|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
kwasy i piling termalny
Mam pilne pytanie do Dermatologa. Mam przebarwienia posłoneczne, pociążowe i po tabletkach antykoncepcyjnych na policzkach i smaruję je kremem Glico a 12% (ok 2 tyg- codziennie wieczorem). Wyczytałam bardzo dużo dobrych opinii o pilingu termalnym (opis niżej) i chciała bym go stosować ale mam jeszcze 3/4 tuby glico i niewiem czy można razem stosować te dwa specyfiki. Proszę o odpowiedź. PEELING TERMICZNY BOTOSKIN EFEKT
Rozgrzewający - Nowatorska, mocno rozgrzewająca formuła peelingu termicznego, doskonale zastępuje gabinetowy zabieg oczyszczająco - odmładzający skórę - MIKRODERMABRAZJĘ. Usuwa martwe komórki naskórka, otwiera i oczyszcza pory, poleruje skórę, poprawia mikrocyrkulację, dotlenia i wyraźnie odmładza rysy twarzy. Aktywne składniki odmładzające skórę wykorzystane w preparacie: MINERALNE KAPSUŁKI rozgrzewają skórę, otwierają pory i przygotowują do intensywnego zabiegu oczyszczania, SYNTETYCZNE DROBINKI usuwają martwe komórki naskórka, MIKROKRYSZTAŁKI polerują i wygładzają skórę. Peeling termiczny przeznaczony jest do każdego rodzaju cery z wyjątkiem bardzo wrażliwej i naczyniowej. Po użyciu pellingu skóra staje się oczyszczona, idealnie gładka, pełna blasku i wyraźnie odmłodzona. Optymalnie przygotowana do wchłonięcia dobroczynnych składników zawartych w kremach Botoskin Efekt. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kwasy i piling termalny
peeling termiczny bielendy potafi porządnie podrażnić skórę. Glyco A drażni jeszcze bardziej. takie połączenie może nie wyjść ci na dobre.
jeśłi już koniecznie chcesz peeling bielendy (deklaracje producenta podziel przez 3), to zróg go w dniu, w którym nie użyjesz GlycoA. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.