|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Koniec z BYCIEM GRUBASEM od teraz Nowa Ja!
Witajcie dziewczyny jesli to czytacie to zapewne tak jak ja nie jestescie szczupłe i zadrościcie chudym wygladu... Od kilku dni mam postanowienie że ja tez moge byc szczupła i ktos mi moze zazdroscic.
mam na imię Ewa i waże 86kg a jaka waga taki wyglad postaniwiłam zmienic swoj wyglad bo kiedy jak nie teraz. Zachecam do rozmowy dziewczyny ktorre rowniez sa bardzo zdeterminowane tak jak ja i chca zaczac cieszyc sie życiem i wygladac tak jak kiedys. cdn ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A wiec dzisiaj zjadłam 3kromeczki chleba dyniowego z drobiowa kiełbasa bez masła oraz jedna zupke chińska i jabłko... wiem ze to malo ale w ten sposob musze sie pokarac za obrzarstwo i ta slabosc do słodyczy... ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Takie posiłki jem od 3 dni i wiem ze dam rade dopuki nie schudne tak jak chce a jem malo bo nie cwicze gdyz mam ciezka prace i nie mam sily na cwiczenia do tego problemy ze stawami jakby malo tego bylo. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- wiem ze taka dieta jest nie zdrowa ale jesli chce sie szybko schudnac to trzeba sie poswiecic... jutro greipfrut 3 kromeczki chlebka i zupka chinska bo nia sie najadam... duzo płynow i zakup jakis tabletek odchudzajacych. oczywiscie zielona kawa i herbata slim i brzuszki dodatkowo bo na nie moge sobie pozwolic. Całe moje zycie bylam gruba i jadlam wrecz zarlam slodycze zawsze czułam sie brzydka nieładna. ale doszlam do wniosku ze czlowiek sam sobie robi krzywde i potem cierpi sami mozemy decydowac o swoim zyciu wiec dlaczego nie mozemy byc szczuple bez przyjaciol i ciagle czuc sie najgrubsze w klasie pracy na imprezie. zycie nie jest latwe ale chudsi maja lepiej. JESTEM ZDESPEROWANA I OSIĄGNE SWÓJ CEL KAZDYM KOSZTEM...
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koniec z BYCIEM GRUBASEM od teraz Nowa Ja!
mam nadzieję, że to prowo . Dieta chińska każdym kosztem - tego jeszcze nie było
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
no moze to tak wyglada ale albo piekny wyglad albo tłuszcz... trzeba wybrac cala diete nie bede tylko tego jadla na piatek kasze gryczana planuje z papryka kefirek i ananasa... i woda woda woda
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Moje zycie jest pelne stresu i wszystko sie wali wiec co mi tam wszystko jedno ale chce schudnac musze miec jakis cel w zyciu cos do czego bede darzyc co sprawi ze bede szczesliwa i spokojnie wkacu pojde na zakupy i cos kupie co nie bedzie za male...
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
naprawdę myślisz, ze od zupek chińskich się chudnie
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nie ale na poczatek dobre i to maja malo kalori i po zjedzeniu jedenj pol dnia z glowy z jedzeniem bo nie jest sie glodnym wiec mysle ze moge sprobowac nie zaszkodzi ogolnie pomieszam diety dukana itp.
bede jadla jajka warzywa owoce bo w ten sposob w 3tyg schudlam 9kg i wiem ze to dziala i osiagne swoj cel. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Kazdy ma swoj sposob na schudniecie a to jest moj bede pisala o efektach i co jadlam czasami trzeba radykalnych srodkow w desperacji wiosna nie dlugo trzeba wygladac Do tego jakies witaminy kupie aby miec jakies tam mineraly zeby coroba mnie nie zlapala bo na dziecie latwo o grypke.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ojej a myślałam że to serio nowy wątek, bo fajniej się razem motywować. Ale chyba nie, bo te zupki chińskie przerażają. Ja nie chcę chudnąć każdym kosztem. To głupota. Ewachain, ile masz lat? Uważaj z tymi dukanami
Ile masz wzrostu? Pozdrawiam Cię i jeśli na prawdę chcesz chudnąć to spróbujmy razem ale błagam, nie jedz zupek chińskich
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ze duzo osob potepi moj sposob ale nikogo nie zmuszam do takiego odchudzania ale szukam osob ktore sa rownie zdeterminowane jak ja
WIEC PROSZE O NIE KARCENIE MOICH WYPOWIEDZI... DZIEKUJE ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Hej mam 24 lata... wiem ze to zly pomysl ale nie mam pomyslu na inne zdrowe jedzonko nie chce konkretnie nasladowac dukana bo to zabojstwo po tygodniu mialam takie bolesci brzucha ze myslalam ze umre. postaram sie w rozsadny sposob schudnac ale nie mam pomyslu jak to zrobic rozsadnie ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Acha i mam 176cm wzrostu. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- GOZJA a ty co jesz? jaki masz plan na schudniecie? podziel sie po to sa fora aby sobie nawzajem pomagac ja nie mam przyjaciół tylko falszywych ludzi ktorzy mnie otaczaja nie pomoga a tylko zaszkodza
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
A może dieta 3D Chili?
