![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poparzenie kwasem glikolowym
Wczoraj zrobilam sobie peeling kwasem glikolowym o stezeniu 50 % ph 0,1 . Trzymalam 10 min (zagapilam sie niestety) spojrzalam w lustro-cala twarz czerwona,mocno piekło,pod oczami dziwne bable i takie glebokie zmarszczki.Strasznie sie zmartwilam,myslalam ze poparzylam sobie twarz.Na noc posmarowalam kremem bambino,dzisiaj juz te bable i zmarszczki znikly, nie mam juz zaczerwienionej skory jedynie troche piecze w niektorych miejsach.A po tych bablach zostaly male czerwone kropki (mam nadzieje ze znikna).Dodam,ze skore mam przyzwyczajoną do kwasow.Czy to normalna reakcja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
Dot.: Poparzenie kwasem glikolowym
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Kup jakiś krem mocno regenerujący. Ja przy kwasach używam na noc kremu z ziaji med do skory z AZS regenerujacy natluszczający, smaruje się nim kilka razy przed snem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wczesniej uzywalam kwasu migdalowego (rozne stezenia ,od najnizszych do najmocniejszych), pozniej rowniez kwas glikolowy.Zaczelam od 20 %,byl za slaby wiec chcialam sprobowac 50 %.Rozcienczalam z woda destylowaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ja mam 50% kwasów, ale 30% mlekowy i 20% glikolowy. Najlepiej jest stopniowo zwiększać a nie z 20 przechodzić do 50. Używaj kremów nawilżających, a jak nie pomoże, to musisz iść do lekarza choćby pierwszego kontaktu. Kwas glikolowy ma to do siebie że nałożony równomiernie może spowodować blizny. Lepszy o wiele, a o równej mocy jest mlekowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Jeśli używałaś wcześniej kwasów, to nie koniecznie się łuszczy po 20%. Ja po 12% ledwo ledwo się łuszczyłam. Zależy jaką masz skórę, ja mam tłustą a co za tym idzie dość grubą, po 20% glikolowego i 30% mlekowego łuszczyłam się tylko lekko na brodzie i przy okolicy nosa. Wszystko zależy od skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To poszalalas ze stężeniem. Ale bardziej niż kremów nawilżających to powinnaś używa regenerujacego. Ja mam kwas Aha 35% i robią mi sie suche placki i krem nawilżający jest za słaby używałam zinalfat ale ta ziaja o ktorej pisałam jest o niebo lepsza bo miałam na całych policzkach suche placki i przez jedna noc tak sie poprawiło byłam w szoku ze w takim krótkim czasie zadział krem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-02-27 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Aż włos się jeży na głowie jak się to czyta....
JAK MOŻNA NAŁOŻYĆ SOBIE KWAS GLIKOLOWY 50% NA 10 MIN ? i co może nie czułaś, że zbytnio piecze? Błagam Was, pozostawcie kwasy kosmetyczkom i kosmetologom, bo można sobie naprawdę zrobić krzywdę.... macie przykład. Poza tym ja już nie zrobiłabym kwasu glikolowego, jest już słonecznie, może nie ciepło ale słońce działa intensywnie. Teraz musisz na noc mocno nawilżać skórę, i obowiązkowo do apteki po krem z jak najwyższym filtrem ! minimum 50 ! Inaczej nabawisz się pięknych przebarwień ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Juz jest wszytko w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze poczytaj o kwasach i jakie są zalecenia po ich stosowaniu w szczególności przy takim stężeniu. Albo pójdzie do kosmetyczki i zapytaj sie. Bo za kwasy nie powinno sie zabierać jak nie do końca wiesz jak pielęgnować skore po, chodzi o filtry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-02-28 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Sama stwierdziłam ze krem na AZS bedzie dobry ponieważ jest regenerujacy i na pewno poradzi sobie z suchymi plackami na twarzy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-03-01 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Na szczescie wszystko sie ladnie zagoilo,nie ma juz zadnych podraznien,kropeczki pod oczami znikly-wiec wszystko ok.Skora schodzi z calej twarzy-(co rzadko mi sie zdarzalo przy innych kwasach).Niepotrzebnie sie wtedy tak wystraszylam-choc to naprawde wygladalo okropnie.Nastepnym razem bede bardziej uwazac i obserwowac skore. Dzieki wam za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No teraz skora zaczyna sie łuszczyc potem zacznie sie regenerować zrób dłuższa przerwę do kolejnego zabiegu. Normalnie mozesz sobie zrobic po 10 dniach a miałaś takie stężenie i długo trzymalas ze ja nie ryzykowalabym za szybko z tak wysokim stężeniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-03-01 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poczekam jeszcze z 2 tygodnie.Na nastepny raz jakie stezenie bedzie odpowiednie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogą Ci zostać przebarwienia, jak po oparzeniach. Lepiej stosuj filtry {o ile nie podrażnią Ci bardziej skóry, bo ja chyba nie nakładałabym na nią w ogóle niczego, a już tłustego kremu przede wszystkim, dlaczego do licha ludzie na oparzenia nakładają tłuszcz?! już któryś raz to czytam} i idź do dermatologa. Trochę Cię ochrzani ale może powie, co zrobić, żeby Ci plamy nie zostały. Ewentualnie... wywabisz je potem kwasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- I jeszcze jedno - http://www.bingosklep.com/kwas-gliko...0ml-p-351.html Jak sama widzisz kwas ma ph 0,1 . ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Mam o wiele bardziej ladniejsza cere,gladszą,jasniejszą niz przed zastosowaniem kwasu.Po prostu idealna ![]() Niczego? Nawet kremu lagodzacego? Czyli sugerujesz ze mam nie stosowac filtrow i wtedy dopiero nabawic sie przebarwien? Jedna rada:jesli nie wiesz -nie odpowiadaj,bo wlasnie tacy uzytkownicy wprowadzaja innych w bład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.