|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak utrwalić fryzurę BEZ lakieru?
Moim problemem jest łysienie androgenowe. Pomimo ciągłego leczenia przyczyny, włosów jest malutko i kiteczka ma zaledwie 3 cm w obwodzie.
Śpię w koczku, rano włosów jest "dużo" bo są mega pofalowane i pokręcone (z natury mam proste jak druty, co na przerzedzonych włosach wygląda koszmarnie), ale niestety zanim wyjdę z domu do szkoły, to już są całkowicie proste i "wyleniałe". Da się czymś utrwalić te piękne poranne fale nie niszcząc włosów? Wszystkie lakiery w moim przypadku odpadają. Myślałam, że może istnieje jakiś delikatny spray czy coś w tym rodzaju?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak utrwalić fryzurę BEZ lakieru?
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to jeszcze tylko 200 ml. Jakieś inne specyfiki/metody ? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jeśli chcesz mieć w miarę naturalne utrwalenie, to polecam BABCINY SPOSÓB: bierzesz piwo, nalewasz troszku do szklanki, maczasz w tym palce i przejeżdżasz po włosach - zapach piwa szybko się ulatnia, więc bez obaw . Ja trochę to ulepszyłam i wlałam sobie piwo do takiej buteleczki z atomizerem i gdy już mam fale (też po koczku) to rano tylko psikam tym piwem i trzymają mi się do następnego mycia (2 dni).
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
A to piwo to takie świeże po otwarciu, czy już wywietrzałe?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wywietrzałe.
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Doskonale może się u Ciebie spisać sok z rzepy. Akurat teraz możesz ją kupić. Zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach, włóż do słoika, zakręć i przechowuj w lodówce. Po umyciu włosów wcieraj we włosy nabierając rzepę ze słoika w kawałek cienkiego materiału. W ten sposób włosy będą nawilżone sokiem z rzepy, a sama rzepa zostanie w tkaninie. Ten sok działa nie tylko wzmacniająco i odżywiająco na włosy, ale także je usztywnia. Włosy się NIE PRZETŁUSZCZAJĄ i można kilka dni ich nie myć. To jest mój własny pomysł, który stosuję od dwóch lat. Pierwsze wcieranie soku z rzepy - może Cię szczypać skóra głowy, następne już nie szczypie.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Świeże.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Morską wodę można zrobić samemu. Wystarczy rozpuścić trochę soli morskiej i gotowe
Dobrze wlać roztwór do opakowania po jakimś psikadle, będzie wygodniejszy w używaniu. Ale taki sposób wysusza włosy, więc nie radzę stosować tego w Twoim przypadku.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mmka789 dzięki za fajny pomysł na utrwalenie fryzury dla włosów ze skłonnością do przetłuszczania się... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

i to jeszcze tylko 200 ml. 
. Jeśli chcesz mieć w miarę naturalne utrwalenie, to polecam BABCINY SPOSÓB: bierzesz piwo, nalewasz troszku do szklanki, maczasz w tym palce i przejeżdżasz po włosach - zapach piwa szybko się ulatnia, więc bez obaw