![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odrzucone zaręczyny
Wczoraj mój chłopak dał mi pierścionek zaręczynowy...była to dla mnie totalna niespodzianka, przyjęłam oświadczyny lecz gdy zaczął planować wesele za rok to zaznaczyłam że na razie nie ma mowy o tym. Teraz on się nie odzywa i mówi że musi wszystko przemyśleć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odrzucone zaręczyny
To po co przyjmowałaś oświadczyny? Żeby się pierścionkiem pochwalić? W zamyśle, kiedy się zgadzasz zostać czyjąś żoną, to oznacza to ślub w niedalekiej przyszłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45323561]To po co przyjmowałaś oświadczyny? Żeby się pierścionkiem pochwalić? W zamyśle, kiedy się zgadzasz zostać czyjąś żoną, to oznacza to ślub w niedalekiej przyszłości
![]() Wg mnie nie zawsze tak jest. Jak dla mnie to powinien raczej zacząć myśleć wpierw o wspólnym zamieszkaniu razem, a po np roku lub 2 takiego mieszkania razem wziąć ślub. Jeśli jednak już mieszkacie razem i się oświadczył to wtedy myśli zupełnie normalnie i nie ma co mieć mu za złe. Nie wiem jakie są Autorki poglądy na mieszkanie przed ślubem, więc napisałam tylko tak jak ja uważam, że powinno być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45323561]To po co przyjmowałaś oświadczyny? Żeby się pierścionkiem pochwalić? W zamyśle, kiedy się zgadzasz zostać czyjąś żoną, to oznacza to ślub w niedalekiej przyszłości
![]() Bo wiem że chcę z nim być i wyjść za mąż ale co z tego jak na razie nas na to nie stać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To trzeba było mu to powiedzieć od razu, porozmawiać o wątpliwościach, ułożyć plan, a dopiero potem zakładać pierścionek, zamiast zaślepiać się magią chwili, obiecywać facetowi 'tak, zostanę Twoją żoną' a potem dodawać '...ale jeszcze nie teraz bo mam milion wątpliwości'.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak widać tak się właśnie stało, skoro bez żadnego 'ale' go przyjęłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
On chyba jest jakimś niepoprawnym romantykiem skoro was nie stać a i tak się oświadczył i chce ślub za rok mimo wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego zwyczajnie nie powiedziałaś: "Chcę zostać Twoją żoną, ale z planowanie ślubu chcę jeszcze poczekać". To by załatwiło pewnie sprawę.
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wyjaśniłam dlaczego nie chcę... zaczął wybierać termin na 2015 a wiem że nas nie stać na to poza tym nie stać nas na samodzielne życie na zabawę w rodzinę, zwłaszcza że ja nie pracuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
sissy that walk
|
Nie rozmawialiście o tym wcześniej? O tym, kiedy planujecie zamieszkać razem, wziąć ślub, jaki macie plan na życie..? To dziwne, bo wydaje się, jakby te zaręczyny i w ogóle temat wspólnego życia były totalnie nieobgadane. Facet zachowuje się śmiesznie obrażając się na sensowne argumenty, ale popełniliście błąd, w ogóle nie rozmawiając na takie tematy. Ot, wyskoczył z oświadczynami bez żadnych rozmów nt. przyszłości, wtedy gdy uznał to za stosowne, Ty oświadczyny przyjęłaś, a teraz płacz, bo przecież za wcześnie na to.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-02-25 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
✌
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2014-02-25 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
✌
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
sissy that walk
|
Skoro tak, to facet zachowuje się zwyczajnie niedojrzale, obrażając się jak mały chłopiec, bo w tym momencie, już zaraz, jego marzenie nie zostanie spełnione. Nie mam pojęcia co on zamierza teraz przemyśleć - to, czy jest w stanie zaakceptować odłożenie ślubu w sytuacji, gdy na żaden ślub a zwłaszcza późniejsze życie po nim, Was nie stać? Przecież to śmieszne.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]() Zaręczyny nie zawsze są oznaką rychłego ślubu. Mnie bardziej zastanawia zachowanie faceta - co musi przemysleć? Skoro się oświadczył to powinien być pewny w 100% swoich uczuć i tego, że chce być autorki mężem, a Ona jego żoną. Zaczekać nie może? Co mu się stanie? Zwłaszcze że autorka pisze, że na razie ich na ślub nie stać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ok, można się nawet zaręczyć, ale JAK można się obrazić, że ktoś od razu ślubu nie chce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Inna sprawa, że nie powinien się obrażać, bo byś chciała jeszcze poczekać ze dwa lata, myślę, że musicie o tym na spokojnie porozmawiać, żeby z tego jakaś okropna scysja nie wynikła.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
sissy that walk
|
Ba, żeby dlatego, że nie chce... Jak można się obrazić, że ktoś mówił przed zaręczynami i mówi wciąż, że po prostu nie ma MOŻLIWOŚCI ślubu w najbliższym czasie? Toż trzeba być ślepym i głuchym, żeby nie słyszeć prostych słów i nie widzieć sytuacji, która ciekawa nie jest i ślubom nie sprzyja. W tej sytuacji od początku było jasne, że zaręczyny odbędą się jako deklaracja na przyszłość (dla niektórych wiem, że niepojęta, ale dla mnie jak najbardziej sensowna i wartościowa), a nie początek przygotowań. Chłopak chyba z tych uważających, że jak pierścionek jest, to i w magiczny sposób na życie będzie. Potem to samo będzie z dzieckiem zapewne - nie ma, że kasy niet, dziecko ma być i będzie za 9 miesięcy, a jak nie - rozwód.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-02-25 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
✌
|
Cytat:
A obrażony Facet z tego powodu - dzieciak. Jeśli mu podkreślałaś, że nie chcesz w najbliższej przyszłości ślubu to nie wiem o co mu chodzi? Zraniłaś Jego ego? Czy co? ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Wg mnie facet mocno dziecinny jest skoro nie stać was na życie na własny rachunek a on chce ślub i wesele robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.