|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc profesjonalistów czy samodzielna organizacja?
Jakie rozwiązanie wybrałyście albo zamierzacie wybierać?
Ja się waham i nie wiem czy sama dałabym radę to wszystko ogarnąć. Wiem, że w Łodzi ta firma: xxxjest dość popularna, ale może znacie jeszcze inne? Któraś z was korzystała z pomocy weddingplannerów i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce? Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-29 o 13:31 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc profesjonalistów czy samodzielna organizacja?
Radzę usunąć ten link, bo to reklama
![]() JA myślę, że zdecydowana większość (jakieś 99% ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- PS. A czego się tak obawiasz w 'ogarnianiu"? Wybór sali, foto i DJa/zespołu to kwestia posiedzenia dwóch dni w necie i obczajenia. Później tylko podpisania umów. Później umówienie księdza i kościoła. Jeśli boisz się kwestii związanych z dekoracją sali itd to to akurat często oferują restauracje w cenie i możesz im to powierzyć. Nie widzę sensu na wydawanie pieniędzy na plannera. Ja duuużo czasu spędziłam na planowaniu, ale na własne życzenie - sprawiało mi to przyjemność i szukałam inspiracji, ale jakbym się zmobilizowała, to ogarnęłabym wszystko w tydzień ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Popieram w 100% opinię koleżanki powyżej.
Dla mnie też organizacja wesela była niesamowitą frajdą i za żadne pieniądze (a tym bardziej własne) nie oddałabym jej nikomu ![]() ![]() Boisz się, że sama nie ogarniesz? Od czego jest wizaż i tłumy dziewczyn chętne doradzić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
poza tym - nie dramatyzujmy !
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nigdy w życiu nie odebrałabym sobie tej przyjemności organizacji swojego ślubu i wesela
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mój syn z synową organizowali wszystko sami,jedynie zatrudnili taką osobę w dniu wesela do ogarnięcia wszystkiego,kierowała wszystkim przy kościele i na sali,zwracała uwagę kelnerom,zespołowi,organi zowała gości w hotelu,na koniec wszystko co zostało z jedzenia popakowała i zawiozła do mieszkania młodych,kierowcy którzy odwozili gości też byli koordynowani przez te panią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Jest to mega wygodne aczkolwiek wiele rzeczy wziełam na siebie i decyduję o wszystkim. Jesli planujesz wesele z dużym wyprzedzeniem to masz spokojnie czas na to i możesz zrobić sobie listę wszystkiego od dziewczyn tutaj zgromadzonych-zawodowczyń wręcz ![]() My nie mieliśmy dużo czasu więc nie ogarnełabym tego wszytskiego sama a jest tego bardzo dużo! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
My zorganizowaliśmy wszystko sami. Przynajmniej miałam pewność, że wszystko będzie tak jak sobie wymarzylam. Z resztą to była wielka przyjemność i nie chciałam z niej rezygnować. Wszystko oczywiście tez zależy ile ktoś ma czasu, bo zalatwianie wszystkich rzeczy łącznie z drobiazgami zajmuje go sporo. Kuzynka zdecydowała się na firmę i oprócz sukni nic ją właściwie nie obchodziło. Zależało jej na wygodzie. Wszystko zależy co kto lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
samodzielna organizacja- nie oddałabym tej przyjemności nikomu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To nie jest tak,że ktoś organizuje wszystko od wyboru sukni na przykład.
Sama sobie ustalasz zakres tego co potrzebujesz. My mieliśmy ślub w plenerze więc chciałam żeby kwestia namiotów itp była idealnia zgrana. Dużo też pracuję więc nie miałam czasu na takie rzeczy. A na samym weselu koordynowała(np.wydawnie posiłków) i pilnowała wszystko-jestem mega zadowolona z tej opcji-byłam spokojniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.