Facet z fejsa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 11:23   #1
lordMarcy
Raczkowanie

Facet z fejsa

xxxx

Edytowane przez lordMarcy
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:23
lordMarcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 11:45   #2
bernikula
mOLDerator

Dot.: Facet z fejsa

Może po prostu zajęty był nauką i sesją. Chociaż z drugiej strony krótka wiadomość by nie zaszkodziła, jeśli na serio by mu zależało. Trudno cokolwiek powiedzieć, poczekaj kilka dni, jak się nie odezwie to może rzeczywiście mu nie zależy.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 11:46   #3
Lenka 88
Przyczajenie

Wydaje mi się że może byc naprawdę zajęty sesją jesli ma tyle poprawek.. pewnie chętnie by z Tobą porozmawiał ale jak wciągnie się w rozmowe to z nauki nici, faceci czesto gdy mają coś na głowie zachowują się jakby przestawali interesować się czyms innym.. moim zdaniem musisz poczekać i po sesji znów będzie ok
Lenka 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 11:53   #4
suszarka
Buc

zależy też co mu napisałaś i czy było to coś takiego o czym można kontynułować konwersację.

może jak już wrócisz z ferii, to zagadaj o spotkanie.
Stary 2014-02-17, 12:10   #5
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
zależy też co mu napisałaś i czy było to coś takiego o czym można kontynułować konwersację.

może jak już wrócisz z ferii, to zagadaj o spotkanie.
Nie zawracaj mu teraz głowy paplaniną, bo nie każdy facet lubi gadki o niczym. Nie ma chyba nic gorszego od próby postrzymania kontaktu na siłę - możliwe, że facet jest zainteresowany Tobą, a nie fejsbukiem
Stary 2014-02-17, 12:39   #6
elsene
Zadomowienie

Odczekaj. Nie znacie się. Ma KILKA poprawek, to może być poważna sprawa. Nie rób teraz wyrzutów, bo może naprawdę ma ciężki okres -a uprzedził Cię, że ma egzaminy.
Powinien się odezwać za jakiś czas -wtedy się spotkacie i może coś ruszy.
Pewnie, że mógłby napisać cokolwiek -ile to trwa? Ale może ma powody, żeby nie mieć do tego głowy. A wy przecież się nawet nie widzieliście.. .
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 14:27   #7
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lordMarcy Pokaż wiadomość
Jednak od tamtej gadki w ogóle sie nie odezwał, jedynie w sobote że ma egzamin. I koniec, w tygodniu sama do niego zagadnęłam jak sesja to odpisał że ma kilka poprawek, że bierze sie za nauke, że może na tym zjeździe poprawi(tzn. w ten weekend, który się właśnie skończył) więc odpisałam mu co nieco, odczytał tą wiadomość w piątek (3dni temu) i już nic nie odpisał, nie odzywa się. Myślicie, że po prostu stracił zainteresowanie?
Ja się łudzę, że jeszcze napisze, ale gdyby chciał to przecież by się odezwał 4 dni temu odczytał moją wiadomość i zero odzewu. A tak to mówił, że odlicza dni do spotkania.
Przykre to jest dla mnie, bo chłopak serio mnie zaintrygował.
Ty tak na serio? Bez urazy ale masz 15 lat? Koleś studiuje, napisał, że ma poprawki, że bierze się za naukę a Ty lamentujesz, że 4 dni temu odczytał wiadomość i nie odpisał? Daj mu spokojnie się pouczyć i pozaliczać egzaminy, to potem będzie miał czas na spotkania, bo jak obleje poprawki to potem dupa blada i nie będzie w ogóle miał na nic ochoty. Cierpliwości
Ludzie się czasem zachowują, jakby poza nimi świat nie istniał...
Poza tym to facet ma gonić króliczka, bo jak królik sam mu się pcha pod łapy, to wyjdzie z tego jedynie pasztet
enchant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 18:49   #8
lordMarcy
Raczkowanie

...

Czas edycji: 2014-02-18 o 19:28
Stary 2014-02-17, 19:09   #9
gofrowa
Raczkowanie

Poczekaj, niech teraz on się odezwie,
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja ok pół roku temu też poznałam faceta na fejsie, całkiem przypadkiem w sumie, najpierw był fb, maile, wreszcie telefony. Od pół roku systematycznie do mnie dzwoni, pisze, coś tam nabąkuje o spotkaniu ale nie zaproponował tego wprost.... wczoraj pierwszy raz nie odebrałam jego tel bo ta sytuacja mnie przerasta, nakręcam się a nie wiem w sumie po co?
Jestem zbyt głupia żeby zapytać go wprost czy jestem tylko jego sposobem na nudę chociaż obojgu bliżej nam do 30. niż 20.lat....
trzymam kciuki żeby się odezwał i spotkanie było ok
gofrowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 11:27   #10
pannaagacinska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchant Pokaż wiadomość
Ty tak na serio? Bez urazy ale masz 15 lat? Koleś studiuje, napisał, że ma poprawki, że bierze się za naukę a Ty lamentujesz, że 4 dni temu odczytał wiadomość i nie odpisał?
Na prawde nie uważam zeby wymienienie kilku krótkich wiadomości wieczorem sprawilo, ze nie zaliczy poprawek

Zlikwiduj słowo „marzenie" i zastąp je słowem „plan".
pannaagacinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 11:47   #11
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaagacinska Pokaż wiadomość
Na prawde nie uważam zeby wymienienie kilku krótkich wiadomości wieczorem sprawilo, ze nie zaliczy poprawek
Naprawdę rozumiem każdy ma prawo do swojego zdania.
Są osoby, które podczas sesji wyłączają się zupełnie z życia towarzyskiego, bo nie lubią, jak cokolwiek je rozprasza. Wystarczy odrobinę zrozumienia, tym bardziej, że nie mówimy tu o partnerze a o dopiero co poznanym gościu.

Edytowane przez enchant
Czas edycji: 2014-02-18 o 11:49 Powód: .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 15:51   #12
lordMarcy
Raczkowanie

....

Czas edycji: 2014-02-18 o 19:29
Stary 2014-02-18, 17:31   #13
Wutkje
Raczkowanie

lordMarcy, jestem w takiej samej sytuacji ostatni odzew w niedziele, studiuje to samo co ja ale na innym roku, więc wiem, że teraz, pod koniec sesji ma równie dużo nauki. Strasznie mi się podoba i pasujemy do siebie, napisał, że "chętnie" się spotka i napisze po egzaminie - ale chyba miał na myśli ten czwartkowy, o ile w ogóle
Wutkje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:11   #14
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaagacinska Pokaż wiadomość
Ja również
Rozumiem, że może nie chce wdawać się w długie rozmowy, ale przeciez na wieczór albo w wolnej chwili mogłby napisać nawet jedno zdanie. Według mnie tak właśnie by zrobił facet, który jest zainteresowany.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez enchant Pokaż wiadomość
Naprawdę rozumiem każdy ma prawo do swojego zdania.
Są osoby, które podczas sesji wyłączają się zupełnie z życia towarzyskiego, bo nie lubią, jak cokolwiek je rozprasza. Wystarczy odrobinę zrozumienia, tym bardziej, że nie mówimy tu o partnerze a o dopiero co poznanym gościu.
Kurde znam dużo róznych ludzi , którzy różnie podchodzili do sesji. Znam też tych, co jak mają się uczyć to alienują się w domu i uczą się np. moja przyjaciółka. W sezonie egzaminów uczyła się, nie wychodziła nigdzie, na neta zaglądała sporadycznie wieczorami, ale jednak potrafiła znaleźć czas by np. relaksując się przy kawie zadzwonić do mnie albo napisać eskę.

Pomijam już to, że mój facet na początku jak się poznawaliśmy miał sesję + różnice programowe + praca w tygodniu i wieczorami w weekendy. Bywało, że pomiędzy studiami a pracą miał tylko 40 min luzu i nie chciało mu się wracać do domu, ale potrafił wówczas pobiec do centrum handlowego, by złapać darmowe wifi i chociaż 5-10 min ze mną popisać (miał wtedy popsuty głośnik w telefonie), więc jak facetowi by zależało, to chyba odezwałby się, nawet z tekstem, że ma tonę nauki.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:25   #15
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Ja również

więc jak facetowi by zależało, to chyba odezwałby się, nawet z tekstem, że ma tonę nauki.
No ale przecież napisał, że ma tonę nauki tylko nie zareagował na kolejną wiadomość. Skoro nie doszło nawet do pierwszego spotkania to ciężko mówić o dużym zainteresowaniu, może nie starczyło mu pary na dłużej... Można gdybać w nieskończoność.
Stary 2014-02-18, 18:27   #16
elsene
Zadomowienie