Jest tu na forum wątek na ten temat, wzajemnie się motywujemy. Poza tym smaczne jedzenie i super efekty. Sama jestem na tej diecie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
hmn nie zly pomysl np pomidorki i mozzarella lubie platki tez lubie przyprawy jak najbardziej skorzystam i podejm troche tych smakolykow napewno nie zaszkodza a napewno beda zdrowsze niz zupki chinskie dzieki
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Proponuję przejść się do dietetyka bo takim sposobem to sobie tylko problemów narobisz...waga zleci ale co z tego jak potem wróci na 100% jeszcze z dodatkowymi kilogramami. Nic z tego dobrego nie będzie niestety.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że zupki chińskie to przez wygodę, bo nie chce Ci się gotować? Lepiej ugotuj sobie jednak swoją własną, aromatyczną, pachnącą zupkę, np. krupnik, czy ogórkową albo krem z brokułów. Po pierwsze z pewnością jest zdrowsza, a po drugie będziesz wiedziała co w niej jest - ta świadomość wierz mi jest sama w sobie zdrowa.
A swoją droga jak Ty możesz jeść te wynalazki??? Błeee!!! Toż to chemia rakietowa!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
nie mam czasu na gotowanie wiem ze to nie zdrowe ale nic mi sie nie stanie,
szkoda ze forum nie jest dla tych ktorzy sie wypowiedza bo napewno tkazdy na inny sposob sie odchudza a tutaj kazdy jest przeciwko jesli taki temat nie odpowiada to lepiej sie nie wypowiadac czytalam wiele razy jak to zle sa tabletki gdy dziewczyny nie pytaja czy sa zle tylko pytaja czy ktos tosowal i czy dzialaja nie potrzebuja nakazow kazdy ma swoje podejscie do zycia i inaczej nie traktuje od innych. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- co do chemi to we wszystkim jest jak ktos ma czas nie pracuje niema co orobic to sobie moze gotowac ja nie mam czasu pracuje 8 dni w tygodniu jak wracam to nie chce mi sie zajmowac gotowaniem myciem i wogule i zapewne duzo z was niema czasu jak ja i chce schudnac i ja wiem ze dam rade z wasza pomoca lub bez szkoda ze nawet w necie niema poparcia tylko czyjes madrosci nie mozna z kims popisac kto jest taki jak ja a napewno sa takie osoby szkoda ale tacy sa eraz ludzie kazdy umie szykanowac mowic itp a potem i tak nie schudnie ale doradzac kazdemu bedzie. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ja wiem ze bedzie takim sposobem zrzucilam 9kg i juz rok minal i nie wrocily to i tym razem nie wroca a inne dziewczyny tez schudna i beda szczescilwe
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Okey, zrozumiałam przesłanie. Tylko powiedz po co zakładałaś wątek?? Przecież żadna z nas nie będzie pochwalała zupek chińskich... Zresztą rób ja chcesz, tylko może edytuj pierwszą wiadomość i napisz, że to dziennik a Twoje posty nie mają zamiaru wywołać dyskusji. Są jedynie relacją z Twoich poczynań. I już. Wtedy nikt nie będzie pisał, komentował, "doradzał", polecał.
Pozdrawiam i wytrwałości życzę.
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze nikt nie bedzie pochwalal ale to kazdego indywidualna kwestia chodzi mi o nie standardowe metody odchudzania nie kazdy je tylko owoce i warzywa niema co sie denerwowac tak myslalam ze nieda sie z nikim popisac bo znajdzie sie kilka osob co tylko swoje poglady beda pokazywaly a szkoda bo nie wszystkie tak wielce zdrowo chudniecie szkoda ale tak teraz jest czlowiek czlowiekowi wilkiem i tyle szkoda czasu
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- to nie jest zeby kogos obrazac tylko kazda z nas ma inne swoje sposoby na chudniecie a wiadomo kazdy chce zeby bylo jak najszybciej i nie koniecznie wielce zdrowo. ja doskonale wiem ze zupki nie sa zdrowe ale chodzi mi o mniej konwencjonalne sposobhy na odchudzanie bo moj dziala i to sie liczy. na warzywa tez przyjdzie pora owoce jem codziennie i zyje nic mi nie dolega nie jestem gloda a zupka chinska jedna na dzien mnie nie zatruje niektorzy ludzie tylko na nich zyja codziennie jako normalne jedzenie. nikomu nie kaze ich jesc ktos inny moze w inny sposb sie odchudza inni naprzyklad tylko mieso jedza juz nabial tzn dukan kazdy ma prawo sie wypowiedziec ale szkoda ze zawsze komus cos nie pasuje. nie zalozylam foruma aby udowadniac sobie jak wredni sa ludzie tylko popisac z kims kto mnie zrozumie kto ma podobne poglada nie musi jesc zupek.
