Pomoc profesjonalistów czy samodzielna organizacja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 10:50   #1
choleroza
Raczkowanie

Pomoc profesjonalistów czy samodzielna organizacja?

Jakie rozwiązanie wybrałyście albo zamierzacie wybierać?
Ja się waham i nie wiem czy sama dałabym radę to wszystko ogarnąć.
Wiem, że w Łodzi ta firma: xxxjest dość popularna, ale może znacie jeszcze inne?
Któraś z was korzystała z pomocy weddingplannerów i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce?

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-08-29 o 13:31 Powód: reklama
choleroza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 11:19   #2
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc profesjonalistów czy samodzielna organizacja?

Radzę usunąć ten link, bo to reklama
JA myślę, że zdecydowana większość (jakieś 99% ) osób organizuje wesela na własną rękę, bo 1) to jest duża frajda 2) wydatki na wesele sa tak duże, że już mało kogo stać na opłacenie planner'a. Już kiedyś był tu taki wątek - dziewczyna pytała czy wg nas to dobry pomysł na biznes. Chyba nie było ani jednej dziewczyny, która powiedziała, że skorzystałaby z takich usług...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

PS. A czego się tak obawiasz w 'ogarnianiu"? Wybór sali, foto i DJa/zespołu to kwestia posiedzenia dwóch dni w necie i obczajenia. Później tylko podpisania umów. Później umówienie księdza i kościoła. Jeśli boisz się kwestii związanych z dekoracją sali itd to to akurat często oferują restauracje w cenie i możesz im to powierzyć. Nie widzę sensu na wydawanie pieniędzy na plannera. Ja duuużo czasu spędziłam na planowaniu, ale na własne życzenie - sprawiało mi to przyjemność i szukałam inspiracji, ale jakbym się zmobilizowała, to ogarnęłabym wszystko w tydzień

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 14:06   #3
paula54
Zakorzenienie

Popieram w 100% opinię koleżanki powyżej.
Dla mnie też organizacja wesela była niesamowitą frajdą i za żadne pieniądze (a tym bardziej własne) nie oddałabym jej nikomu chociaż czasem bywało ciężko (brak czasu, nieznajomość niektórych przepisów czy innych pierdół), ale jest co wspominać. Gdyby tak można było zrobić sobie wesele jeszcze raz, z chęcią bym się za to zaraz wzięła
Boisz się, że sama nie ogarniesz? Od czego jest wizaż i tłumy dziewczyn chętne doradzić Powiem szczerze, że towarzystwo i rady innych wizażanek duużo mi pomogły czasem ktoś coś poleci, czasem poprze Twój wybór a czasem poradzi w kłopotliwej sytuacji. Dużo nas tutaj w końcu
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 14:45   #4
talkative2
Zakorzenienie

poza tym - nie dramatyzujmy ! Niektórzy robią z przyjęcia weselnego niewiadomo jakie wyzwanie. Dla mnie to jest trochę dziwne. 50 lat temu może i tak było - ale wtedy trzeba było zgarniać ciotki i samemu piec ciasta, samemu robić ozdoby i dekorować salę, bo nic nie było tak łatwo osiagalne. A teraz właściwie wszystko sprowadza się do klikania na Allegro w wybrane zaproszenia i wybieraniu usługodawców. PRzeglądnięciu jednego czy dwóch katalogów. Ale może ja upraszczam Jak ktoś chce wymyślać, kombinować itd to znajdzie sobie dużo zajęć z tym związanych, bo to sprawia zwyczajnie przyjemność. Ale jeśli kogoś to męczy, nie lubi organizacji takich przyjęć, to naprawdę mimo niedużego wkładu i wysiłku i tak wszystko będzie działać tak, jak trzeba

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 21:16   #5
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nigdy w życiu nie odebrałabym sobie tej przyjemności organizacji swojego ślubu i wesela

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 21:40   #6
lucynaczka
Raczkowanie

Mój syn z synową organizowali wszystko sami,jedynie zatrudnili taką osobę w dniu wesela do ogarnięcia wszystkiego,kierowała wszystkim przy kościele i na sali,zwracała uwagę kelnerom,zespołowi,organi zowała gości w hotelu,na koniec wszystko co zostało z jedzenia popakowała i zawiozła do mieszkania młodych,kierowcy którzy odwozili gości też byli koordynowani przez te panią
lucynaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 10:02   #7
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucynaczka Pokaż wiadomość
Mój syn z synową organizowali wszystko sami,jedynie zatrudnili taką osobę w dniu wesela do ogarnięcia wszystkiego,kierowała wszystkim przy kościele i na sali,zwracała uwagę kelnerom,zespołowi,organi zowała gości w hotelu,na koniec wszystko co zostało z jedzenia popakowała i zawiozła do mieszkania młodych,kierowcy którzy odwozili gości też byli koordynowani przez te panią
Super rozwiązanie!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez choleroza Pokaż wiadomość
Jakie rozwiązanie wybrałyście albo zamierzacie wybierać?
Ja się waham i nie wiem czy sama dałabym radę to wszystko ogarnąć.
Wiem, że w Łodzi ta firma: http://uslugi-slubne.com/przyjecia-weselne jest dość popularna, ale może znacie jeszcze inne?
Któraś z was korzystała z pomocy weddingplannerów i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce?
Reklama czy nie reklama nawet nie patrze na link bo jestem z Krakowa i organizacją wesela zajmuję się profesjonalista.
Jest to mega wygodne aczkolwiek wiele rzeczy wziełam na siebie i decyduję o wszystkim.
Jesli planujesz wesele z dużym wyprzedzeniem to masz spokojnie czas na to i możesz zrobić sobie listę wszystkiego od dziewczyn tutaj zgromadzonych-zawodowczyń wręcz
My nie mieliśmy dużo czasu więc nie ogarnełabym tego wszytskiego sama a jest tego bardzo dużo!
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 19:48   #8
motyl03
Raczkowanie

My zorganizowaliśmy wszystko sami. Przynajmniej miałam pewność, że wszystko będzie tak jak sobie wymarzylam. Z resztą to była wielka przyjemność i nie chciałam z niej rezygnować. Wszystko oczywiście tez zależy ile ktoś ma czasu, bo zalatwianie wszystkich rzeczy łącznie z drobiazgami zajmuje go sporo. Kuzynka zdecydowała się na firmę i oprócz sukni nic ją właściwie nie obchodziło. Zależało jej na wygodzie. Wszystko zależy co kto lubi
motyl03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 07:46   #9
pati0090
Zakorzenienie

samodzielna organizacja- nie oddałabym tej przyjemności nikomu

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 11:34   #10
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
samodzielna organizacja- nie oddałabym tej przyjemności nikomu
To nie jest tak,że ktoś organizuje wszystko od wyboru sukni na przykład.
Sama sobie ustalasz zakres tego co potrzebujesz.
My mieliśmy ślub w plenerze więc chciałam żeby kwestia namiotów itp była idealnia zgrana.
Dużo też pracuję więc nie miałam czasu na takie rzeczy.
A na samym weselu koordynowała(np.wydawnie posiłków) i pilnowała wszystko-jestem mega zadowolona z tej opcji-byłam spokojniejsza
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości