smsa, ale równie dobrze mogłabym tego świadomie nie robić, bo pewnie zaraz bym zaczęła o nim myśleć itp., więc wolałabym ograniczyć "rozpraszacze". Co innego, gdyby to była już jakaś znajomość, początek związku.. . Ale to jest sam począteczek. Facetowi mogło minąć, albo po prostu póki co ważniejsza jest dla niego sesja. A fakt, że nie stracił dla Autorki głowy wcale nie świadczy o tym, że nic z tego nie będzie. Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-18 o 18:39 |
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
O matko, jaki butthurt na autorkę. Jeśli chłopakowi zależy, to pomimo sesji znajdzie 15 minut czasu by porozmawiać. Krótkie co tam, jak tam. Przecież rozmowa na FB nie oznacza czterogodzinnej konwersacji?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Ale przecież nie wiemy, czy jemu zależy. I wcale zależeć nie musi. Autorka po prostu mogła mu wpaść w oko i nic więcej.
Po tym co on zrobi dopiero można wnioskować, czy mu zależy czy nie.. . (Myślę, że gdyby zależało, to by znalazł chwilę. Ale to, że jeszcze mu nie zależy, a tylko się mu "spodobała" nie jest tragedią. Jeszcze róże rzeczy mogą się zdarzyć.) Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-18 o 18:38 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
najwyraźniej nie jest tak napalony na ciebie, jak ty na niego
i nic dziwnego w sumie, praktycznie się nie znacie, nigdy się nie widzieliście, rozmawialiście kilka razy, i to na początku głównie w sprawach, jak mogę się domyślać, uczelnianych? ![]() zapytałam tż-ta o zdanie powiedział, że facet raczej nie jest tobą zainteresowany, możliwe, że napisałaś coś, co go zniechęciło, albo tak sobie z tobą pisał, bo było miło [od siebie dodam, że niektórzy już tak mają, że lubią się spoufalać, jakieś żarciki, flirciki, ot tak, dla przyjemności]. i że jakby był zainteresowany, to by napisał [w domyśle: cokolwiek, chociaż krótkiego]. |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Też postanowiłam spytać swojego tż to powiedział, że jeśli odczytał tzn, że nie jest aż tak zainteresowany. Bez przesady skoro już był na tym fejsie i czytał to mógł coś nastukać - choćby to, że przeprasza, ale teraz bla bla
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

ostatni odzew w niedziele, studiuje to samo co ja ale na innym roku, więc wiem, że teraz, pod koniec sesji ma równie dużo nauki. Strasznie mi się podoba i pasujemy do siebie, napisał, że "chętnie" się spotka i napisze po egzaminie - ale chyba miał na myśli ten czwartkowy, o ile w ogóle