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko jedyna. Forum Dietetyka jest w założeniu o zdrowym odżywianiu. Jedna zupka chińska na dwa tygodnie nikogo nie zabiła, jedna zupka chińska dziennie to ostra przesada. Też nie mam czasu. Pracuję długo, do tego kiełkujący pracoholizm każe mi pracować jeszcze dłużej. Można w domu gotować szybko, dobrze i zdrowiej, jeżeli już nie zdrowo. Głupie warzywa na patelnię robią się 15 minut, jak je dusisz, to Twój udział ogranicza się praktycznie do włączenia i wyłączenia palnika. jajecznica albo inne jajo na twardo robi się błyskawicznie. Zalanie gotowej mieszanki sałat oliwą z przyprawami to dokładnie 55 sekund roboty i masz gotową zakąskę. Nie piszę tego, żeby być wredna. Sama bardzo walczę o siebie, bo mam straszne problemy hormonalne i babki potrafią z takimi po 100kg ważyć. I naprawdę nie robię tego zupkami chińskimi. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
hej tak czytam te waszr wypowiedzi i dochodze do wnieosku ze macie racje dziewczyny te zeczy co napisalyscie faktycznie moge zrobic. takze przejde na zdrowe odzywianie skoro wam sie udaje to mi tez dzieki wielkie za pomioc i wbicie mi do glowy moich bledow bo co kilka osob to nie jedna prosze o dalsze wskazowki i jeszscze raz dziekuje za wszystko
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia!!! trzymam kciuki za Twoje chudnięcie i zdrowsze odżywianie.jedna moja rada - wbrew temu, co mówi Magda Gessler w każdym odcinku "Kuchennych Rewolucji", zamrażalnik to nie tylko nie jest wróg dobrego jedzenia. Zamrażalnik to wynalazek bogów .W luźniejszy dzień możesz sobie zrobić własną mieszankę warzyw, na przykład. Albo większą porcję jakiegoś pycha jedzenia. Ja tak robię i w sytuacji, kiedy wracam wykończona, mogę zrobić obiad w 15 minut ![]() Oprócz tego warto mieć ze sobą w pracy dobre jedzenie w pudełku. Ja połknęłam bakcyla, robię sobie bento. Zazdrość w oczach współpracowników, zaglądających mi przez ramię - bezcenna!!! dla urozmaicenia jadłospisu polecam glony wakame. to się kupuje w sklepach z zagraniczną żywnością albo przez internet. Spora paka to około 20 złotych, mała to niecałe 10, mi mała starcza na miesiąc. Są boskie, pyszne, zdrowe, a całe przygotowanie polega na tym, że zalewasz je zimną wodą i pozwalasz napęcznieć. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
hej jestem wlasnie z pracy wrocilam. tak dziewczyny bede zdrowo sie odzywiac jutro fasolke szparagowa sobie ugotuje i na caly dzien bede miala jedzonko bo ja bardzo lubie i zimna tez jest zdrowa. zycze wam milej nocki jutro napisze bo dzisiaj padam juz po 12 godz pracy. pozdrawiam
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a te glony jak smakuja? podobnie do czego? i mozna je same jesc? cena nie gra roli wazne aby dobre bylo zdrowe i szybkie z gory dziekuje za wszelkie przepisy i propozycje wszystkie uwzglednie bynajmniej sprobuje. dzieki
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Ja też gratuluję! Będzie dłużej, ale bez szkody na zdrowiu w przyszłości.
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje serdecznie dzisiaj jabluszko na sniadanko a za 2 godziny platki owsiane girskie zjem ze sliwka milego dnia dziewczynki lece do pracy.
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie żałuj sobie na śniadanie. Co do glonów, to oczywiście nie można za dużo i non stop, bo jodu mają masę. Konsystencję mają lekko mięsistą, ale cieniutkie są, więc nie są gumowate. Smak bardzo delikatny, bardziej słodkawy, niż kwaśny. Dlatego fajnie komponują się też z sokiem z cytryny albo odrobiną octu ryżowego. Ja najbardziej lubię zmieszać je z odrobiną orzechów nerkowca, fajne też z octem, sezamem i ogórkiem. Tylko pamiętaj- wakame kup, nie konbu xD jest dużo różnych glonów. Można też do zupy warzywnej dodać, dosypać namoczone tuż przed podaniem. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się, jak w gimnazjum rodzice na tydzień wyjechali a ja zrobiłam eksperyment: czy jedząc tylko zupki chińskie 3 razy dziennie (a może 5? nie pamiętam) schudnę. Faktycznie, coś tam schudłam, ale przecież to nie o samo chudnięcie chodzi. Taką dietą się nie dostarcza żadnych wartości odżywczych, witamin ani składników mineralnych.
Ale to było dawno Teraz bym nie wpadła na taki głupi pomysł.PS agacik91 Myślę sobie co to za przystojniak w avatarze, a to Dean Winchester (no, Jensen Ackles)! Uwielbiam go
Edytowane przez Elph Czas edycji: 2014-02-10 o 17:21 |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję decyzji
Ja też jakiś czas temu postanowiłam schudnąć, ale zupki chińskie?... to mi nie przyszło do głowy. Są bezwartościowe a przecież nie o to w diecie chodzi, żeby się wykończyć. Ja mam dietę cud |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
hej wam ja dzisiaj do mojej diety dolaczam linea 30+ oraz blonnik ze sliwka zeby bylo mi latwiej i dluzej ograniczac jedzenie dzsisaj razno ugotowalam warzywna zupke oczywiscie tylko warzywa zadnych przypraw tylko pieprz dodalam i tak je jem caly dzien a kutro upieke filet z kurczaka i do tego brokuly bo je lubie i jabluszka oczywiscie takze planyuje dzien wczesniej co bede jadla i jem bo wiem z e musze zaelnic czyms zoladek i staram sie po waszych namowach aby to bylu zdowe i wartosciowe witaminowo pyszlosci i na deserek mrozone truskaweczki z galaretka pol paczuszki. bo mysle ze jak mam ochcote na cos slodkiego to najlepiej sprawdza sie galaretka szybka i zapominam o slodyczach i ananas z grejfrutem jako deserki oczywiscie nie wszystko na raz i w tym tygodniu 2kg mniej. waga dzisiejsza 85kg zobaczymy za tydzien pozdrawiam
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
A czemu bez przypraw? Warto ich używać, zwłaszcza ziół. Solić też można, byle nie w nadmiarze :P Człowiek soli też potrzebuje (zapotrzebowanie ok 5 g dziennie), problem z solą jest wtedy, gdy jemy słone chipsy, paluszki i inne tego typu przekąski, bo wtedy łatwo zapotrzebowanie przekroczyć.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ograniczanie soli to osobny temat-rzeka. Bardzo to trudne zadanie. Mi około rok zajęło. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
posole kurczaka troche jak go bede piekla ale tylko troszeczke wypijam 2 litry ody dziennie i zaraz zjem sniadanko zapewne platki z mlekiem bo z mleka nie zrezygnuje bo bardzo je kocham dzisiaj jade do rodzicow wiec bede musiala cos normalnego niestety zjesc tzn ze 2 kanapki bo mi zyc nie dadza ale za to ostatni posilek o 4 zjem i potem jusz tylko woda woda i herbatka biala oczywiscie bez cukru.
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatni zjedz między 19 a 20, postaw na białko np. serek wiejski z rzodkiewką. Przy odchudzaniu ważna jest regularność posiłków, dieta ma być łatwa i przyjemna, a nie kojarzyć się z męczarnią. (i piszemy "już")
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
Dajcie sobie spokój dziewczyny, tłumaczycie tej ignorantce podstawowe zasady, a ona olewa wszystko i się dalej głodzi. Jej zdrowie, who cares? Sama tutaj przyjdzie po raz drugi - ze zmienionym nickiem na sto procent - z prośbą o rady jak schudnąć ze 100 kg, bo jest efekt jojo, jak sobie poradzić z wypadającymi włosami, łamiącymi się paznokciami, słabym samopoczuciem, parciem na jedzenie co dziesięć minut
Niektórych nie przekonują zdrowe argumenty, sami się muszą sparzyć, szkoda czasu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

Ile masz wzrostu? Pozdrawiam Cię i jeśli na prawdę chcesz chudnąć to spróbujmy razem
ale błagam, nie jedz zupek chińskich

Toż to chemia rakietowa!

.
Ja też jakiś czas temu postanowiłam schudnąć, ale zupki chińskie?... to mi nie przyszło do głowy. Są bezwartościowe a przecież nie o to w diecie chodzi, żeby się wykończyć. Ja mam dietę cud