Weźcie pod uwagę to, że jest różnica pomiędzy "facetowi bardzo zależy" -wtedy pobiegnie na te 5 minut łapać wifi, a "facetowi podoba się dziewczyna/jest nią zainteresowany" -wtedy może ją uprzedzić, że jest przez najbliższy tydzień zajęty i że odezwie się za tydzień.

Czasem sama się alienuję, gdy mam coś ważnego, albo jakiś natłok obowiązków. Mówię wtedy znajomym "widzimy się za dwa tygodnie" i zapadam się pod ziemię.
Gdyby facet mi się podobał, znalazłabym chwilkę na wysłanie smsa, ale równie dobrze mogłabym tego świadomie nie robić, bo pewnie zaraz bym zaczęła o nim myśleć itp., więc wolałabym ograniczyć "rozpraszacze".

Co innego, gdyby to była już jakaś znajomość, początek związku.. . Ale to jest sam począteczek. Facetowi mogło minąć, albo po prostu póki co ważniejsza jest dla niego sesja. A fakt, że nie stracił dla Autorki głowy wcale nie świadczy o tym, że nic z tego nie będzie.

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2014-02-18 o 18:39
Stary 2014-02-18, 18:31   #17
forsvinn
BAN stały

O matko, jaki butthurt na autorkę. Jeśli chłopakowi zależy, to pomimo sesji znajdzie 15 minut czasu by porozmawiać. Krótkie co tam, jak tam. Przecież rozmowa na FB nie oznacza czterogodzinnej konwersacji?
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:37   #18
elsene
Zadomowienie

Ale przecież nie wiemy, czy jemu zależy. I wcale zależeć nie musi. Autorka po prostu mogła mu wpaść w oko i nic więcej.
Po tym co on zrobi dopiero można wnioskować, czy mu zależy czy nie.. .
(Myślę, że gdyby zależało, to by znalazł chwilę. Ale to, że jeszcze mu nie zależy, a tylko się mu "spodobała" nie jest tragedią. Jeszcze róże rzeczy mogą się zdarzyć.)

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2014-02-18 o 18:38
Stary 2014-02-18, 18:59   #19
201803080934
Konto usunięte

najwyraźniej nie jest tak napalony na ciebie, jak ty na niego i nic dziwnego w sumie, praktycznie się nie znacie, nigdy się nie widzieliście, rozmawialiście kilka razy, i to na początku głównie w sprawach, jak mogę się domyślać, uczelnianych?

zapytałam tż-ta o zdanie
powiedział, że facet raczej nie jest tobą zainteresowany, możliwe, że napisałaś coś, co go zniechęciło, albo tak sobie z tobą pisał, bo było miło [od siebie dodam, że niektórzy już tak mają, że lubią się spoufalać, jakieś żarciki, flirciki, ot tak, dla przyjemności]. i że jakby był zainteresowany, to by napisał [w domyśle: cokolwiek, chociaż krótkiego].
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 19:07   #20
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość

zapytałam tż-ta o zdanie
powiedział, że facet raczej nie jest tobą zainteresowany, możliwe, że napisałaś coś, co go zniechęciło, albo tak sobie z tobą pisał, bo było miło [od siebie dodam, że niektórzy już tak mają, że lubią się spoufalać, jakieś żarciki, flirciki, ot tak, dla przyjemności]. i że jakby był zainteresowany, to by napisał [w domyśle: cokolwiek, chociaż krótkiego].
Ja i mój facet podzielamy zdanie twojego Tż-ta
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 22:35   #21
chwast
Zakorzenienie

Też postanowiłam spytać swojego tż to powiedział, że jeśli odczytał tzn, że nie jest aż tak zainteresowany. Bez przesady skoro już był na tym fejsie i czytał to mógł coś nastukać - choćby to, że przeprasza, ale teraz bla bla
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości